Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Sport

Prý dvakrát do stejné řeky v běžecké sezoně nevstoupíš

Začátkem října loňského roku jsem psal článek o tom, jak malý brouček lidově zvaný „kůrovec“ zastavil závod Hořická rokle. Říkal jsem si, že aby se závod neuskutečnil tak to už musí být skutečně pádný důvod a že se již nic takového nemůže stát. Omyl je však pravdou. Ještě menší prevít, než je lýkožrout smrkový, zastavil hnedle dva závody. Hořická osmička ani Skalická desítka letos nebudou. Na svědomí je má COVID – 19, který aktuálně řádí všude kolem.

  Jak Hořická osmička, tak Skalická desítka jsou moc pěkné závody a velmi mě mrzí, že se letos nemůžou uskutečnit. Ochrana lidského zdraví je aktuálně na prvním místě a tak se nelze divit opatřením, které česká vláda přijímá. Mohou se zdát možná až moc přísná, ale raději si dva závody odpustit a ve zdraví se pak účastnit dalších. Byl jsem ve spojení s řediteli závodů a po prvním omezení, které se vztahovalo na sportovní akce nad 100 účastníků, to vypadalo nadějně. Strop Hořické osmičky býval kolem 80 běžců. V případě Skalické desítky, která je více méně rozdělená na dětskou a dospělou část, by to možná také vyšlo. Upřesňující opatření vlády ze čtvrtka 12. března, ale veškeré naděje pohřbilo. Strop byl stanoven na 30 lidí v jeden okamžik na jednom místě a to už prostě splnit nejde.

Současná doba nabízí spoustu možností jak se v rámci volného času realizovat, ale přináší také mnoho hrozeb, které nás zásadně ovlivňují. Vir, který si aktuálně v mnoha zemích vybírá daň nejvyšší, zasáhl i do termínovky Okresní běžecké ligy. Byť už máme něco za sebou, tak se ve svém věku 38. let Okresní běžecká liga těší pevnému zdraví. Chvilku si poležíme, nabereme dostatek sil, a co nevidět vyrazíme na běžecké trasy. Podle všeho by veškerá opatření měla skončit do Velikonoc. Doufejme, že to tak bude, a že další závody proběhnou dle plánu.

Přeji vám za celou OBL pevné zdraví a ať se vám ten malý prevít vyhne velikým obloukem nebo alespoň v odstupu dvou metrů.

Za Okresní běžeckou ligu, Jiří Vrtílka, ředitel, www.oblblansko.cz

foto archiv OBL

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..