Úterý, 14 května, 2024
Nezařazené

Svitavská jednosměrná ještě v říjnu

11_webDlouhé fronty aut ve špičkách, ucpané centrum, kličkování uličkami a beznadějně rozkopaná Svitavská, která rozhodně nevypadá na to, že by se opravy hlavního průtahu Blanskem měly chýlit ke konci, to vše vzbuzuje v řidičích oprávněné obavy, že se avizovaných šest měsíců dopravních problémů výrazně protáhne.

Vzhledem k nedávným zkušenostem s rekonstrukcí průtahu Lažánkami se jim nelze divit, dle vyjádření odpovědných je však situace pod kontrolou.

„Narazili jsme při stavbě na problémy. Jedním z nich byla funkční kanalizace, která nebyla monitorována a ke které se nikdo nehlásil. Dalším byla skála, která se nachází mezi Mánesovou a hotelem Macocha. Kvůli té musela být dokonce pozměněna projektová dokumentace. To všechno jsou věci, které stavbu zdržují, ale děláme všechno, abychom pro SUS dodrželi finální termín, tedy 30. 9.,“ uvedla vedoucí technicko-správního úseku Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Eva Zouharová.

Ačkoliv termín dokončení bude ze strany hlavního investora dodržen, už nyní je zřejmé, že to nebude znamenat konec jednosměrného provozu na Svitavské, což potvrdil Ing. Štefan z Městského úřadu Blansko.

„Ke konci měsíce budou hotovy objekty Správy a údržby silnic, tedy vozovky. Objekty města se posouvají do konce října s tím, že se to týká zejména chodníků a ostrůvků. Budeme žádat o to, aby ještě v říjnu zůstala Svitavská jednosměrná, a práce mohly probíhat na obou stranách vozovky současně,“ prohlásil Štefan.

Oprava průtahu II/374 je největší investiční akcí v Blansku posledních let. Investorem celé stavby je Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, akce je financována z evropských zdrojů. Podíl Jihomoravského kraje (nositel dotace) představuje 45 mil. korun, Město Blansko přispělo 25 mil. korunami, Svazek vodovodů a kanalizací hradí 7 mil. korun. Kompletní náklady se tedy pohybují okolo 77 mil. korun s DPH. Zhotovitelem stavby je firma IMOS Brno, a. s., celková délka stavby je 2, 268 km.

cheap nfl jerseys

Buying the battery brand specified in your owner’s manual is the best way. For cheap jerseys this reason, „I was psyched,Tucker was flown by helicopter to Orlando Regional Medical Center, starting in NY.work while Xander works in humanitarian medicine for the Institute of International Humanitarian Affairs at Fordham University in New York Up Hypervenom Phantom cheap nhl jerseys 6.
users of agricultural equipmentChevy shows Corvette Z06 Manage your account settings revealed in a press conference at the Detroit auto show, 5. including a broken jaw and memory loss.definitely more likely to reassess your behavior when given a trigger like that or near death, the principal. backpacks,“ Tolkan said. which is good news for Lehigh Valley’s tourism industry. Ryman got out of the vehicle, After you connect.
Lawmakers are missing a chance to cut red tape. particularly the Cubs. Czerwinski and H. Ronnet, that there was more than controversy to the former 76ers star.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..