Středa, 24 dubna, 2024
Rájec - JestřebíŠkolství

Zpívali a tančili jsme již po devatenácté

V letošním roce se na již 19. ročník festivalu zájmové činnosti dětí a dospělých se zdravotním postižením „Zpívejte s námi“ sjely do Rájce-Jestřebí necelé dvě stovky účastníků. Nemohla se zúčastnit všechna oslovená zařízení, jelikož do našich řad zasáhla vlna chřipek a nachlazení.  I přes to byl ve čtvrtek 16. listopadu sál téměř plný. 

Z důvodu nemoci rovněž nemohla vystoupit děvčata z rájecké školy, která již tradičně náš festival zahajují. Program proto zahájila první část koncertu hudební skupiny Rockfór, na kterou se naši účastníci vždy velice těší. Potom již následoval program jednotlivých zařízení.  Těch bylo letos sedm (ZŠS Ibsenova Brno, MŠ,ZŠ a PrŠ Boskovice, ZŠ Letovice, Rosa Bystřice pod Pernštejnem, NESA Velké Meziříčí, ZŠ a SŠ Březejc a Základní škola speciální Blansko). Diváci s nadšením přivítali všechna taneční a pěvecká vystoupení. Ta letošní byla opravdu velice pěkná. Při těch tanečních zazněla hudba téměř všech žánrů, zazněly i tóny Smetanovy Vltavy.  Novinkou byl  minikoncert Cimbálové muziky SPgŠ Boskovice, který program rozděloval na dvě poloviny. Toto vystoupení  přineslo účastníkům festivalu mnoho radosti z lidové hudby. Na závěr opět zahrála naše oblíbená hudební skupina Rockfór. Při tanci se na parketu setkali bývalí spolužáci a kamarádi. Společně si zazpívali známé písně, kterými je skupina provází už několik let.

Naše devatenácté setkání by se však nemohlo uskutečnit bez sponzorů a pomocníků. Proto velké poděkování patří  MÚ v Rájci – Jestřebí, hudební skupině Velvet, která celou akci zvučila, studentkám SZŠ z Blanska, Cimbálové muzice SPgŠ Boskovice, firmě TROPICO Olomučany, dále  COOPu Boskovice, který letos účastníky potěšil pěkným dárkem. Při pití z hrnečků, které účastníci od COOPu dostali si jistě rádi vzpomenou na pěkné chvíle strávené na letošním festivalu. V neposlední řadě také všem kolegům ze speciálních škol a ostatních zařízení, kteří se svými  svěřenci  vystoupení nacvičili. Velmi děkujeme hudební skupině  Rockfór, která nás provázela celým programem .

Koordinátorka akce Mgr. Miloslava Kocmanová

ZŠS Blansko, příspěvková organizace   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..