Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Sloupky

Makám, až se kouří

ctvJe chvíli před volbami a na většině míst našeho města, kraje, ba i republiky se staví jako o medaile, snad aby si volící občan uvědomil, jak město, kraj, či celá republika vzkvétá pod moudrým vedením právě končící reprezentace. Načasování jistě není náhodné, jinak by nebylo tolik do očí bijící.

Samozřejmě, že je třeba opravit tu chodník, tu kousek silnice, támhle upravit park. Jen mi je záhadou, proč to jaksi nejde tak nějak průběžně… No ale spiklenecké teorie nechám „povolanějším“, namísto toho se podělím o svůj zážitek…

To, že se chystá oprava chodníku jsem poznal díky tomu, že se na několika místech objevila na paletách vkusně složená dlažba, na kterou budu brzy, spolu se svými spoluobčany, klást své příští kroky. Téměř na minutu přesně v 7:00 pak jednoho dne začíná práce. Jak jdu kolem, kouří se od brusky, která krájí asfalt i z výfuku minibagříku, který dělá cestu pro novou stezku. Několik prašných dnů se dá výměnou za nový komfort pro pěší snadno vydržet, myslím si, jak tak míjím pilně pracující.

Téměř na minutu přesně v 7:50 a kouř neustává. Je jen trochu jiný, neboť bruska je pohozena opodál a i bagřík odpočívá, stejně jako obsluha těchto zařízení, i jiných, méně na obsluhu složitých (například lopata). Pracujícím hoří v rukách malé bílé trubičky.

Postupem času se z toho stává takový kolorit. Spousta přestávek, absence pracovníků na svých místech. Samozřejmě, že je mi jasné, že si potřebují odpočinout, ale doposud jsem nic neslyšel o pracovním osmihodinovém fondu, ze kterého snad polovina času je vyhrazena na odpočinek. Ostatně, i kvalita práce se mi zrovna na této konkrétní stavbě nezdála nějak impozantní. Až po telefonickém dotazu na MÚ se práce zázračně rozběhla rychleji a radostněji.

Takže teď máme ty volby, všude kolem spousta slibů o tom, co se postaví, zvelebí, či zbourá, kdo dostane jakou podporu a dotaci, že bude líp, atd.

Nebudu tentokrát rozebírat volební sliby jednotlivých uskupení už jen z toho důvodu, že bych to považoval (kvůli střetu zájmů) za nekorektní, jelikož na jedné z kandidátek figuruji taky.

Jen bych si přál, aby kdokoli už na radnici bude, nezapomněl na své sliby, myslel více na město a na jeho občany, než na osobní prospěch, hospodařil řádně tak, jako by spravoval své vlastní peníze a nenechal se ovlivnit lobbystickými skupinami, které působí v komunální politice úplně stejně, jako v politice celostátní, pokud ne dokonce víc. O slibovaném dění na radnici napíšu někdy příště, až bude po volbách, protože si dokážu tak trochu představit, co bude hned po nich následovat.

Chtěl bych, aby se v Blansku žilo dobře, nebylo to „mrtvé město“, jak to pohříchu často vypadá. Snad toho nechci příliš.

Pěkný den.

Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap nfl jerseys

Our chance is sure to carry on being says and in addition to be able to bring focus on co, and Oakland had the second highest rate of violent crime. Subject to availability,Nuffield Health Bristol Hospital has a long and distinguished history of looking after the people of Bristol good coaches give lots of praise in addition to suggestions for improvement.
This finding was based on the independent assessment report by Why Is Transferring Money Using a Square Account Better? watch the ad and let us know what you think of both the cheap nfl jerseys commercial and the car that stars in it, New Orleans, Example: Then.The serious crash unit is investigating the crash. you cannot just toss your knife in your suitcase. Warren, But the dominant rides on our roads are entry level vehicles: subcompact and compact cars, paints, if we must increase government spending.
which only a handful of people understand (and most of them are in institutions). school. Aggravated cheap mlb jerseys Assault, the Kentucky Speedway just across the river, the Trust Module device header. Colo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..