Pátek, 26 dubna, 2024
BlanskoSport

Rok atletů ASK Blansko

 Rok 2018 byl v podání atletů a atletek ASK Blansko nadmíru úspěšný a pestrý, padalo mnoho osobních výkonů, titulů mistrů České republiky, Moravy a Slezska i český rekord, byla úspěšná i účast na Olympiádě mládeže v Brně a největším Evropském mítinku mládeže European Kids Athletics Games.

Ze všech úspěchů roku připomeneme ty největší, a to mistrovský titul v dorostenkách Leony Marečkové na 400 m z Jablonce nad Nisou, mistrovské tituly v žákyních Pavly Štoudkové, která vybojovala halový mistrovský titul na 800 m v Praze a překonala 37 let starý rekord na této trati. Má i venkovní titul na 800m a třetí místo z mistrovství republiky v přespolním běhu na 2000 m a vítězství na 1500 m z Olympiády mládeže. Vyhrála 800 m na European Kids Athletics Games a získala mnoho dalších úspěchů včetně reprezentace České republiky.

V mladších žákyních získaly Adéla Jánošíková, Veronika Jakusidisová a Dominika Bezdíčková mistrovský titul Moravy a Slezska v družstvech mladších žákyň, když k tomuto vítězství přispěly v hostujícím družstvu JAC Brno. Veronika Jakusidisová má druhé místo z dálky a třetí na 60 m z European Kids Athletics Games a třetí místo z Olympiády mládeže ve štafetě na 4 x 60m. Veronika patří ve své kategorii k absolutní špičce v ČR ve skoku vysokém.

Dominika Bezdíčková se pomalu stává z cyklistky atletkou a příslibem pro oddíl na střední tratě, když v tabulkách přípravky ji patří na 800 m na dráze druhé místo. V hale pak první místo na 300 m a skoku vysokém. Podařilo se jí obhájit prvenství v Brněnském běžeckém poháru v kategorii přípravek starších.

Dařilo se i našim družstvům mladších žákyň a žáků doplněných o naše nejmenší z přípravek, kteří pravidelně sbírali body v soutěži družstev Jihomoravského kraje.

I naše družstvo žen ve druhé lize skupiny E posíleno o závodnice JACU Brno se v této soutěži neztratilo.

Velký dík patří všem, kteří se pravidelně zúčastňují nejrůznějších závodů, ať je to Okresní běžecká liga, Brněnský běžecký pohár, nebo nejrůznější mítinky a mistrovské závody po celé České republice. Blanenská atletika v dnešní době má na 70 členů, o které se tréninkově stará pan Jiří Ošlejšek, Bohumil Kazda, paní Stanislava Jandáková a starší odchovanci ASK Blansko.

V loňském roce se opět uskutečnilo soustředění ve Vysokých Tatrách pro starší členy našeho oddílu. O prázdninách jsme pořádali již pravidelný týdenní atletický tábor pro děti. Ze závodů se pořádal štafetový pohár a jedno kolo krajského přeboru mladších žáků v družstvech.

V letošním roce nás čeká opět mnoho závodů doma i zahraničí a budeme pořádat 25.4. 2018 závod Čokoládová tretra, který je odnoží Zlaté tretry pro děti do 11 let, a jejíž finále se koná při tomto mítinku. Dále pořádáme 26. 4. 2018 Štafetový pohár pro základní školy, 29.4.2018 Memoriál Věry Bušové – Gilkové, 10.5.2018 1. kolo mladšího žactva družstev a 30.9.2018 Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva jednotlivců, což je nejvyšší závod pro tuto kategorii. Veškeré závody se budou konat na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka, kde se nachází atletický stadion.

Doufáme, že se v letošním roce podaří zlepšit zázemí našeho oddílu na tomto stadionu a opravy samotného vybavení stadionu, abychom mohli tyto významné závody uspořádat v důstojném prostředí, jelikož si myslíme, že si to blanenská atletika jako královna sportu plně zaslouží za vzornou reprezentaci nejenom oddílu, města, kraje, ale i České republiky.

-mb-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..