Čtvrtek, 28 března, 2024
BlanskoVolný čas

Blanenská charita pořádá sbírku oblečení

V osmi obcích Blanenska a Boskovicka se bude ve středu 20. září konat sbírka použitého oblečení a potřeb do domácnosti. Věci pomohou klientům Oblastní charity Blansko, především lidem bez domova a matkám z azylových domů.

Ve sbírce jsou tentokrát žádané hlavně teplé oděvy. „Zájem máme především o oblečení, které využijeme v zimě, tedy o svetry, mikiny, dlouhé kalhoty a teplé bundy,“ říká vedoucí charitního šatníku František Jahoda. Dále pracovníci charity ve sbírce uvítají hlavně běžné věci denní potřeby. „Abychom mohli lidem pomáhat dál, je pro nás sbírka velmi důležitá. Kromě oblečení potřebujeme praktické věci do domácnosti, jako jsou hrnce, nože a další kuchyňské potřeby. Vyloženě otlučené nádobí na vyhození nebo ozdobné předměty však nevyužijeme,“ doplňuje František Jahoda.

Vedle ošacení a kuchyňských potřeb bude charita vybírat také boty, povlečení, přikrývky, spacáky nebo hračky. „Vybrané pytle s vyřazenými věcmi pak pracovníci charity a dobrovolníci vytřídí a uloží na ramínka a do krabic v charitním šatníku. Do něj v první řadě chodí uživatelé charitních služeb. A protože pěkné oblečení většinou zbývá, můžou si za malý poplatek přijít vybrat i lidé, kteří se ocitli ve špatné finanční situaci,“ objasňuje Vladěna Jarůšková z blanenské charity.

Blanenští mohou využít sběrných míst na ulici Jasanové, ve Staré fabrice a na faře. Další termín sbírky plánuje blanenská charita zhruba za další tři měsíce na počátku zimy.

Časy sběru oblečení na Blanensku 20. září 2017

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..