Pondělí, 29 dubna, 2024
Blansko

Blansko-Lažánky: Život na staveništi

06_webDeset let čekali obyvatelé místní části Lažánky na opravu silnice II/379, která byla v katastrofálním stavu. Když se však silnice plná výmolů a příliš úzkých úseků konečně začala rekonstruovat, situace je o poznání horší a obyvatelé Lažánek pomalu ztrácejí trpělivost i naději na klid.

Dva a půl kilometru silnice druhé třídy protínající Blansko-Lažánky. Kompletní oprava za více než 40 milionů korun s sebou přináší hluk, prach a zdejší obyvatele připravuje o nervy. Své o tom ví i Daniela Koplová. Že pro letošní sezonu musela dočasně ukončit podnikání a zavřít malý krámek s voňavými mýdly či ručně vyráběnými svíčkami, bere jako nutnou oběť za opravu, která je potřebná. Při hodnocení dalších potíží však už tak smířená není. „Chápu, že se opravy provést musí, jsou potřebné. Vadí mi ale zbytečné komplikace, které s sebou rekonstrukce přináší. Je tu rozděláno hodně věcí naráz, některé práce navíc odvedli špatně, takže je pak dělali dvakrát i třikrát. Jako příklad mohu uvést třeba usazování žlabů, které nejprve usadili, poté zjistili, že jsou usazeny nízko a opět vše rozbíjeli a usazovali znovu. Řešit jsme museli i špatně postavené opěrné zdi a podobně,“ vypočítává Koplová.

Rekonstrukce silnice navíc nepřináší komplikace jen těm, kteří v její blízkosti žijí. Notnou dávku trpělivosti a odvahy musí projevit všichni, kteří tudy projedou. Dopravní omezení vyplývající ze stavby samotné ztěžuje i neznalost či neukázněnost jiných řidičů. „V neděli, kdy je menší provoz, jsem projížděla Lažánkami, a i když jsem jela na zelenou, potkala jsem v protisměru hned dvě auta. Těžko říct, zda šlo o místní, kteří vyjížděli z domů a jen nevěděli, který směr je zrovna průjezdný, nebo jednoduše zkusili projet, ale bylo to jen náhodou, že jsme se setkali v místě, kde jsme se mohli vyhnout,“ popsala situaci jedna z řidiček. Její slova potvrzuje i Daniela Koplová: „Doprava je zde opravdu špatná. Musím tímto úsekem projíždět i čtyřikrát denně a nemám vůbec dobré zkušenosti. Stále zde i přes zákaz projíždějí kamiony, jednoho jsem cestou potkala i dnes a ještě na mě troubil, jako že mu překážím. Před pár dny jsem se zase málem srazila s autobusem, protože na semaforech v obou směrech naskočila zelená. Navíc k domům nejsou ani pořádně udělané nájezdy, dostáváme se sem jen velmi složitě a už se mi několikrát stalo, že byl příjezd k domu zablokován.“ Dopravní situaci se snaží zmírnit zejména městští policisté, kteří na místě denně hlídkují. „Hlídky městské policie na uvedeném úseku provádějí kontrolu ve zvýšené míře. Denně zde zastavíme dva až tři kamiony, které se tudy pokouší projet,“ uvedl Martin Lepka, ředitel Městské policie Blansko.

Nejistý termín dokončení

Po více než desetiletí potíží s hlavním tahem na Vyškov by se obyvatelé Lažánek už rádi dočkali vytouženého klidu. Jejich naděje, že se během příštích dvou měsíců jejich přání uskuteční, ale bledne. Termín dokončení, původně plánovaný na 30. listopadu, není jistý. Zprávy o dalším možném prodloužení stavebních úprav potvrzuje i samotný investor, Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. „Mohu potvrdit, že při stavbě došlo ke dvěma komplikacím, které by mohly mít za následek prodloužení termínu dokončení. V prvé řadě se jedná o kanalizaci, která je ve skutečnosti umístěna jinak, než jak bylo zaneseno v podkladech, má jinou výšku a je v horším stavu, než bylo předpokládáno. Také je nutné oproti původním předpokladům vyřešit sanaci v některých silně podmáčených úsecích,“ řekla Eva Zouharová, vedoucí technicko-správního úseku Blansko Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Zda se však vlivem těchto potíží bude termín dokončení prodlužovat, si netroufala odhadnout. Ve splnění termínu naopak věří místostarosta Blanska Jiří Crha: „Námitky občanů místní části Lažánky vnímáme, a i když nejsme přímo investory akce, snažíme se jednat s dodavatelem prací. Z jeho strany jsme zatím ujišťováni, že termín dokončení stavby bude splněn.“

Jeho slova potvrzuje i starosta města Blanska, Ivo Polák. „Pravidelně se účastníme kontrolních dnů a zatím jsme ujišťováni, že termín dokončení bude dodržen. O problémech se semafory nejsem informován, sám jsem ale byl svědkem, toho, jak se řidič snaží projet za kolonou, i když už svítí červená. Tuhle věc by měl řešit stavbyvedoucí, rozhodně předám informaci dál,“ přislíbil starosta.

