Pátek, 26 dubna, 2024
Radnice

Město vybralo projektanta na přestavbu bývalé hasičky

Vizualizace hasičky. Foto: Projektový ateliér Abras

Až na druhý pokus vybralo město firmu, která bude zpracovávat projekt na přestavbu budovy bývalé hasičky. Projekt vypracuje firma D2C Projekt group, která vyhrála opakované výběrové řízení.

„Původně jsme chtěli projektanta vybrat do konce března. Zřejmě i s ohledem na vyhlášenou karanténu se ale přihlásili pouze dva zájemci a cena za zpracování projektu se vyšplhala až na 1,88 milionu korun bez DPH. To se nám zdálo moc drahé, proto jsme výběrové řízení zopakovali. Nakonec se v opakovaném výběrovém řízení sešlo 11 nabídek a cenu projektu se podařilo snížit natolik, že městská pokladna ušetří oproti původní nabídce milion korun,“ popsal starosta Jiří Crha.

Smlouva s firmou D2C Projekt group je teď před podpisem. Vedení města věří, že do konce roku bude připravený projekt pro územní a stavební řízení a na jaře příštího roku by se mohl vybrat zhotovitel a přestavba objektu, který je součástí předzámčí, by mohla začít.

Dvoupodlažní budovu, která je součástí hospodářsko-správních budov předzámčí, má nahradit objekt občanské vybavenosti s multifunkčním prostorem pro výstavy a nejrůznější kulturní akce, sídlit v něm má i blanenská informační kancelář Blanka a podobně. 

Projekt bude vznikat podle architektonické studie Moniky Sirné. V centru Blanska poblíž pěší zóny vyroste moderní stavba s ustupujícím proskleným průčelím a krytou lodžií, finální podoba ale bude jasná až poté, co skončí územní řízení. „Stavbu nové budovy by měl doplnit také projekt výstavby zámeckých schodů, které propojí současnou pěší zónu a ulici Rožmitálovu se vstupem do areálu blanenského zámku,“ uvedl vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan. „Náklady na přestavbu hasičky odhadujeme na 40 milionů korun,“ dodal. 

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..