Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Radnice

Občané mohou využít novou aplikaci Mobilní rozhlas

Chcete dostávat upozornění na blížící se nebezpečí, blokové čištění, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na akce pro rodiny, kulturní a sportovní akce přímo do vašeho mobilu či e-mailu? Přesně tyto možnosti vám nabídne komunikační platforma Mobilní rozhlas, ke které se město Blansko připojí před začátkem příštího roku. 

Mobilní rozhlas není pouze moderní obdobou klasického obecního rozhlasu. Nabízí občanům mnohem víc. Kombinuje možnost rozesílek SMS zpráv, hlasových zpráv a e-mailů, čímž umožňuje přímou komunikaci mezi úřadem a obyvateli města. Obrovskou výhodou Mobilního rozhlasu navíc je, že neslouží pouze k jednostrannému informování o dění v obci, ale umožňuje také na jednotlivá sdělení reagovat. Administrátor systému tedy vidí, nejen komu bylo sdělení doručeno, ale také reakce příjemců. Díky tomu může obec Mobilní rozhlas v budoucnu využít i třeba k vytváření jednoduchých anket a průzkumů. 

Proč se zapojit? Do chytré komunikace se svou obcí se snadno můžete zapojit i vy. Stačí se do systému zaregistrovat a nastavit preference toho, jaké informace chcete od své obce získávat. Budete tak dostávat skutečně jen ty zprávy, které vás budou zajímat. Pokud například ve vaší ulici bude plánována odstávka, dostanete o ní informaci přímo na telefon v podobě SMS nebo e-mailu. Občany, kterých se odstávka netýká, naopak žádné zprávy obtěžovat nebudou. Kromě zpráv o zajímavých kulturních akcích či praktických upozornění na odstávku, havárii nebo blokové čištění je mobilní rozhlas skvěle využitelný i v případě krizových situací. Obec může občany varovat před nebezpečím a zároveň od nich získávat zpětné reakce. Obyvatelé města také mohou přes aplikaci v mobilním telefonu hlásit nepořádek nebo vandalismus. 

Jak se zaregistrovat? Registrovat se můžete online již teď na webu www.blansko.mobilnirozhlas.cz a přes mobilní aplikaci Mobilní rozhlas. Můžete také vyplnit tištěný formulář, který bude k dispozici na podatelnách městského úřadu a v informační kanceláři Blanka. 

Městský úřad Blansko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..