Pátek, 19 dubna, 2024
SportVolný čas

Závody OBL jsou tu i v létě

Po sérii závodů v květnu a v červnu běžce v červenci čekají tři závody, a to MUM, Desítka Moravským krasem a Nemojská devítka, přičemž MUM nabízí náročnou trať v délce 43 km, Desítka Moravským krasem rovinatý závod a Nemojská devítka návštěvu do sousedního okresu.

3. etapa Moravského ultramaratonu z Blanska do Lomnice je na programu již 4. července ve 14 resp. 15 hodin. Vyráží se ze Sportovního ostrova Ludvíka Daňka a hned po startu je třeba zdolat náročné stoupání na Hořice. Poté následuje seběh do Černé Hory a pokračuje se směrem Malá Lhota na Žernovník. Potom dále přes Dlouhou Lhotu a Kunčinu Ves až do Lomnice u Tišnova. I když jde o nejobtížnější závod, jaký můžeme v termínovce OBL najít, je to opravdu výjimečný zážitek. Běží se krásnou přírodou. Běžce čekají náročné výběhy a seběhy, a navíc se mohou potkat s legendami ultramaratonu, jako je Daniel Orálek nebo Sigrid Eichner.

Hned v sobotu 8. 7. se běží Desítka Moravským krasem. Start je v 18 hodin. Trať vede od Skalního mlýna k Punkevním jeskyním a dále Pustým žlebem až k obrátce na pátém kilometru a zpět. Celou dobu se běží po asfaltu a trať je to velmi rychlá. Vítěz minulého roku, Rober Míč, ji například prolétl v čase 32:55. Posledním červencovým závodem je pak závod z Vyškovska. Je jím Nemojská devítka, která se koná 15. 7. v 10 hodin. Devítikilometrová trať vede po silničních a lesních cestách kolem Nemojan. Poté následuje letní přestávka a závody OBL se opět rozběhnou na konci srpna.

Z mužů si po 13 závodech zatím nejlépe vede Tomáš Jančík z Elite Sport Boskovice. Z žen je na tom prozatím nejlépe Alena Žákovská z Horizont Kola Novák Blansko. Zajímavě se také vyvíjí Žákovská liga Tajovský reality, ve které počet hodnocených závodníků dosáhl čísla 162. Některou z medailí si vysoutěžilo již 26 malých sportovkyň a sportovců – 2 starší žákyně, 5 mladších žákyň, 8 mladších žáků, 8 dívek z přípravky a 3 chlapci z přípravky. A co je potěšující, již máme tři zlaté medailisty – Elišku Širokou z AK Blansko Dvorská, Viktorii Křížovou a Richarda Křivánka – oba Elite Sport Boskovice. Další závod čeká děti až na konci srpna ve Vískách. Uvidíme, jak se jim bude dařit a jestli se jejich řady rozrostou o další medailisty.

Všechny potřebné informace jsou jako vždy k dispozici na http://www.oblblansko.cz. Všem běžcům přejeme co nejlepší zážitky z letních běhů a také příjemně strávené letní měsíce.

Roman Kuběna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..