Pátek, 26 dubna, 2024
Sport

Finále plavecké ligy v kapse

Blanenští plavci bodovali ve Zlíně

Blanenští plavci mají za sebou velmi úspěšný premiérový start na MČR družstev. Poprvé v celé osmdesátileté historii blanenského plavání sestavil blanenský oddíl elitní osmičlenný tým mužů, kterému se podařilo o tomto víkendu probojovat do třetího finálového kola MČR družstev.

Prvního kola, které se konalo v lednu v jednotlivých krajích, se účastnilo celkem šestaosmdesát družstev. V Jihomoravském kraji blanenští borci zaujali druhou příčku hned za brněnskou Kometou. Po sečtení výsledků ze všech krajů se Blanenští zařadili na šestnácté místo a postoupili do semifinále mezi dvaatřicet nejlepších týmů ČR.

Moravské semifinále se plavalo po oba víkendové dny ve Zlíně a české kluby hostila Praha. Blanenské barvy hájili ve zlínské padesátce Štěpán Bezděk, Jáchym Jirků, Štěpán Pokorný, Milan Kučera, Milan Musil, Radim Švarc, Michal Vencel a Jan Vencel. Koučink zajišťoval trenér plavců Miroslav Špaček. V jednotlivých disciplínách svedla blanenská osmička se soupeři napínavé boje a o konečných výsledcích se rozhodovalo až v samotném závěru náročného dvoudenního programu.

Blanenskému družstvu se podařilo téměř nemožné. V konkurenci profesionálních velkoklubů ČR udrželi šestnácté místo z kvalifikace, a mohli se tak radovat z postupu do finále MČR družstev. Šestnáct nejlepších českých a moravských družstev se utká ve finálových bojích v moderní plavecké aréně v Pardubicích. A k této šestnáctce se letos premiérově přidá i blanenská sestava.

Věra Vencelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..