Pátek, 19 dubna, 2024
Sport

Baseballová sezona již ťuká na dveře Strawberry field

Blanenský baseballový a softballový klub Olympia Blansko slaví v tomto roce úžasných 30 let od založení klubu v roce 1988 a otevírá tak jubilejní 30. hrací sezonu!

Všechny příznivce vrcholového sportu a blanenského baseballu především potěšilo blanenské baseballové mužstvo svým návratem do nejvyšší soutěže Extraligy. Uplynulý rok tak probíhal v duchu návratu blanenského týmu mezi baseballovou elitu, kdy Blansko jako extraligový nováček především sbíralo zkušenosti, ze kterých, jak doufá trenér Ivo Kučera, budou blanenští baseballisté čerpat v nové sezoně. Přestože Blansko obsadilo poslední místo, tak s ohledem na loňskou kvalitu soutěže a po baráži s týmy První ligy Blansko ukázalo, že mezi 10 extraligových týmů patří. Do nadcházející sezony jde Olympia s očekáváním lepších výsledků v základní části Extraligy. Pomoci naplnit tuto představu by mohlo i duo japonských hráčů, kteří pro nadcházející sezonu posílí blanenský tým.

První utkání na domácím hřišti proběhne v sobotu 31. března, kdy Olympia, stejně jako loni, začne zostra proti šampionům Drakům Brno. Utkání bude předcházet slavnostní zahajovací ceremoniál s účastí vedení města a významných hostů. Po show time obou týmů budou moci diváci shlédnout například vystoupení blanenské taneční školy Bodyrockers či sestavu blanenských softballových slečen. Slavnostního nadhozu se letos ujme půvabná Nela Šenková, která je několikanásobnou mistryní ČR v gymnastickém aerobiku, vicemistryní ČR v komerčním aerobiku a držitelkou vicemiss aerobik ČR. Po slavnostním nástupu obou týmu zazní živá hymna v podání části blanenského smíšeného pěveckého sboru Rastislav.

V průběhu utkání bude rovněž pokřtěn nový klubový maskot. Pro děti bude k dispozici roadshow, kde si budou moci bezpečně vyzkoušet baseballový odpal. Občerstvení bude nachystáno v baseballovém bistru.

Součástí slavnostního zahájení jubilejní 30. sezony bude také pomoc hendikepované sportovkyni Terezce, které klub Olympia Blansko věnuje, prostřednictvím nadačního fondu Emil, 30 Kč za každého diváka. Dar předáme Terezce přímo na hřišti v průběhu utkání. Patnáctiletá Terezka je po mozkové obrně na invalidním vozíčku, ale se srdcem sportovce posbírala již několik medailí za sprint na vozíčku a hod kuželkou.

Proto neváhejte a přijďte, všichni jste srdečně zváni!

-rs-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..