Pátek, 19 dubna, 2024
BlanskoRadnice

Premiér Sobotka navštívil Blansko

Ve středu 16. srpna zavítal do Blanska v rámci návštěvy Jihomoravského kraje předseda vlády Bohuslav Sobotka. 

Zúčastnil se jednání s vedením města na Městském úřadě Blansko a navštívil společnost Synthon, stanici jednotky dobrovolných hasičů na Klepčačově i tamní vodojem a Územní odbor vnější služby Blansko Policie ČR. V odpoledních hodinách zamířil do Boskovic.

„S vedením města mluvil především o bezpečnosti železniční dopravy v Blansku a o úrovňovém křížení silnice a železniční trati v centru města,“ sdělil mluvčí české vlády Martin Ayrer. Na schůzce na radnici se hovořilo především o přemostění řeky na Staré Blansko. Jednání se zúčastnili i pracovníci Správy železniční dopravní cesty.

Na Územním odboru vnější služby Blansko se mluvilo o personálních stavech u policie, vývoji kriminality v regionu a další činnosti útvaru. Předseda vlády se zajímal o to, zda se daří naplňovat početní stavy policistů na Územním odboru Blansko. Podrobně se rovněž hovořilo o spolupráci místních samospráv s policií, zvlášť v návaznosti na obecní policie.

„Na jednání nemohla chybět ani dopravní problematika. Představitelé nastínili panu premiérovi palčivé problémy na silnici I/43 spojující Brno se Svitavami. Nemalá pozornost se na setkání věnovala i prevenci kriminality. V další části návštěvy pak Bohuslav Sobotka zavítal mezi řadové policisty a prohlédl si policejní techniku,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..