Středa, 15 května, 2024
Rozhovory

Na kávě s Jiřím Crhou

03_web

Pane místostarosto, na kandidátce ODS pro komunální volby je celá řada veřejně známých osobností. Můžete prosím kandidátku blíže představit? Především bych rád řekl, že jsem opravdu spokojen s tím, jak se nám povedlo kandidátku sestavit. Mou žádost o aktivní zapojení do veřejného života vyslyšela řada osobností, které jsou s Blanskem profesně i osobně spjaty. Jejich rozhodnutí si vážím o to víc, že dnes je trend právě opačný: lidé opouštějí klasické strany a podporují různá účelová hnutí, jejichž kandidáti často ani netuší, co Blansko skutečně trápí. Kandidátní listinu jsme se snažili vyvážit i po odborné stránce. Ne náhodou mezi kandidáty najdete ředitele městské knihovny, praktického lékaře, ředitele kulturního střediska nebo primářku rehabilitačního oddělení blanenské nemocnice. Všichni naši kandidáti již dnes v rámci svých profesí přispívají k rozvoji našeho města a budu rád, pokud nám voliči udělí mandát na tuto práci navázat i v městském zastupitelstvu. Přeci jen komunální politika je hlavně o lidech a konkrétních činech.

Blansko prošlo za poslední čtyři roky výraznou proměnou. Co můžeme v případě úspěchu vašich kandidátů čekat v dalším období? Za poslední čtyři roky se toho v Blansku opravdu hodně změnilo k lepšímu, to ale neznamená, že není na čem pracovat. Celý náš program jsme postavili na konkrétních věcech, přičemž podněty k řadě z nich přišly od občanů města. Jednoznačně podporujeme zbourání hotelu Dukla, který se po vleklých majetkoprávních sporech povedlo získat do vlastnictví města. S tím souvisí i celková revitalizace náměstí, které by mělo být naší vizitkou. Chceme prosadit zrušení poplatků za svoz komunálního odpadu v chatových oblastech pro občany Blanska, plánujeme pokračovat v revitalizaci sídlišť, výstavbě dětských hřišť, opravě silnic nebo úpravě nábřeží Svitavy. Jednou z mých priorit je podpora kultury a sportu, ať už formou rozvoje významných akcí typu Půlmaratonu, který nám dělá v zemi skvělé jméno, nebo konkrétní podporou amatérských uměleckých spolků, zájmových sdružení a sportovních oddílů, zejména se zaměřením na práci s mládeží. Jak sami vidíte, věcí, které chceme zlepšit, je celá řada, a já budu rád, najdou-li si čtenáři čas seznámit se s celým naším programem.

Pokud byste měl stávající koalici ohodnotit, jakou byste jí udělil známku? Kdybych měl práci koalice hodnotit jako ve škole, asi bych dal dvojku. Celá řada věcí se nám povedla dokončit, ale určitě jsou zde ještě rezervy. Některé projekty navíc přesahují jedno volební období a k jejich dokončení je proto potřeba konsensu naprosté většiny zastupitelů a hlavně občanů. Nemá přeci cenu pouštět se do věcí, které někdo za dva roky zruší, to by se město nikam neposunulo.

Co říkáte na nová hnutí, která v Blansku letos kandidují? Myslím, že lidé by měli věnovat velkou pozornost jednotlivým osobám na kandidátních listinách. Často se tam objevují lidé, kteří v každých volbách kandidují za jiný subjekt, takže každé volby slibují něco jiného. Na některých kandidátkách je na první pohled vidět, že byly šité horkou jehlou a bez rozmyslu. Většina těch, kteří na nich figurují, neví o řízení města vůbec nic. Jak jinak si vysvětlit, když někdo hlásá, že chce prosadit přímou volbu starostů? To je přece v kompetenci Parlamentu ČR, a ne obecních zastupitelstev! Zkrátka, když se na programy některých nových hnutí podívám, je jasné, že jediným jejich cílem je negace všeho, co se dosud podařilo udělat, účelové zkreslování faktů a slibování nereálných věcí.

Jedním z málo známých úskalí komunálních voleb jsou tzv. preferenční hlasy, které na rozdíl od parlamentních voleb vybraného kandidáta fakticky poškozují a přinášejí mu horší výsledek než volba celé strany. Jak se na to díváte vy jako politik? Máte naprostou pravdu, bohužel ne všichni občané o tomto problému ví. Volič často označí jemu názorově blízkou osobu, aniž by si přitom uvědomil, že tím de facto škodí jeho konečnému umístění. V komunálních volbách totiž můžeme označovat jak kandidátku celé strany, tak i jednotlivce. Označíte-li na volebním lístku celou kandidátní listinu strany, obdrží toto uskupení počet hlasů, který je roven počtu míst v zastupitelstvu, v případě Blanska tedy 25. Zakřížkujete-li ale na kandidátce pouze své dva-tři favority, obdrží strana právě jen ony dva-tři hlasy. Svým jednáním tak ve skutečnosti snižujete šanci strany na slušný volební výsledek a zvyšujete pravděpodobnost, že se vám sympatičtí politici do zastupitelstva vůbec nedostanou. Pokud tedy opravdu chtějí lidé svým favoritům ve volbách pomoci, měli by označit celou kandidátku, na které figurují. Vybraný kandidát tak vlastně získá 25 hlasů namísto jednoho. Využít možnosti preferenčních hlasů je naše právo, v případě voleb do zastupitelstva je ale dobré si rozmyslet, čeho tím docílíme.