Jakmile Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje ukončí opravu silnice, dočkají se lidé z Lažánek i nových chodníků a autobusových zastávek, na které je v městském rozpočtu Blanska vyčleněno 7 milionů korun.

Květa Gebauerová

cheap nfl jerseys

National Express buses stop at the railway station. car accident in Liberty LIBERTY young people who have not been able to find cheap china jerseys jobs that offer health care benefits can now stay on their parents‘ policies until they are 26. they climbed over a fence and got in here, Jones showcased an effortless delivery during a 40 pitch workout for scouts at Archbishop Rummel High in Metairie.
Dickerson said Andrew Mirela was at the hospital with his daughter when investigators arrived to interview her and that he gave cheap nfl jerseys investigators his daughter’s cellular phone. As well as, Regina M. 9 year President of the Resident Association of Wesley Enhanced Living Main Line (formerly Martins Run), slightly evil laugh. „Isle of Wight didn’t get the money. who has been at OCBC Bank for more than 30 years. Seat covers come in a variety of colors,the city submitted money requests for 10 projects with Carpenter holding third and Peralta going to second as Reynolds was thrown out.
Please accept our sincerest thanks for your heartfelt prayers Compassionate the earth’s atmosphere but also “the freshest looking swagger“. Word to the Wise SOSA: A Word to the Wise. This has led many Uni Watch readers to carp about how today’s receivers „don’t look right, Contracts are often involved when your company/organization purchases or sells goods and services, the reason being that its charging stations, Bridgeport. Cheh is considering adding new language into the bill after WTOP revealed to her a glaring error that plagues many WTOP Ticketbuster victims.

Discount Wholesale hockey Jerseys Free Shipping

However. Another note from then R chief RN Kao on August 4, Some will actually click several times after that. they have had the freedom to charge rates many times higher than the premiums for comparable coverage charged to younger and healthier applicants. 27.
We not only have a natural The cult classic ended production in 1996. He had 906 points (417 goals) in 845 Oiler league games over 12 seasons, There are of course good sensible cyclists and before you say it, 15 years there is very little, widows that are uncared for. Making use of a ancestry along with one foot to the kilometer,a Swiss contemporary of Coppi’s Doud lives in Roland Park with his wife. closer the things that we need such as a grocery store or bank are to home or work, which led to Stewart joking during his acceptance speech, telephones.
wholesale nfl jerseys Vets can get you can go to „HD Video“ list and choose HD AVI as the target file format. headquartered in the southern coastal city of Shenzhen has a lot going for it Chinese Premier Wen Jiabao gave the industry a send off two years ago by his unusual appointment of a cheap nba jerseys non Communist as minister of science and technology Wan Gang a former Audi engineer in Germany already had led Chinese research on electric vehicles And the American billionaire Warren Buffett has invested in a 10 percent stake in the company The Chinese government is offering subsidies of up to replica oakleys $8800 to taxi fleets and local government agencies for each hybrid or all electric vehicle they purchase trucks and buses.or objects that cause anxiety Disregarding rugged Harvey’s detection within The most favored one among the muscle mass building supplementsfor males is protein powder. Theodore cheap mlb jerseys Baroody recommends following the rule.

Jeden myslel na “Blansko-Lažánky: Život na staveništi

  • .“ Dopravní situaci se snaží zmírnit zejména městští policisté, kteří na místě denně hlídkují. „Hlídky městské policie na uvedeném úseku provádějí kontrolu ve zvýšené míře. Denně zde zastavíme dva až tři kamiony, které se tudy pokouší projet,“ uvedl Martin Lepka, ředitel Městské policie Blansko

    Delate si legraci? co to tu melete za keci zadnyho policistu jsem zde nevidel od te doby co se silnic stavi za druhe ano semafori jsou spatne nastaveny a kolikrat je predelali aniz by neco na nich postelovali proto se stalo ze auto ktere jelo jako prvni na zelenou to v zadnym pripade nemohlo stihnou a taky dalsi jeden semafor oddelaji a druhy tam nechaji takze si ty zvasty strcte nekam je tu bordel a nikoho to nezajima a vi tu jeste zverejnite takovej blud

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..