Pátek, 26 dubna, 2024
Kultura

Letní Dukla festival: Hudební neděle podruhé

Po úspěšném prvním ročníku ožije i letos v létě místo po bývalém hotelu Dukla pěti koncerty blanenských (nejen) rockových skupin. Každou druhou neděli se tak v centru Blanska můžeme těšit na jednu z místních hudebních formací. Na své si přijdou všechny věkové generace.

30. června – Šnek & spol.

Blanenská kapela, kterou tvoří lídr Aleš Šnek Bláha, klávesista Zbyněk Petržela, basák Jirka Vaněk, bubeník Pavel Šašinka a za dechovou sekci Vít Kuběna (klarinet + saxofon), Martin Šebek (pozoun), Pepa Koupý (trubka). Kapela hraje vlastní muziku na pomezí Jazz-rocku, klezmer a folku. Dechová sekce podtrhuje živelnost a snahu o maximální přirozenou a poctivou muziku. Aktuálně přidává další hudební projekty, zapojující mladé muzikanty. Jedním z nich je komorní sborová sestava „Schola Charismatica“, kterou představí veřejně právě na Letním Dukla festivalu.

14. července – Rockfór

Pamatujete si Kaštánky? Kapela, kterou tvořily malé děti, změnila před pár let název a vystupuje s vlastními skladbami po celém kraji, nedávno dokonce předskakovala Petrovi Bende. Posluchači se mohou těšit na svěží mladou rockovou muziku a energii, kterou kapela mladých hudebníků přímo překypuje, zejména potom lídr kapely Martin Štěpánek jr.

30. června – HD acoustic

Série letních koncertů na Dukle bude pokračovat na přelomu července a srpna hostováním kapely z Horní Lhoty. Skupinu může znát blanenská veřejnost například ze Svatomartinského koštu na Skalním mlýně, čas od času se objeví na některém z festivalů v okolí. Miloš Pernica, Martin Müller, Dominik Pernica a Martin Štěpánek zahrají české rockové klasiky v netradičním akustickém podání.

11. srpna – Infernet

Blanenská kapela Infernet se na scéně objevuje již delší dobu, ale správný tah na bránu má až v poslední době. Loni získala vítězství v anketě OTVÍRÁK MPF 2018, což jí umožnilo zahrát na festivalu MORAVA PARK FEST, kde u publika vzbudila velký ohlas. Objevuje se stále častěji i na dalších akcích v Blansku a okolí, jezdí koncertovat po celé republice. Kapela hraje výhradně vlastní tvorbu.

25. srpna – Aleš Petržela

Aleš je výraznou hudební osobností, která se stále více prosazuje na celorepublikové úrovni. Důkazem toho je i vítězství v celorepublikovém kole Porty nebo vlastní pořad na TV stanici Óčko. V Blansku zahraje s místními muzikanty své písně a celý Letní Dukla festival svým vystoupením uzavře.

Vstupné je zdarma, na místě bude zajištěno drobné občerstvení. Začátek každého koncertu je v 17 hodin.

LETNÍ DUKLA FESTIVAL začíná již tuto neděli. Cílem nejsou jen hudební produkce, ale také oživení středu města. Koncerty se konají stejně jako loni pod záštitou starosty města Blanska Jiřího Crhy.

Martin Müller

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..