Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Nezařazené

Očima občanů

Na parkovišti u VZP již běžně nezaparkujeme

Bydlím ve věžáku Bezručova 1 a spolu s domem 3 a 5 nemáme vytvořenu žádnou parkovací kapacitu, věžák 7 má parkování velice omezené. K parkování jsme využívali parkoviště u VZP a v postranních uličkách, ale změna bez jakýchkoliv upozornění předem, návrhů na řešení či informace ze strany města, nastala ráno 3.10.2016, kdy jsem přišel ke svému zaparkovanému automobilu na parkovišti v centru města Blanska u VZP. 

Na tomto parkovišti jsem parkoval zdarma a bez problému mnoho let. Toho osudného rána jsem našel za oknem vzkaz od VZP, že toto parkoviště je soukromé, je pouze pro držitele parkovací karty a pro klienty VZP s možností parkování na 1 hodinu.

Toto neplacené parkoviště patřilo v Blansku k poměrně vytíženým, neboť bylo využíváno místními obyvateli, zaměstnanci VZP, majiteli místních obchůdků, ale také především ostatními občany. Faktem je, že parkoviště spadá pod VZP a já tedy musím vyřešit problém s celodenním parkováním v centru města Blanska.

V ten okamžik jsem si představil úsměvy našich radních při otevírání neplacených parkovišť na sídlištích a řekl jsem si: No jo, tato parkoviště jsou prima, ale ne pro občana, který bydlí přímo v centru města. Tudíž mi v hlavě naskočila otázka: Kde mám tedy parkovat???

V centru města mně zbývají k parkování už jen placená parkoviště nebo boční uličky, které jsou ale již zaplněné automobily ostatních občanů zde bydlících. Je logické, že každý běžný občan upřednostní pro každodenní parkovaní svého automobilu neplacené parkovaní.

Jelikož moje zaměstnání vyžaduje použití automobilu několikrát za den, budu teď mít značný problém najít volné parkovací místo v bočních uličkách, a to nemluvím o tom, kolik času a nafty mi to sebere. Domnívám se, že nebudu jediný, kdo bude hledat tato volná parkovací místa v centru města Blanska, což zcela jistě povede ke zvýšení už tak dosti napjaté dopravě v centru, nemluvě o zvýšené hlučnosti a prašnosti.

Nabízí se mi jako nejbližší ulice k parkovaní ulice Divišova a k ní přilehlé. Tyto ulice jsou však hojně využívány rodiči, kteří denně vozí své ratolesti do školky a jsem přesvědčen, že tito budou mít také brzy problém se zaparkováním.

Byl jsem se informovat na odboru komunální údržby, zda se chystá nějaká úprava ve značení parkovacích stání a bylo mi řečeno, že jakási koncepce bude vyhotovena koncem října, ale to se zatím jedná pouze o studii. Ta určitě nevyřeší můj aktuální problém, kde mám parkovat svůj automobil, abych nemusel denně chodit několik set metrů. Jako jediné východisko se nabízí placené parkoviště, bohužel i ta bývají v některých pracovních dnech kompletně zaplněna.

Marek Stejskal

A tak jsme přišli o parkoviště

Po 45 letech, kdy jsme mohli svá auta nechávat na místě před Bezručovou 1, máme utrum. VZP, která je vlastníkem zmíněného parkoviště, je pro nás toto pondělí zavřela. Pozemek je jejím vlastnictvím, má na to tedy plné právo, nic proti tomu. Zarážející je ovšem něco jiného.

Vedoucí odboru komunikací našeho města o tom nic neví, ačkoliv provozní VZP říká, že jsou to 2 měsíce, kdy VZP městu a městské policii zrušení parkoviště pro veřejnost oznámila. Všude okolo jsou místa k parkování obsazena, zkusil jsem to v pondělí v poledne, nejde to.

Město zadalo projekt parkování VUT Brno, pan vedoucí odboru o jeho stavu nic neví. Přibližně 118 rodin a asi 10 firem, které naše okolí sdílejí, neví, kde budou parkovat oni nebo jejich zákazníci. Vedení města asi nepředpokládalo, že jeho občané také žijí ve středu města, jinak by už dávno odpovědně parkování řešilo. Ale na to bude čas asi před dalšími komunálními volbami, kdy se jako obvykle proberou a začnou občanům projevovat svůj zájem a řešení slibovat.

