Pátek, 19 dubna, 2024
Radnice

Na náměstí Republiky se bude stavět

Parkoviště kolem prostoru po zbouraném hotelu Dukla by se v dohledné době mohla proměnit k nepoznání. Vedení města Blanska totiž vypsalo záměr, který povoluje výstavbu polyfunkčních objektů.

Město tedy nyní nabízí k prodeji více než čtyři tisíce metrů čtverečních, přičemž jeden metr čtvereční by měl stát minimálně tři tisíce šest set korun. Jde o parkoviště mezi odpočinkovou zónou a předzámčím a parkoviště na náměstí Republiky mezi odpočinkovou zónou a plochou s vodními prvky před Komerční bankou. Developeři, kteří by rádi tyto pozemky využili ke svému podnikání, se mohou přihlásit do 2. srpna. „Měly by tam vyrůst budovy smíšeného využití s převahou bydlení,“ uvedl tiskový mluvčí města Ondřej Požár.

Podle něj se před časem městu nabídla společnost Korekt, která projevila zájem postavit na prostranstvích budovy s byty, obchody a kancelářemi. Vedení města Blanska tedy nyní očekává nabídky investorů, kteří mají zájem podnikat na tomto místě. Následně bude vybírat nejvhodnější nabídku, ovšem vyhrazuje si právo žádnou nevybrat.

„Podmínkou je zachování stávajícího množství parkovacích míst,“ zmínil mluvčí. Ta mají vzniknout v podzemí pod objektem nebo objekty. Parkovací plocha kromě míst, která budou náhradou za současná, musí obsahovat také dostatečný počet stání náležejících k vystaveným bytům a podnikatelským prostorům. Podzemím však v těchto místech protéká potok Palava, který bude nutné přeložit.

Na dané ploše se nachází také tři parcely o celkové výměře 104 metrů čtverečních, které nejsou v majetku města. S jejich majiteli se bude muset zájemce vypořádat. Stavba musí být v souladu s regulačním plánem. Další podmínkou je, aby nové budovy byly napojeny na systém Centrálního zásobování teplem.

Plocha odpočinkové zóny, která nedávno vznikla na zbytcích hotelu Dukla, součástí nabídky není; měla by zůstat zachována ve stávajícím stavu. Ve výsledku však může být spíše jakýmsi vnitroblokem mezi stavbami, než centrálním prvkem náměstí.

-mha-

Jeden myslel na “Na náměstí Republiky se bude stavět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..