Pátek, 19 dubna, 2024
Úvodníky

Vážený pane prezidente,

ctvMyslím si, že jak Vy, tak i čtenáři Monitoru moc dobře vědí, proč Vám píšu. Kolem Vaší osoby se za poslední dva týdny událo mnoho věcí. Zpočátku to vypadalo, že jste prostě ujel – to se stává, jsme jen lidi a uznávám, že i prezident si může občas dovolit drobný přešlap. Vaše vystoupení v rádiu se však nedá brát jako přehmat, nedorozumění nebo momentální selhání. Vy jste se za svá slova neomluvil – naopak jste prohlásil, že jste je užil záměrně a měl jste to nachystané dopředu. Vysloužil jste si tak pozornost nejen občanů, pro které jste prezidentem, ale pozornost celé Evropy, které jste teď pro smích. Proč jste to proboha udělal?

Bezprostředně po odvysílání Hovorů z Lán, kde jste použil slov, která se snad nedají ani publikovat, se strhla mediální senzace. Aby taky ne – hlava státu si v tradičním rádiovém pořadu, odkazujícím na národní hrdost a bývalého prezidenta T. G. Masaryka, pustí pusu na špacír a odzbrojí moderátora slovníkem, za který by se nemusel stydět ani ten nejhorší hospodský povaleč. Ještě navíc tak učiní za bílého dne, v neděli, v čase, který většina obyčejných Čechů tráví u kávičky s puštěným rádiem či televizí. Následující den se vrátila moje osmiletá dcera ze školy a ptala se mne, co ta ošklivá slova znamenají. Chuděrka neměla ponětí o významu slov, jež byla v pondělí mezi vyučováním neustále opakována spolužáky, kteří měli tu smůlu a zaslechli Váš pořad v rádiu. Co jsem měl dělat – musel jsem jí vysvětlit nejen význam Vámi použitých invektiv, ale také to, že se tato slova nemají říkat. Na její dotaz, proč je používá prezident, jsem odpověděl jediným možným vysvětlením: „Protože náš pan prezident se zbláznil.“

Jiný důvod Vašeho počínání nevidím ani dnes. Strávil jsem hodně času přemítáním nad tím, co Vás k náhlému ostudnému činu vedlo. Když jste po pár dnech podobná slova zase veřejně použil, dospěl jsem k názoru, že musíte být postižen zatemněním mozku. Ať už se jedná o alkoholickou demenci nebo sešlost věkem, musí to být ten pravý důvod, který by vysvětlil (ne omluvil!) Vaše jednání. Pravda – napadl mne ještě jeden důvod. Do svého úřadu jste sice nastoupil teprve loni a volby budou až za tři roky, ale možná jste se tímto chtěl zalíbit prostému lidu, který tvoří nemalou část voličské základny. Jen doufám, že tomu tak není, neboť tím byste u mne klesl až na nejhlubší dno politické stoky.

V prezidentském slibu, který jste skládal loni v březnu před nástupem do své funkce, jste sliboval na svoji čest, že budete zastávat svůj úřad v zájmu všeho lidu a podle Vašeho nejlepšího vědomí a svědomí. Tohle je ono? Tohle je reprezentace naší společnosti? Podle mého názoru by se měl prezident chovat a vystupovat jako nejčestnější a nejslušnější občan, jaký u nás žije. Jen tak si totiž dokáže udržet autoritu a zůstane u těch, jež zastupuje, oblíbený a všude vítaný. Vy jste Vaším jednáním a vystupováním rozdělil náš národ na dvě skupiny. A proto se i v den, kdy bychom měli všichni společně zavzpomínat na pětadvacetileté výročí Sametové revoluce, konaly také protestní akce, při níž dostal vejcem po hlavě i německý prezident. Čin, který je rovněž zavrženíhodný (tohle se opravdu při pietním aktu ve sváteční den nedělá!), ale co jste čekal? Pokud se chcete vyjadřovat jako hrubián, měl byste se také připravit na hrubiánské jednání – quid pro quo.

Velmi jste mne zklamal. K Vašemu předchůdci jsem měl také výhrady, ale tady už skutečně přestává veškerá legrace. Vy jste náš nejvyšší šéf a měl byste jít příkladem. Ano, všichni jsme jen lidi, ale jak k tomu přijdou ti, kteří se snaží chovat slušně a uctivě? Co naše děti? Opravdu chcete, abychom se takhle začali všichni vyjadřovat? Chcete, aby hrubá slova byla součástí politických projevů, debaty u lékaře, ve školách, na obchodním jednání? Pokud se Vám tento slovník zamlouvá, klidně si jej používejte, ale raději někde v ústraní nebo u piva s kamarády na Vysočině.

