Čtvrtek, 28 března, 2024
Kultura

Kino se na tři měsíce uzavře. O promítání lidé nepřijdou

Elektroinstalace, nová terasa a vstupní schodiště. V polovině června začnou práce na těchto dílčích vylepšeních blanenského kina. Kino i kavárna veřejnosti uzavřou, a to do poloviny září.

Bude se jednat o dvě investiční akce. „Jde o rekonstrukci elektroinstalace téměř v celém objektu a druhou akcí je nová terasa a vstupní schodiště při hlavním průčelí budovy kina, které slouží pro vstup do kina i kavárny,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Ve výběrových řízeních uspěla boskovická společnost Elektro Brevex, s.r.o. – předložila nejvýhodnější nabídky a stala se tak generálním dodavatele obou staveb.

„Obě stavby jsou koordinovány do stejného období a vzhledem k jejich velkému rozsahu bude budova kina včetně kavárny od poloviny června do poloviny září veřejnosti nepřístupná. Věřím, že to diváci pochopí, protože zmíněná rekonstrukce už byla potřebná,“ sdělil starosta.

   Filmoví fanoušci tak sice přijdou o letní premiéry snímků, ovšem jako náhradu vedení kina nabízí promítání v parku po zbouraném hotelu Dukla. V červenci a srpnu se tam bude promítat každý pátek. Lidé se tak mohou těšit na devět českých filmů. Vstup na projekce letního kina pod širým nebem bude
zdarma.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..