Pátek, 26 dubna, 2024
Radnice

Přemostění: Zbývá odkoupit dva pozemky

smacap_Bright

V rámci přípravy projektu přemostění řeky Svitavy a železniční tratě na Staré Blansko se stále řeší majetkové vypořádání. Projektová dokumentace pro umístění stavby byla dokončena koncem března a nyní je podána žádost o umístění stavby na stavebním úřadě, avšak dva pozemky se městu doposud nepodařilo odkoupit.

„Co se týká odkupu pozemků, na posledním zasedání rady města 9. dubna bylo například schváleno uzavření smlouvy se Správou jeskyní České republiky,“ řekl místostarosta Ivo Polák s tím, že dva pozemky se stále ještě řeší.

Prvním z nich je pozemek bratří Librů, kde se připravuje smlouva o spolupráci a následně kupní smlouva. Druhý je pozemek dotčený stavbou kruhového objezdu na křižovatce Svitavská – Fügnerova. Podle Poláka jde o část parkoviště u prodejny Penny Market. „Bohužel se nám nedaří navázat kontakt s jeho majiteli, kteří sídlí v Německu a měli by o prodeji rozhodovat,“ upřesnil místostarosta.

Většina ostatních pozemků je již zapsána v budoucích kupních smlouvách, směnných smlouvách nebo s nimi počítají smlouvy o spolupráci. V roce 2020 by měla být započata druhá etapa oprav ulice Brněnská. „Při této stavbě dojde k takovým úpravám, aby se výsledek přizpůsobil plánovanému řešení přemostění, především pro zajištění objízdných tras,“ sdělil Ivo Polák.

Pozitivním faktem podle něj je, že zpracovatel projektové dokumentace neeviduje požadavek na posudek tzv. velké EIA a zjišťovací řízení o vlivu stavby na životní prostředí. „To samozřejmě zkracuje celý harmonogram přípravy investiční akce,“ podotkl Polák.

-mha-

Foto: Ondřej Požár

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..