Pátek, 26 dubna, 2024
Blansko

Vedení města hledá projektanta na přestavbu hasičky

Vizualizace hasičky. Foto: Projektový ateliér Abras

Vedení města Blanska vypsalo výběrové řízení na projektanta, který zajistí technickou stránku přestavby bývalé hasičky. Zájemci musí předložit oprávnění k podnikání v oboru Projektová činnost ve výstavbě nebo jeho ekvivalenty a další doklady. Mohou se hlásit do 11. března.

„Město loni na podzim vyhlásilo soutěž na nové využití této dvoupodlažní budovy v centru města. V soutěži vybralo architektonickou studii Moniky Sirné. Ta počítá s přeměnou na objekt občanské vybavenosti a služeb Hasička,“ uvádí tisková mluvčí města Pavla Komárková.

Projektant má vypracovat kompletní projektovou dokumentaci stavby pro územní a stavební řízení, zajistit komunikaci se zhotovitelem a následně také autorský dohled v průběhu přestavby budovy.

V přízemí hasičky má vzniknout zázemí pro informační kancelář Blanka. Víceúčelový sál v prvním patře by měl najít využití při různých společenských a kulturních událostech, konferencích, přednáškách a podobně. Město zvažuje i možnost pronájmu k pořádání soukromých oslav či vybudování co-workingového centra. Projekt počítá s výtahem do prvního patra a se zabudovanými podzemními kontejnery.

„V letošním roce proběhne projektová příprava na základě aktualizované architektonické studie architektky Sirné, k realizaci samotné stavby by mohlo dojít v roce 2021,“ míní vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan. Povolení stavby by podle něj mělo být vyřízeno letos v říjnu.

Objekt před válkou sloužil jako zázemí pro místní hasičský sbor. V současné době však chátrá. „Předpokládáme, že projektant zkoordinuje realizaci stavby objektu hasičky i s projektem výstavby zámeckých schodů. Ty vzniknou nalevo od budovy a propojí současnou pěší zónu a ulici Rožmitálovu se vstupem do areálu blanenského zámku. Tím se výrazně zlepší propojení v samém centru města,“ říká starosta města Jiří Crha.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..