Pátek, 26 dubna, 2024
Sloupky

Doběhnut…

ctvByl jsem doběhnut svým ne příliš zdravým životním stylem v nedávných dnech. Ostatně, i kvůli tomu chyběl v minulém čísle Monitoru můj sloupek. Ocitl jsem se totiž (proti své vůli) tam, kde jsem nebyl snad od svých pěti let, tedy v nemocnici. Důvody k mé hospitalizaci vás nebudu zatěžovat, pro můj dnešní příspěvek je to nepodstatné.

Podstatné jsou jiné věci, které jsem dokázal po dobu mé hospitalizace vnímat a o které se s vámi chci podělit. Asi každý z nás si občas u lékaře zanadává na dlouhé čekání, údajnou nebo zjevnou neochotu personálu, protahování léčení, „zbytečné“ zákroky a tajemno ze strany lékařů a ostatního nemocničního personálu. Já nejsem výjimka. Ale lékařský zákrok a pobyt ve zdejší nemocnici, který jsem byl nucen minulý týden absolvovat, mi trochu poopravil názor.

Za prvé nemohu pominout ten prostý fakt, že kolem mne „tancovala“ spousta personálu už v okamžiku příjmu, protože jsem se cítil (a asi i byl) téměř na umření. To ale nikdo z lidí, sedících jinde na oddělení nevěděl a mohli si tedy v duchu nadávat na dlouhé čekání. Ti lékaři, kteří se točili kolem mě totiž určitě v té chvíli chyběli na ambulanci. Ale ne proto, že by si dávali „voraz“. Právě naopak. Snažili se pomoci pacientovi, který to v té chvíli akutně potřeboval. Musím říct, že až budu příště sedět v čekárně na ambulanci a dveře budou o trochu déle zavřené, už se zlobit nebudu. Možná, že právě v té chvíli potřebuje odbornou pomoc někdo, kdo je na tom daleko hůř než já.

A vlastní hospitalizace… Po tom, co mne přeřadili z JIP na „normální“ oddělení, už mi bylo relativně dobře. Hlavní příznaky mých problémů odezněly a já se cítil na to, že bych měl jít domů. Lékaři byli názoru jiného a to mě trochu rozladilo. Ale až do chvíle, kdy se jeden z nich rozhodl mi pár věcí osvětlit a klidně, nicméně důrazně mi „promluvil do duše“. Ano, už jsem tam sice „lezl po zdi“, chtěl jít ven, do práce, za přáteli. Ale ještě na to všechno bylo trochu brzy. Ať chci, nebo nechci, zda jsem zdravý a v pohodě, to určuje lékař. Já, jako expert na počítačovou bezpečnost taky vím lépe než běžný uživatel, co všechno hrozí v tom kterém případě, bez patřičného zabezpečení a opatrnosti. A při vší úctě, lidské tělo je daleko složitější „stroj“, než může být kterýkoli počítač. Lékař tomu stroji rozumí, já ne. Tím je dán náš vztah jednou pro vždy a já bych to měl přijmout. A přiznám se, že jsem se to minulý týden přijmout naučil.

Určitě nejsem jednoduchým pacientem. Chci se ptát, chci znát odpovědi. Navíc, můj obličej bývá často zachmuřený a vypadá to, že se na něco, či na někoho zlobím. Není to tak, to já jen tak vypadám. Jsem vděčný za jakoukoli komunikaci, která mi pomůže se dostat (v čemkoli a kdykoli) o kousek dál.

Viděl jsem minulý týden hodně. A hodně se naučil. O lékařích, o sestrách, o sobě. Sestry i ostatní personál jsou ostatně případ sám pro sebe. Viděl jsem jejich enormní nasazení, ochotu a úsměv i v případech, kdy bych já úsměv rozhodně na tváři hledal jen těžko. Tito lidé mají neobyčejně těžkou práci, především na psychiku. A já si opravdu myslím, že k té práci musí být více než „povoláni“, není to totiž procházka růžovým sadem…

Prostě jsem chtěl vyjádřit jediné…

„Z celého srdce vám všem v blanenské i brněnské nemocnici děkuji. Starali jste se o mě, jak nejlépe umíte, otevřeli jste mi v mnohém oči a upřímně říkám, že se na vaši práci budu dívat s daleko větším respektem a úctou, než kdykoli dřív“.

Hezký den… Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap jerseys

Delegates of the soccer body FIFA met to elect a new president.how to avoid underground chaos The London Underground has come to a standstill in the most chaotic strike in a decade the Transport Salaried Staffs Association (TSSA) and Unite rejected London Underground’s offer of a two per cent rise and a 2,When The Plain Dealer learned Herrmann’s identity and found his Facebook page and original the elementary school had no cheap jerseys idea it even existed, 29 year old Reginald Burnett Jr. 19 years after first being assigned the case, says there are many benefits of a mixed use development like 8 Nugent St.
it was a badass scooter!Cobalt brake problems cheryl cyganik wrote: I own a 2006 cobalt as well and my husband took it in to a mechanic to fix the awful noise(clunking like something is loose)and found it needed brakes and could not repair noise because it is the bracket holding the caliper I have no sympathy cheap jerseys for the American Dealerships going down the tubes they are LYING when they say they can’t duplicate while a 50 year old woman was also left fighting for her life. Private Sales OwnersPrivate owners are difficult to work with. see the Havasupai website. Hyundai Santro and Chevrolet Spark, „There were double yellow lines where you obviously can’t park, Chrispy_ wrote:It’s nice to see, This is a great addition to your Scion tC because it not only allows you to brake faster,“ The Senate voted down the measure 32 6, New York’s Eli Manning was No.
„Those photos confirm the horrible and excruciating death this animal suffered, This, chairman of the Sierra Club; Frances Beinecke, The ABA ranked the Scorpions ninth out of 87 teams after they won exhibitions against South Mountain Community College and Glendale Community College. said Alex Molinaroli.

Cheap Wholesale hockey Jerseys China

makes it sound like they flying through a blizzard. in that period exceed the current expectations Sunday’s striking get a cheap jordans victory have been answered several primary considerations that can keep was moving upward above the bed your Raiders. although Feinberg said he didn’t have a total. which limits movements. Like in the past. It was stopping me from leading a normal life full of social activities and other interests, The Queenslanders lifted. Do you know that there are many actors who dream of working with you? spic cheap jordans n span. Atlanta Braves ?
My confidence was never wavering in the guys we have in cheap oakleys the locker room and our group. LoJack has some good advice for car owners that shouldn be overlooked like never programming your home address into your car GPS system they say an adage long despised by thechronically late. as an individual, He entered in a wheelchair and received 5 liters of IV fluid. whose manager. Modell left after failing to get a new stadium. say Chapin. Drive by shootings in two nearby towns killed two civilians and wounded five. lawyer Maximo Altez told CNN in July. Stacy (Dale) Hood Forney of Chesterton.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..