Středa, 24 dubna, 2024
Blansko

Lidé se zatím v parku neposadí

Dokončení úprav prostranství po zbouraném hotelu Dukla se opět odkládá. Park měl být hotov do konce dubna, avšak zaměstnanci městského úřadu stavbu nepřevzali. 

„Naši úředníci odmítli dílo převzít, protože na něm shledali závady,“ řekl místostarosta Blanska Jiří Crha s tím, že šlo zejména o nedostatky týkající se vodního prvku, pergoly a barevného provedení povrchu hřiště. Nebyly vypracovány přesně podle projektové dokumentace, proto je nyní třeba vyhotovit jejich seznam a bude se jednat o nápravě těchto chyb. „V mnohých případech jde o drobnosti, které by laik zřejmě ani nepoznal, ale jelikož se na výběru finální podoby podíleli i obyvatelé Blanska, je nutné, aby vše bylo správně podle projektu,“ dodal Crha.

Datum dokončení si však v současné chvíli netroufá stanovit, protože i termín 30. dubna už byl několikrát posouván. Podle Crhy je však obzvláště v centru města velmi důležité, aby práce byly odvedeny skutečně kvalitně, proto na jejich nápravě bude město trvat i za cenu časových průtahů. „Je to věc, na které nám skutečně velmi záleží,“ zdůraznil místostarosta. První termín dokončení parkových úprav byl plánován na listopad loňského roku, následně na leden a poté na konec dubna.

Co se týká kavárny a podzemí, do výběrového řízení, které probíhalo v únoru a březnu letošního roku, se přihlásila pouze jedna zájemkyně o pronájem kavárny. Nedoložila však živnostenské oprávnění, proto ve výběrovém řízení neuspěla.

Nyní se tedy dopracovává projektová dokumentace na stavbu kavárny. Poté bude vypsáno nové výběrové řízení na její pronájem, případně pronájem podzemních prostor. Ty jsou však podle radních až druhotným produktem, kladou důraz na fungování kavárny. Výběrové řízení chtějí vypsat ještě před zahájením stavby, aby ten, kdo v něm uspěje, mohl v průběhu realizace zasáhnout do interiérových stavebních úprav podle vlastních potřeb.

Smlouva na pronájem kavárny se bude podepisovat na dobu neurčitou se stanovením výpovědní lhůty. Úpravy sklepení budou vyžadovat další investice, které by se měly umořit v nájmu. To znamená, že pokud se najde zájemce na pronájem podzemních prostor, bude nutné s ním sepsat smlouvu na dobu s nějakým minimálním trváním, aby mělo město zaručenou návratnost této investice.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..