Sobota, 27 dubna, 2024
Sport

Atletický rok ASK Blansko

Pro atletický klub ASK Blansko to byl rok plný úspěchů a změn. Již halová sezóna ukázala, že  Blanenský klub bude patřit k předním v kraji.

K oporám oddílu patřily Dominika Bezdíčková s Veronikou Jakusidisovou , když vybojovaly medaile z Mistrovství Jihomoravského kraje, Mistrovství Moravy a Slezska, ale i Mistrovství České republiky. I ostatní podávali kvalitní výkony, když překonávali osobní maxima.

Z halové sezóny jsme přešli do té letní, ve které byla jedním z vrcholů Olympiáda dětí a mládeže v Liberci. Přes těžké nominační limity se podařilo děvčatům Bezdíčkové a Jakusidisové na tuto akci probojovat. Obě startovala v bězích na 300 m a shodně dovezly pro blanenský oddíl bronzové medaile. V nominaci na tuto akci byla jako náhradnice na 60 m vybrána Kristýna Nollová.

Z velkého Mistrovstí České republiky ještě dovezla Jakusidisová bronz v běhu na 300 m. Ale i ostatní děvčata, pro něž byl vrchol Mistrovství Moravy a Slezska, se neztratila. Z této akce přiváží do Blanska medaile Bezdíčková a Natálie Poláčková. V družstvech jsme letos závodili v přípravkách, kde naše družstvo patřilo k nejmladším.

Družstvo mladších žákyň se probojovalo do krajského finále. Zde jim postup na Mistrovství Moravy a Slezska utekl o 11 bodů. Družstvo žen letos posílené o žákyně a dorostenky vybojovalo v druhé lize krásné šesté místo.

V loňském roce jsme pořádali základní krajská kola přípravek a mladšího žactva, tradiční Memoriál Věry Bušové Gilkové a krajské finále mladšího žactva.

Během roku došlo v klubu ke změně vedení, když s postu předsedy po dlouhých a úspěšných letech odstoupil pan Jiří Ošlejšek, který i na dále bude v klubu působit ve vedení a jako šéftrenér. Pana Ošlejška doplnili ve vedení na postu předsedy Martin Bezdíček a jako člen vedení paní Gabriela Ellingerová.

A co nás čeká v roce 2020? V družstvech postavíme přípravky, od kterých očekáváme postup do krajského finále, mladší žactvo a nově starší žákyně, které by měly patřit k jedněm z nejlepších v soutěži. Ženy se v druhé lize poperou o postup do baráže o první ligu. Po letech stavíme družstvo mužů. Ze soutěží pořádaných oddílem se můžete těšit na již tradiční Memoriál Věry Bušové Gilkové, který se uskuteční v pátek  8.5. v novém formátu.  Opět zde bude vrcholem běh na 800 m žen. Pořádáme i základní kolo mladšího žactva, a to 21.5. Vrcholem pořadatelské práce bude Mistrovství Moravy a Slezska družstev mladšího žactva 4.10.

Na závěr děkujeme za podporu naší činnosti městu Blansku, Jihomoravskému kraji, TJ ASK Blansko a všem co nás podporují a fandí.

Atletika ASK Blansko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..