Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Volný čas

FARMOS CAFE láká nejen na prémiovou kávu

Je tomu rok, co Farmos.cz rozvezl první nákupy potravin mezi zákazníky. Letos v květnu tak oslavil první rok provozu. K tomuto výročí nadělil sobě i veřejnosti útulnou kavárničku s menším výběrem regionálních potravin. Nese název FARMOS CAFE a najdete ji na stejné adrese jako Farmos.cz – v Lažánkách v prostorách bývalého obchodu.

Nápad vytvořit malou kavárnu se podle majitele Farmos.cz Tomáše Mokrého přímo nabízela: „Přemýšleli jsme, jak bychom mohli využít potenciál naší provozovny v Lažánkách. V sezóně tudy projíždí mnoho aut, která míří do Moravského krasu. Zákazníkům Farmos.cz jsme chtěli umožnit osobní odběr potravin a spojení výdeje s malou kavárnou nám přišlo jako dobrý nápad.“

Jelikož jde o kavárnu, jedním z největších lákadel je bezesporu kvalitní káva. „Za život už jsem ochutnal mnoho druhů kávy a musím se přiznat, že jsem docela vybíravý. Proto na kvalitu kladl velký důraz. Měla být nejen chuťově výborná, ale také originální. Takovou, kterou v Blansku a okolí jiná kavárna nenabízí. Výsledkem je výtečná italská káva značky CAFÉ RESERVA,“ popisuje Tomáš.

Velkým lákadlem FARMOS CAFE je vyhlášená zmrzlina od kluků z Lipůvky, TOMIVO GELATO. „Aktuálně nabízíme osm druhů kopečkové zmrzliny, z toho dva druhy každý týden měníme. Aktuálně si můžete pochutnat na příchutích: pistácie, kinderčoko, slaný karamel, mák, mango, jahoda, malina, černý rybíz a brzy přibude ještě rakytník,“ dodává Tomáš. Kromě zmrzliny můžete ochutnat domácí zákusky, nápoje a k zakoupení je hned několik druhů regionálních potravin, jako jsou rajčata, paštiky, vejce nebo sýry.

FARMOS CAFE najdete na adrese Blansko, Lažánky 3. Otevřeno je každý den od 10 do 18 hod. za každého počasí. Vyhrazené parkování pro zákazníky je jen několik metrů od budovy a v případě hezkého počasí je možné se posadit na terase před budovou, kde si vychutnáte kávu a zákusek společně s pohledem na okolní krasovou krajinu.

Farmos.cz – online obchod regionálních potravin. Nákupy rozváží po celém okrese Blansko (od Adamova až po Velké Opatovice), a to ve středu, ve čtvrtek a v pátek. U objednávek nad 699,- je doprava zdarma. Nabízí také osobní odběr nákupů na provozovně v městské části Lažánky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..