Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Sport

Blanenská desítka: výhodněji jen do konce června

Letošní rok je odlišný, velmi odlišný. Většina kulturních i sportovních akcí byla z důvodů preventivních opatření proti šíření viru Covid-19 odložena nebo přímo zrušena. I když se nyní restrikce postupně uvolňují, přesto se spousty pravidelných akcí letos nedočkáme! To se ovšem netýká Blanenské desítky! Svůj termín nemění, ani start neodkládá!

V sobotu 12. září 2020 vyběhneme a vyjedeme už do 7. ročníku! Tradičně jsou na výběr 3 sporty – běh, inline brusle a koloběžky. Hlavní závody vždy na přesných a certifikovaných 10 km, oblíbené dětské závody na 200 m, 400 m a 1500 m. Stále oblíbenější jsou také běžecké štafety dvojic, kdy každý z dvojice oběhne 5 km. Se svým parťákem nebo parťačkou pak bude vyhodnocen v kategoriích  muži, ženy nebo smíšené dvojice.

Přihlášky již dávno běží, tak podpořte Blanenskou desítku svojí účastí! I letos bude k dispozici pro pobavení dětí skákací hrad, malování na obličej a výroba placek. Dospělí si mohou otestovat nové modely osobních vozů Škoda, zapůjčit si koloběžku i běžecké boty, změřit si tlak nebo složení těla, využít služeb masérů a fyzioterapeutů, nebo se jen občerstvit z bohaté nabídky a fandit ostatním.

Celým sportovním dnem provede přítomné vždy usměvavý moderátor České televize Petr Kubásek, kterého diváci znají z nejednoho šampionátu nebo Olympijských her vysílaných na ČT Sport.

Ve startovním poli opět uvidíte jak české reprezentanty, kteří budou útočit na traťové rekordy, tak sportovní „začátečníky“, pro které je rovinatá trasa Blanenské desítky ideální pro zvládnutí i bez top formy 🙂 Naopak pro fajnšmekry je nachystána trojkombinace, kdy jednotlivec sám absolvuje 10 km jak na inline bruslích, tak na koloběžce i běžecky.

Akce se koná za podpory města Blanska a pod záštitou starosty města Ing. Jiřího Crhy. Výhodnější registrace končí 30.6. na www.blanenskadesitka.cz/registrace

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..