Pátek, 19 dubna, 2024
Na kávě s...Rozhovory

Na kávě s Martinem Polákem

Martin Polák je blanenský kytarista, zpěvák a autor textů a hudby v kapele The Desperate Mind, kterou jste mohli vidět například na blanenském Morava park festu. O tom, jak těžká je cesta ke slávě, o nové desce, ale i o našem městě bude dnešní rozhovor.

Jsi z Blanska, ale bydlíš v Brně. Jaký je tvůj vztah k našemu městu?

V Blansku jsem vyrůstal a žil až do srpna loňského roku. Do Brna jsem se přestěhoval především kvůli kapele. Kluci bydlí v Brně, navíc tam pracuji, tak to bylo docela logické. Jsme teď všichni v jednom městě, což je jednodušší vzhledem ke společným zkouškám, dojíždění na koncerty atd. Ale v Blansku jsem velmi často, mám tu rodinu, kamarády. Blansko je můj domov, moje srdcové město, kam se budu vždycky rád vracet.

Kdy jsi začal s muzikou?

Jako kluk jsem hodně koukal na videa na internetu, muzika mě strašně bavila, tak jsem začal chodit na kytaru do ZUŠky v Blansku. Tam jsem ale hned zjistil, že to bude o notách a etudách, tak jsem toho nechal hned po první hodině a zkoušel to sám.

S kapelou jsme začali hrát v roce 2011, když mi bylo patnáct. Naši mi koupili první kytaru, což bylo naprosto klíčové a jsem jim za to dodnes vděčný. Taky to dalo dost přemlouvání 🙂 Měli jsme kapelu, nikdo z nás na nástroj moc hrát neuměl, a tak šlo ze začátku o takovou spíš legraci. Postupně jsme se ale začali zlepšovat, začali jsme psát vlastní písničky a úplně jsme muzice propadli.

Celý rozhovor si můžete přečíst v tištěné verzi nebo stáhnout ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..