Sobota, 27 dubna, 2024
Radnice

Přestavba hasičky se zpozdí

Vizualizace hasičky. Foto: Projektový ateliér Abras

Z důvodu poklesu příjmů do městského rozpočtu v důsledku covidové pandemie se opozdí přestavba budovy bývalé hasičky v centru města. Zatím není jasné, o jak dlouhou dobu. 

V původních plánech se počítalo s tím, že se letos na jaře uskuteční výběrové řízení na zhotovitele stavby. Na ně mělo navázat zahájení prací. Budova měla být dokončena v roce 2022. Podle tiskové mluvčí města Blanska Pavly Komárkové bude však letošní (stejně jako loňský) pokles příjmů do městské kasy v řádu desítek milionů korun, další termíny týkající se tohoto projektu proto nejsou prozatím stanoveny. „Nepředpokládáme, že k vypsání výběrového řízení dojde v nejbližší době,“ uvedla mluvčí. 

Projekt pro územní a stavební řízení, který zpracovává firma D2C Projekt group, měl být hotový do konce loňského roku, což se také protáhlo. Projektové práce se nyní dokončují. 

Náklady na přestavbu se odhadují na 40 milionů korun. „Pro rok 2021 realizace přestavby budovy bývalé hasičky není v rozpočtu. Uvidíme, v jaké kondici bude městský rozpočet v nejbližších letech, případně jaké budou vyhlídky v druhém pololetí, kdy se bude sestavovat rozpočet na příští rok,“ doplnila Pavla Komárková. 

V přízemí hasičky má vzniknout zázemí pro informační kancelář Blanka. Víceúčelový sál v prvním patře by měl najít využití při různých společenských a kulturních událostech, konferencích, přednáškách a podobně. Město zvažuje i možnost pronájmu k pořádání soukromých oslav či vybudování co-workingového centra. Projekt počítá s výtahem do prvního patra a se zabudovanými podzemními kontejnery. Autorkou architektonické studie nové budovy je architektka Monika Sirná.

-r- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..