Úterý, 16 dubna, 2024
BlanskoOčima občanů

Očima občanů: Pár slov k letošnímu Gulášobraní

Patřím k těm, kteří chodí na Gulášobraní od prvního ročníku. Je moc dobré, že Blansko pořádá takovou akci, chodím sem velmi ráda. Bývá tu docela sranda, potkám se tu se svými známými a vlastně se mi líbí i celá samotná soutěž. Je zajímavé sledovat lidi, jejichž profese je úplně jiná, loupat cibuli a česnek, máchat se vařečkou v kotli a krájet maso. Kupříkladu pánové z Radnice, pan poslanec Toufar nebo doktoři z nemocnice. Všichni se usmívají, s každým se zdraví a je vidět, že i je samotné tato událost baví a stmeluje.

Ráda bych se zastavila nad několika věcmi, které se podle mého názoru letos moc nepovedly. V první řadě je to moderátorka Aneta Kuklínková, která svoji roli letos vůbec nezvládla. Očividně to přehnala s alkoholem, o čemž vypovídalo nejen její vystoupení s dětmi, ale v podstatě jakýkoli její pohyb či vyřčené slovo. Anetino vystoupení bylo neuvěřitelnou přehlídkou trapnosti a neprofesionality. Kdo byl na akci přítomný, jistě potvrdí má slova. Třešničkou na dortu byla pak Anetina „moderace“ závěrečného ceremoniálu a vyhlašování výsledků. To se protáhlo snad na třičtvrtěhodinu, během které by indispozici nepoznal snad už jen ten, kdo je slepý a hluchý. Na místě pořadatelů bych ji po nepovedeném vystoupení pro děti již nepustila na pódium. Chápu, že improvizovat na místě je kolikrát dost obtížné, ale v tomto případě by COKOLI bylo lepší než opilá cvičenka s urousanými vlasy, která nedokáže bez chyb vyslovit slovo o více než dvou slabikách. Mohl ji zastoupit například kdokoli ze skupiny Netopýr, která nám krásně hrála celý den. Je to velká škoda, Anetu jsem měla vždycky moc ráda, nyní to však přehnala.

Také mi dost vadí, že akce je prezentována od 9 hodin, ale na oběd musíme jít někam jinam. Oproti loňsku je sice bezva, že na místě byl přítomen stánek, kde se prodávala krkovička a nesoutěžní
guláš, ten jsme si ale třeba kolem 11. hodiny koupit ještě nemohli. Jediné, co bylo k dispozici, byly brambůrky.

Abych jen nekritizovala, chtěla bych vyzvednout hudbu, která byla letos moc povedená. I když se mi víc líbil folk v podání skupiny Netopýr, kapela Infernet zase rozproudila mladší publikum a pokud mohu mluvit za sebe, nakonec se jejich hudba líbila i některým nám, starším. Taky se mi moc líbila letošní atmosféra, povedené guláše a fakt, že na každého se letos dostalo.

Na Gulášobraní určitě zase přijdu, ale prosím touto cestou pořadatele, aby příští rok raději nechali slečnu Kuklínkovou doma a taky se přimlouvám alespoň za teplou klobásku, kterou by člověk mohl během dopoledne zakousnout a příjemně tak zkrátit čekání na guláš. Jinak skutečně povedená akce.

J. Kuchaříková

3 komentáře: „Očima občanů: Pár slov k letošnímu Gulášobraní

  • Přesně, jak píše Permalink, zdá se mi že Anetinu „indispozici“ zapříčinil nějaký dobrák, který jí nabídl alkohol v tom horku a je jasné, že to neustála. Na všech předchozích akcích totiž byla vždy perfektně připravená a úžasně bavila děti i dospěláky, tak bych ji za toto přešlápnutí hned nelynčoval. Každý z nás občas udělá chybu, a ona si to vybrala zrovna před spoustou blanenšťáků přímo na pódiu.
    Mimochodem tam bylo mnoho „nacamraných“ mezi soutěžícími a ti na tom pódiu pěkně blekotali a taky si to mohli nechat až po soutěži.
    Jinak byla akce vydařená, hudba dobrá, převážná většina gulášů vynikající. Jen škoda, že tak brzo došlo pivo…

    Reagovat
  • Akce byla vydařená,počasí přálo,hudba hrála úžasně,indispozici slečny Anety jsem asi přehlédla,protože mne mnohem víc pobavil pohled na spící mediální hvězdu Mastershefa z Prahy,který nezvládl nejen svou roli porotce ale hlavně moravskou slivovicí.Na rozdíl od moderátorky neřekl ani slovo a před závěrečným vstupem na podium při vyhlašování ho rozcházeli jak koně.Takže naše holka z Moravy to myslím ustála,veselo bylo i u kotlíků tam nač moralizovat,hlavně že de pobavili mladí i starší ?Krkovička byla k dispozici pravda až ve 12 hodin?

    Reagovat
  • A někomu se to třeba líbilo, mě spíš vadilo že tak rychle došel guláš. Neměl sem šanci ochutnat všech 10 a to sem se s ničím neloudal. Výřečnost je mojí obživou, ale vylézt na pódium a moderovat…to bych si taky přihnul. Hned bych tu slečnu neodsuzoval, třeba je to abstinentka a mohou za to soutěžící.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..