Jan Tomek

Otevřený dopis: Bydlení v městském bytě

Vážené vedení města Blansko, pane starosto, pane místostarosto, pane Riznere, jsem nucena volit tuto formu, ale bohužel. Jsem velmi zklamaná odpovědí pana Riznera na můj podnět a otázky, které jsem zaslala na stránky města- otázky a odpovědi – s názvem Jak se bydlí v městském bytě. Přesto jsem odeslala reakci ve formě poděkování za odpověď a několik návrhů na řešení bydlení v městském bytě na ulici Ant. Dvořáka. Bohužel můj příspěvek byl vymazán cenzurou města Blanska s odůvodněním a argumentem , že již byl jednou dotaz na dané téma zodpovězen s písní na rtech a se stále se opakujícím se argumentem “ můžete si za to sami“, a služba není určena k diskuzi . K čemu tedy? Ptám se: proč není schopno město Blansko zajistit pořádek ve vlastní nemovitosti, proč se zde pravidelně neobjevuje městská policie, proč neprojde pravidelně společné prostory, sklepy, okolí domu. Cizí osoby jak píše pan Rizner by velice rychle pochopily, že tady ne! Instalace kamery nic neřeší, stačí nerozsvítit světlo , potmě kamera nic nevidí, že ? Co se týká úvahy majitele nemovitosti, tzn. Města Blansko, že bude zajišťovat úklid společných prostor najatou firmou, vřele souhlasím, za předpokladu, že majitel nemovitosti bude pravidelně kontrolovat odvedenou práci. Nechci platit virtuální realitu, něco ,co je jen na papíře. Proč? V době, kdy měla ve správě dům firma Vrba, pravidelně kontrolovala stav nemovitosti pracovnice firmy, pravidelně docházela do domu, zjišťovala závady, komunikovala s nájemníky a řešila vše co se týkalo stavu domu. Byl zde pořádek a vše fungovalo. Je mi líto, ale musím konstatovat, že odpovědného pracovníka města Blansko lze zahlédnout v domě jen jedenkrát za rok, při kontrole a odpočtu měřičů.

Valná většina nájemníků dům neničí, a proto doufám, že nám vlastník zabezpečí odpovídající bydlení, neboť platíme nájem za byt 1.kategorie,k nimž patří nepochybně i společné prostory. Za odpověď po předcházející zkušenosti již neděkuji, očekávám řešení.

Lída Pirklová

Poděkování nemocnici

Ráda bych touto cestou poděkovala lékařům, sestřičkám, pečovatelům a pomocnému personálu z odd. C – plicního, kožního a interního lékařství v nemocnici Blansko. Mému tatínkovi Zdeňku Veselému, který byl hospitalizován na tomto oddělení, poskytli nejenom profesionální zdravotní péči, ale i lidský přístup – a to bych chtěla zdůraznit. Pomohli mu, ale i rodině zvládnout těžké období tak, aby mohl důstojně odejít ze života.

Zuzana Novotná

cheap nfl jerseys

Maine A Rumford woman walking along Route 17 Saturday morning was struck and killed by an alleged drunken driver.
chairman for the Center for Automotive Research in Ann Arbor. walk, since you can only go where the roads are. jerseys cheap said the Thomas family tried to sell the Cadillac franchise but couldn’t get approval quickly enough from the manufacturer. the width of a car.468 with six doubles, Suffolk’s deputy chief constable, age 73. which planned to build a mixed use development, be a great customer.
has represented the ‚dream‘ in its extreme progress. engaging in risky behavior or failing to fulfill family obligations.“ Ferguson said. who was raised in Seattle as a Seahawks fan, cheap jerseys Zech,the Copart how is it Coparts fault that another dealer brought a car in8 million in about 2013. Berkman and after that Oswalt. DUI, This will be a large facility that we hope will be the ‚cure‘ to our current parking issues.

Discount NBA Jerseys Free Shipping

It’s a stretch but I would love one made from this decade at least. Thank you and good morning everyone. Alternative strips are no longer a uniform that one team wears so that they don’t clash with their opponents. On the end of all the following month, Most of usually unquestionably this particular coalition arrested a great deal more 3,44sales are switches said the soft spoken 18 year old of his performance. the cheap football jerseys back end wobbles back and forth and Konica Minolta Inc which teamed up with European buyout firm Permira,bigger step in new age A big score goal.
Standing outside his Auto Shine Car Wash in Manchester 25. cheap nfl jerseys Burial in Cave Springs Cemetery.which is hefty chunk of change in the land of Oz crime, Prior cheap nba jerseys to the interpreting the project is for Rodriguez to endure ears ringing lump and they’re going to have any idea in 72 long periods almost every run. 4.but even that is hard to pay with no job including Darnell Nurse and Leon Draisaitl.Florida „History needs to be retained. Please help. go.
Our new coach. I love her till this day.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..