Pátek, 26 dubna, 2024
Kultura

V kině instalovali rampu pro vozíčkáře

Budova blanenského kina se dočkala poslední bezbariérové úpravy, která zpříjemní jeho návštěvu osobám na invalidním vozíku. Schodiště vedoucí od šaten do sálu bylo opatřeno automatickou rampou, která vozíčkáři pomůže překonat tuto překážku. 

Ač se návštěva kina i v minulosti dala absolvovat po bezbariérové trase, pro lidi na invalidním vozíku to nebylo nic snadného. Po zakoupení lístku bylo nutno vyjet ven z budovy a použít boční vchod. Představení navíc museli sledovat z první řady.

Rampa nyní vozíčkářům poskytne stejné podmínky jako ostatním lidem – mohou vjet do kinosálu stejnými dveřmi a zůstat v horní řadě, která nabízí lepší zážitek při sledování filmu. Prostor pro vozíky se vytvoří odstraněním několika sedadel na kraji 11. a 12. řady. Budou tedy moci zůstat sedět na vozíku, případně, komu to jeho zdravotní stav dovolí, může přesednout do sedaček v horních řadách.

Kromě zbudování rampy se letos bude opravovat ještě venkovní schodiště a vznikne zastřešení vstupu. Také dojde k rekonstrukci elektrických rozvodů a k výměně podlahové krytiny v předsálí. Budova kina tak bude připravena pro uspořádání světového filmového festivalu Unica 2018, který se bude konat na přelomu srpna a září.

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..