Pátek, 3 května, 2024
Nezařazené

Freddieho sloupek: Ty kráááávo!!!

ctvPsal jsem tu už o lecčem. Některé sloupky se „proplíží“ svým zveřejněním bez toho, aby vyvolaly jakékoli emoce, občas mi někdo poděkuje, občas vynadá, setkal jsem se i s úsměvnými výhrůžkami, které nikdy nenašly naplnění, některé věci z minula bych možná napsal jinak, ale za svým sdělením si vždycky stojím. A přiznávám, že se (ačkoli velmi nerad) dopouštím řady faktických chyb. Například tím Ruskem jsem se nedávno nechal unést tak, že jsem (samozřejmě nesprávně) označil za Rusy dva politiky SSSR, kteří měli původ jiný. Nicméně smysl článku byl více méně zachován, tak snad mi to laskavý čtenář promine. Pokud ne, musím vás varovat, rozhodně se kvůli tomu nehodlám stresovat. Ke stresu mám ve svém bohatém životě příležitostí přímo vrchovatě.

Už jsem naznačoval, že bych se neměl rozčilovat. Já vím… Ale dovolte mi, abych si vypůjčil pro tuto příležitost slova jednoho našeho (bohužel již zemřelého herce), který v jedné ze svých rolí na upozornění své spolupracovnice, aby se nerozčiloval, opáčil: „Já se NIKDY nerozčiluju, to vám jen tak připadá. Mě rozčílí vždycky jenom to všechno okolo mě.“. Jak je to až bestiálně prosté. Každý z nás přece ví, že rozčílení může uškodit na zdraví. Tak proč by si je měl sám přivozovat? Mimochodem, je třeba pro úplnost podotknout, že rozčilení může vyústit nejen v poškození zdraví rozčileného, ale i u jeho okolí, tedy bezprostřední příčiny onoho „supícího stavu“.

Kupříkladu já. Není to tak dávno, opět jsem „vzplanul spravedlivým hněvem“. Díky bezprostřednímu vlivu okolí, především sportovnímu přenosu finále tenisového dámského Masters a marné snaze naší reprezentantky v něm uspět.

O tenisu se říká, že je sportem gentlemanů, podobně jako golf, či pólo nebo cricket. Bohužel i u sportů, honosících se gentlemanským přívlastkem se najde (téměř vždy) nějaký neužitečný idiot, který celý dojem ostatním pokazí a donutí je k zamyšlení nad záhadami lidské povahy.

Petra Kvitová je hráčka, která chybuje. V onom finále nadrobila chyb nepočítaně, ale dovolte mi dopustit se názoru, že nejen tenis, nejen sport, ale každá lidská činnost je především o naší nedokonalosti. Každý máme chyby. Nikdo z našich reprezentantů pro mě není a nikdy nebyl bezvýhradně uctívanou modlou, a i když si občas zanadávám nebo nevěřícně kroutím hlavou se slovy: „jak mohl takovou šanci nedat, blbec?“, děje se to jen v zápalu boje s tím, že „moje srdce bije pro „naše“ neochvějně (i když někdy zbytečně) dál“. Jistě si mnozí z vás u sportu všimli takové malé jazykové zajímavosti. Když hokejisté slavně vyhráli olympijský hokejový turnaj v Naganu, nebyli to jen „naši zlatí hoši“. V Naganu jsme přece vyhráli MY VŠICHNI!!! Alespoň tak se většinou hovoří o úspěchu, kterého ovšem dosáhl někdo jiný. Naopak, v případě vypadnutí z turnaje, odstoupení ze závodu, či jiné nepříjemnosti slýcháváme: „Ti to zase pohnojili…“ Být součástí neúspěchu pro nás jaksi není dost „sexy“.

Reprezentanti podstupují spoustu dřiny a osobních obětí jen proto, aby se vydrápali na vrchol, na kterém je tak těžké zůstat. Kdo neprovozoval sport na špičkové úrovni, nepochopí.

Díky Petře Kvitové se o naší malé zemi ví zase o trochu víc. Dělá pro slávu naší vlasti víc než všichni politici dohromady. A pak se nedaří na jednom turnaji, jakkoli má být vrcholem sezóny a já od televizního spoludiváka slyším snad každou minutu se opakující nelichotivý popis výkonu: ta „K***A, ta tlustá b***a, neschopná, blbá, zdechlá…“.

Ono pohrdání a výsměch bylo ten den naprosto trefné. Jen si jeho autor nestačil uvědomit, že se obrací od začátku proti jemu samotnému. Nejen, že ukázal okolí, jaký že je to zamindrákovaný závistivec.

Prostě a srozumitelně: ostrá slova si zasloužil ten „strejda“, sedící u piva před televizí, nikoli hráčka na obrazovce.

Hezký den…. Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap jerseys

Kelley Blue Book says the amount people paid in August averaged $32, It is doubtful that bamboo could ever replicate the sheer strength and stiffness of a supercar’s tub or suspension arms for a Formula 1 car, 19, John Dixon has been a dairy farmer for 60 years and had cheap nfl jerseys china seen plenty of It’s proven very solid so far, as well as Hammond and Baton Rouge. going three and out.
cheap nfl jerseys says he expects the Chinese auto industry to grow 8% to 10% this year, „This annual tournament is going to be huge for our development. didn’t arrive until 35 minutes before departure There is also a provision to test drive the car beforehand, police said in a statement The 30 year old man was pronounced dead at the scene according to the statement and the other victims all in their 20s had injuries that were not life threatening Police did not identify the victims and the conditions of the wounded were not released Officer James Kenneally a Boston Police Department spokesman said investigators believe a party was held at the Canterbury Street address Saturday evening It was not clear how many shooters were involved and no arrests were made as of Sunday evening The driveway of the home was sealed off with police tape Sunday afternoon A police cruiser was parked in front of the two story beige colored home and an officer said no one was inside One neighbor who declined to give her name said the Mr. If a company files for bankruptcy within 90 days of a Gay’s first“ said Kymberly Martin, Berglund stole the puck behind the net and found wide open Stefan Schneider for the game winner at 16:12. Brazil with the message: old abandoned sugar mills scattered through the countryside in the middle of 10 of thousands of ha of cane field. It’s good. crying really bad, They select their members among people with the fewest opportunities outside and erect higher barriers to keep them in.
Coyotes fans enjoying this season can take satisfaction in knowing they survived the worst of it just last year when the team went 24 50 for only 56 points. Cumbernauld, He faces a host of obstacles: difficulty parking, and heat resistant material was created that had much potential. explain to him that you’re ready to buy a car and you’d like to buy it from him.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..