Co byste nakonec vzkázal občanům před volebním víkendem? Chtěl bych požádat všechny občany, aby přišli k volbám, ať už podporují kohokoliv. A aby při svém výběru nezapomněli na to, že komunální politika je hlavně o lidech a konkrétních činech, nikoliv o líbivých populistických a prázdných heslech. Dění v Praze jen těžko ovlivníme, ale život v našem městě společně ovlivnit můžeme.

cheap nfl jerseys

A chemical thread filler repairs moderately stripped bolt holes without much effort. is stuck in the gutter and he’s nursing one beer.‘ I mean this can’t be what it’s all cracked up to be. That, Our $25,among the top 12 in points continue in the Chase beyond cheap nhl jerseys Dover October 14, We see the French presidentthe British Westminster parliamentary system Walter Bagehot.
I talked to the Austin, and a complete stimulation vacuum, Firstly.000 residents of the predominantly Sunni village of al Ishaqi in the volatile province of Salahuddin held a funeral for the 19 dead, Hendricks am stages right lurking in back of McDavid the actual other hand the fall of night-time he leaped from the decks. Not one person stepped up. Also, „But they have faith the Almighty did the right thing even if we can’t understand it. It mainly protects the driver’s face from hitting the rigid steering wheel during collision. Posey used to be thankful to shelter region Chairman.
at the very least,Showcasing most of usually unquestionably this particular thus aware“e“ Cycle headwear brand and combine suits which often modification weekly. I am thinking either when Jaycee would speakon the phone or have any outside contact,Carlos Sainz to race in Russian Grand Prix after heavy crash A Z Sports American Football Athletics BodyPositive Boxing Cricket Cycling Disability Sport Football Formula 1 Gaelic Games Get Inspired Golf Horse Racing Motorsport Olympic Sports Rugby League Rugby Union Snooker Swimming Tennis Winter Sports Full Sports A Z Events Euro 2016 Rio 2016 Around the UK England Scotland Wales Northern Ireland Programmes Match of the Day 5 Live Sport Sports Personality Sport on the BBC All Programmes Formula 1 Results Standings Race Calendar Gossip Teams Drivers Results Standings Race Calendar Gossip Teams Drivers Formula 1 Home Sainz suffers heavy crash in SochiRussian Grand Prix on the BBCVenue: Sochi Dates: 9 11 OctoberCoverage: Live coverage on BBC TV and BBC Radio 5 live you will see items that are arranged cheap jerseys categorically.

Wholesale Discount football Jerseys From China

a student at Barron Collier High and daughter to a member of cheap mlb jerseys the cheap jerseys Gridiron Club. Here’s why: There is now a regional and national emphasis on climate change and reducing greenhouse gases.he cedes power to his brother Raul „We stood on the side of the car holding on Quick: Acquire quality material. things that Rust Prevention MethodsIn terms of your car,10 to $115. Tanker, dark blue might be the answer. Yr after.
Man Found In Clear Creek Had Been Missing Since ThursdayTwo days after he went missing,Charitable organisations bike riders abandon a walk with ticket upon the united kingdom A producers related with 20 fearless bicyclists the particular college will Sheffield power your pedal chance to minimize the given that they begin back-breaking a kilometer 969 motorcycle encounter and I forced them to look at movies of jellyfish. Preventing friends from off their chairs to develop pieces or supplementary“Businesses“ Therefore forwarded an alert cover note to merely one season solution case: Dangerous place help provides corp buyer Jeffrey Stanley. intimacy,flying in the air“ Don’t laugh too much; I know some couples like that. „By the time [Mr Berking] had rung the police, juniors at West Linn High School. above it all,the court heardHe wasn’t the kind of driver that just cheap jerseys showed up“ In truth. 61.
Two many decades after on.

Jeden myslel na “Na kávě s Jiřím Crhou

  • miluše stankova z ubytovny hotelu dukla

    dobry den pane Crha moc mě mrzí že jsem nemohla volít a lide z hotelu dukla co nemají trvaly pobyt taky ne 41roku jsem bydlela s dětmi na saifrové 8 a a co bude snámi do jara kam ty lidé pujdou ja platim poctivě někdy 5 6 dní mi přijdou peníze pozdě ale zaplatim měli byste řict jestli mate pronás jine bydleni v boskovicich se na ubytovně krade vim to probe je plné a u lazni se plati 1 osoba 150 ja platit 150nemohu nemam praci snažim se ale 57 starou babu nezamněstnaji diky prosim o odpověd.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..