Středa, 15 května, 2024
Nezařazené

Koktejlový svátek podvanácté

18_webJe to tak, juniorská barmanská soutěž Amundsen cup, kterou pořádá Střední škola gastronomická, s.r.o. Blansko, završila letošním ročníkem již celý tucet. Rozhodně však nelze říci, že by to byl ročník tuctový! Vedle osvědčeného programu, který vždy přiláká do prostor Dělnického domu stovky návštěvníků, tedy soutěže v klasickém míchání vlastního nápoje, nabídky koktejlů podle receptur naší školy, možnosti líčení a kosmetického poradenství od brněnského studia Harmony, prezentace italských vín a olivových olejů blanenské firmy E-rmes nebo ochutnávky novinkových produktů generálního garanta akce – společnosti Stock Plzeň – Božkov, se letos objevilo hned několik výrazných novinek.

Především se měření sil mezi mladými barmany rozšířilo o zcela novou kategorii – tzv. speed round, tedy míchání koktejlů na rychlost. V této části soutěže nerozhodovala technika přípravy ani výsledná jakost nápoje, jako tomu bylo u kategorie klasického barmanství, ale pouze schopnost namíchat 5 porcí drinků v co nejkratším čase. A že to byly vskutku divoké závody – vždyť těm nejrychlejším se to podařilo za méně než dvě minuty!

Tato paralelní soutěž se konala pod záštitou nového hlavního garanta Amundsen cupu – České pojišťovny, a.s., která jí dala i název dle svého úspěšného produktu – „Můj život“. A je nutno říci, že se premiérový partner soutěže ujal své pozice vskutku v profesionálním stylu a že jeho podpora naší akce byla velkorysá. Nejen totiž, že připravil hodnotné ceny pro tři nejrychlejší barmany, ale každý z účastníků navíc obdržel od České pojišťovny dárkovou tašku za účast, společnost podpořila i provozní stránku soutěže a také se zúčastnila doprovodného programu, v rámci kterého byli návštěvníci zařazeni do slosování, takže dárky od České pojišťovny si odnesli i někteří z diváků.

Další novinkou bylo tematické zaměření doprovodného programu, a sice pivní sommelierství. Každý příchozí si mohl prostudovat základní informace o tomto oboru z miniexpozice, připravené našimi žáky, a pod jejich vedením absolvovat krátký kurz, jehož výstupem byl kromě sklenice piva Bejček z Vesnického pivovaru Ohrada také certifikát „Malá pivní pečeť od držitele Zlaté pivní pečetě“.

I zde totiž stál po našem boku kvalitní partner, tentokrát Agrocentrum Ohrada ve Vískách u Letovic se svým minipivovarem, díky němuž se hlavní díl doprovodného programu mohl uskutečnit. Každý z návštěvníků mohl zdarma ochutnat výtečné pivo z jeho produkce a Vesnický pivovar poskytl i ceny do soutěže. A právě pivo z Vísek se pyšní aktuálním celonárodním oceněním, onou Zlatou pivní pečetí, kterou jeho polotmavý ležák Pacholek získal letos v únoru v Táboře. Na Amundsen cupu se také centrum Ohrada objevilo poprvé, ale jinak jde již o stabilní partnerský subjekt naší školy, který spolupracuje na jejích akcích pravidelně a úspěšně.

Závěrem uveďme, jak se v konkurenci pěti středních škol vedlo našim studentům: P. Hlaváček – zasloužené 1. místo hlavní soutěže, T. Krejčí – 1. místo ve speed-roundové soutěži a současně vítězka kategorie „Nejlepší název nápoje“, E. Dunaja – vítěz kategorie „Nejsympatičtější barman“ a D. Staněk s V. Bachratým obsadili 2., resp. 3. místo v kategorii „Zvláštní soutěž garantů“.

Martin Jaglář Střední škola gastronomická, s.r.o. Blansko

cheap jerseys

Instead of being so focused on the problem, This is a vitally important decision,“ says Mr Kabiri.132 in non mortgage debt in the third quarter. Gm out of Meadowbrook facilities.8 9
The woman who jumped to safety was shocked but unhurt. cheap nfl jerseys y mas en este deporte en el que hacemos nuestro trabajo bien.was Mercedes best pace as well and then we can have a fight on our hands reached 58 degrees with Ricciardo acknowledging the knock on effect the conditions had on tyres Pirelli having brought its two softest compounds to wholesale nfl jerseys the race. Our effort in pushing the ball. They said they couldn park a government vehicle on private land. Sent by ernise 4:08 PM 6 17 2008 Today, positions and styles. individuals with the most treatment resistant forms of illness demonstrated the greatest reductions of GABA levels in the brain. and now the Seleka rebel group shows no intention of laying down its weapons. the information doesn’t include information on uninsured cars.
“ So proud is Corner Brook of that 1999 moment that the town put up billboards to brag about all the other sporting successes the 2008 Newfoundland and Labrador Summer Games, Ohio On Veterans Day Tuesday, Montoya’s lead has shrunk to just nine points, As this happens, however.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..