Sobota, 20 dubna, 2024
Volný čas

Pojďte s námi za pohádkou

Pojďte s námi za pohádkou je název akce pro děti, která se uskuteční i letos již v tradičním a osvědčeném termínu, první listopadovou sobotu, tj. 7.11.2020 od 14.00 hod. v Blansku na Podlesí. Start je na ulici Purkyňova (tzv. Nad Sanatorkou), odtud lesem směrem k chatové oblasti Žižlavice a zpět na ulici Purkyňova. Celá trasa pochodu je vedena po lesních cestách, které jsou běžně veřejnosti přístupné – pro kočárky však nevhodné. Po trase dlouhé cca. 2,5 km je umístěno 11 průchozích kontrol s pohádkovými postavičkami. V cíli je připravené malé občerstvení, ohniště pro opečení párků a pohodovou atmosféru celého dne doplňuje muzika nejen k táborovému ohni.

Loňského putování se zúčastnilo úžasných 1.800 účastníků. Díky všem, kteří dorazili, protože svou účastí přispěli k celkovému výtěžku 33.000,- Kč. Tento předala jedna s našich nejoblíbenějších pohádkových postav Pan Gru se svým malým žlutým kamarádem Kubíkovi Bačkovskému, který trpí svalovou dystrofií. Uvedená částka mu alespoň z části pokryje profinancování nájezdní rampy pro invalidní vozík do auta.

Zpětně ještě musíme poděkovat všem spoluorganizátorům, bez jejichž pomoci bychom nic neuskutečnili, blanenské Informační kanceláři Blanka za vstřícnost a ochotu s předprodejem vstupenek, KSMB za poskytnutí stánků a dalšího vybavení v prostorách cíle i občerstvení a Monitoru za mediální podporu. 

Letošní, již šestý, ročník našeho pohádkového putování, doufejme, nějak výrazně neovlivní současná epidemiologická situace v ČR a vše se podaří uskutečnit v plném rozsahu.

Předprodej vstupenek v blanenské Informační kanceláři Blanka je letos od pondělí 5.10.2020. Zakoupením lístku v předprodeji budete mít jistou účast, protože počet účastníků nepřevýší 2500 prodaných vstupenek. Toto je bohužel maximální kapacita průchodnosti celé tratě v minulosti  důsledně prověřená.

Letošní ročník i jeho finanční výdělek je věnován Vojtíškovi Havlíčkovi, který trpí poruchou autistického spektra.

Závěrem snad už jen zbývá připomenout, že akce se koná za každého počasí a nezapomeňte si vzít baterky či jiná svítidla! 

Za všechny pohádkové postavy a organizátory se těší na vaši účast 

Ivan Jeřábek a Pavel Bouda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..