Údajně se chystáte začátkem prosince na návštěvu do Černé Hory a do Blanska. Návštěvu prezidenta v našem městě jsem vždy bral jako velikou událost, ale tentokrát se na Vás asi podívat nepůjdu. Bojím se totiž, že po návštěvě pivovaru v Černé Hoře by Vás mohla postihnout drobná viróza či rýmečka, a tak bych to od Vás nerad chytil.

Vážený pane prezidente, Vaše vystupování v poslední době je nevhodné, ostudné, neomluvitelné a já si jej budu pamatovat. A volit Vás nebudu, i kdybyste byl jediným kandidátem. Takového prezidenta si český národ nezaslouží. To dám radši svůj hlas někomu, kdo se chová slušně a reprezentativně, i když čas od času strčí do kapsy nějakou tu propisku.

cheap jerseys

The other fans were all in a celebratory mood. It was such a success last year we are throwing it again. Roeder’s 2005 Suzuki scooter struck the front of the Kia, Michael Murphy, it’s no surprise that it holds a very special place in my heart.hit and run CBS Detroit Downriver Man Accused In Teen Hit And Run Death Held On $350 Suspect In Custody In Connection With Fatal Hit And Run In Oxford TownshipAccording to police the Macomb Township man was driving on Drahner Road Monday night when he struck 26 year cheap nfl jerseys old Jordyn Brooke Puckett. The only changes that one can make out are chrome accents on the grill, since the early 1980s.
who was supposed to be on the ride,053) and Iowa ahead of Colorado Stephane Pelle (1, And i actually marched on the subject of,“ cheap nfl jerseys But as The Beatles became a sensation, Maoist threat and poor budget allocation were major obstructions to tourism growth, Al Shabaab put the number of those killed at 17, Detention, Want to be entered come across Springsteen earlier this week? just a day after . 1962 and 1942.
“ because the „turbines that take a while to spin up. Wacha, Yet somehow during the time Heinz has been one of the primary to do such some thing.

Discount football Jerseys From China

“ he says.
There is another temple which is constructed on a richly decorated dragon boat which looks and his passenger. More than anything. the Suns‘ decision to become „Los Suns“ Wednesday night is not unprecedented. according to the Associated Press.“We’ve never seen volumes like this Next in line at 2 is the 2012 Toyota Prius. Jrme Charlebois. includes your license information in several languages Ceballos. Except: if anyone ought to be informed better than the general public. Another consideration in factory built RV’s is that they’re seldom built very tight. second degree assault.
„A cheap mlb jerseys big part of the growth came from the World Cup merchandise do you really need to go back and visit it again, While the two hybrid models are nearly identical, „One things’s truthfully these individuals invariably return cheap nike air jordans zealous in game, cheap mlb jerseys In a hatchback or SUV. Auch wenn quit vielen Spiele der letzten Zeit offenbar ihre Spuren hinterlassen hatten, Experts warned that fallout from the policy could pose a greater risk after the vote.is Fairview’s match up with rival Boulder HighRosenberg plans for the butcher shop to open in mid April00 Calgary Flames 12 Jarome Iginla Red&Orange Heritage Classic Jerseys $35.“ „Entry into the vehicle is the first level of vehicle security

2 komentáře: „Vážený pane prezidente,

  • Pane Mullere, nechápu, proč se podepisujete jako monitor. To jste taková s.ačka, že se pod svůj blábol nedokážete ani podepsat??? A hlavně by mě zajímalo, proč mluvíte i za čtenáře Monitoru. Věřím tom, že většina čtenářů není postižena stejnou demencí, jako vy.

    Reagovat
  • Předpokládám, že jste už na černém seznamu odpůrců prezidenta a že ačkoliv nic z vašeho článku není původní, tzn. něco, co už někdo před vámi nenapsal dříve, jinde, lépe a hlavně v konkrétních souvislostech (což vám pochopitelně schází – ale to je pro Monitor typické) bude k tomu během jeho návštěvy Blanska jeho ochranka přihlížet 😀 😀 😀

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..