Pátek, 29 března, 2024
KulturaRájec - Jestřebí

Rockový ples v Rájci přivítá LEGENDY

Tak trochu neformální ples s titulem „Rockový“ má na Blanensku již dlouhou tradici, konkrétně jde již o 12. ročník. Rockový ples je událostí, kterou si každoročně nenechá ujít několik stovek příznivců rockové hudby, dobré zábavy, jídla, pití, tomboly a všech ostatních věcí, které k dobrému plesu patří. Co všechno nám naservírují pořadatelé a na co se můžeme těšit?

LEGENDY SE VRACÍ je partička skvěle sehraných muzikantů, na Rockovém plese vystoupili již v letech 2011 a 2012. V sestavě této kapely hrající pro dobrou náladu, nostalgické zavzpomínání i k pořádné taneční pařbě naleznete brilantního kytarového mága Andonise Civopulose (hrával například léta s Věrou Špinarovou), Petra Šišku (textaře, moderátora), Romana „Izzi“ Izaiáše (charismatického lídra rockové skupiny Doga) a konečně Libora Pyška (bubeníka známého z mnoha jazzových seskupení). LEGENDY SE VRACÍ mají na svém kontě mnoho beznadějně vyprodaných koncertů v rámci celé České republiky. Během svého koncertního bloku přehrají LEGENDY ve svém nezaměnitelném podání hity známé snad všem generacím – od PINK FLOYD, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Deep Purple, Status Quo, Erica Claptona, Eagles, ABBY, Bon Joviho, Slade po 4 Non Blondes, Lennyho Krawitze, Green Day či Bruce Springsteena. www.legendysevraci.cz

Na koncertě vystoupí po delší pauze rovněž skupina MOTOband, která je složená z muzikantů z Blanska. Tuto kapelu můžete slyšet pouze na Rockovém plese, jinde ji neuslyšíte. A jak se vyjádřil jeden z pravidelných účastníků, MOTOband je přesně tím, na co se každoročně lidé těší nejvíc. Skupina hraje rockové a hard rockové skladby od tuzemských i zahraničních interpretů jako jsou například Judas Priest, Metallica, Black Sabbath, Kabát, Horkýže Slíže, Lucie či Wanastowi Vjecy. Členové skupiny mají poměrně velké věkové rozpětí; nejmladšímu členovi kapely Martinovi Štěpánkovi ml. je teprve osmnáct let. Blanenskému publiku jsou jistě dobře známí ostatní muzikanti: Jiří Boreš (bicí), Miloš Pernica (elektrická kytara), Martin Müller (zpěv) a Martin Štěpánek (baskytara). Kapela zahraje na XII. Rockovém plese v Rájci dne 3.3.2018 skutečně velký nářez, takže si jejich vystoupení nenechte ujít!

V průběhu večera zazáří se svým siláckým vystoupením SILÁK FRANTA. Bude ohýbat železo, trhat telefonní seznamy, vynášet lidi v zubech a další neuvěřitelné kousky. Jak o sobě sám Franta říká: „Jsem nástupcem legendárního brněnského siláka, pana Františka Kocourka, jehož odkaz se snažím stále zachovávat.“ Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, jak se to jedovnickému rodákovi daří!

Celou akci zahájí a zakončí skupina AKCENT, která hrává zábavy a plesy v okolí Blanska již více než dvacet let. Kapela patří mezi nejoblíbenější na okrese a přislíbila na Rockový ples trochu tvrdší repertoár, než na plese běžně hrává. www.akcent-blansko.cz

Jelikož do Rájce chodí také spousta Blanenských, jistě řeší, jakým způsobem se dostanou na ples a z plesu. Partner akce TAXI FLORENTI slibuje jednosměrnou cenu z Blanska nebo zpět za 99 Kč a zpáteční taxík za 160 Kč. Ve druhém případě při cestování ve čtyřech vás pohodlná cesta autem vyjde na 40 Kč tam i zpět. To je dobré, co říkáte? Stačí zavolat na tel. 777237723 a říct, že míříte do Rájce na ples.

Co na sebe?? Tak jako každý rok. Nebudete se cítit špatně ani v obleku či slavnostní róbě, ale neuděláte chybu ani v případě, že necháte motýlka doma a vyrazíte pouze v košili. Saka si pánové na Rockovém plese stejně odkládají ještě před 21. hodinou. Atmosféra je uvolněná, po desáté hodině bouřlivá.

Rockový ples v Rájci – Jestřebí je letos naplánován na 3. března. Kromě bohatého programu je pro všechny zúčastněné připravena opravdu bohatá tombola, široký výběr alkoholu i nápojů lihuprostých a v kuchyni výběr hned několika druhů teplých jídel. Vstupné je 290 Kč, předprodej zajišťuje rájecké informační centrum, můžete sem zavolat na tel. 516432191 a přeptat se, zda ještě nejsou volné vstupenky. O tento ples bývá každoročně veliký zájem, proto s nákupem neotálejte a nenechávejte jej na poslední chvíli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..