Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Kultura

Návštěvníky zámkem provedly filmové postavy

„Ničeho se, prosím, nedotýkejte, právě tady probíhá vyšetřování vraždy,“ upozorňuje návštěvníky v jedné z komnat Dr. Watson a společně se Sherlockem Holmesem nahlas přemýšlejí, jak mohlo k celé události dojít. Vrah zřejmě něco hledal. „Sherlock Holmes se dokonce domnívá, že pachatel je stále mezi námi,“ poznamenává Dr. Watson. Zda byl zločinec nakonec skutečně vypátrán, o tom se lze pouze dohadovat. 

Tak nějak vypadala prohlídka zámeckých komnat v pátek 19. května. Pracovníci Muzea Blanenska připravili v rámci Muzejní noci skutečně zajímavý program. V 17 hodin vystoupili žáci ZUŠ Blansko s hudebním a tanečním vystoupením a následně zahráli pohádku Princové jsou na draka. Poté se otevřely zámecké prostory, kterými během večera prošlo kolem sedmi stovek návštěvníků.

„Smyslem naší muzejní noci je ukázat, že historie není nuda, propojit ji s tématy, které jsou moderní, a přilákat tak návštěvníky do rozvíjejících se stálých expozic i na sezonní výstavy,“ vysvětlila ředitelka muzea Pavlína Komínková.

Lidé tedy mohli v zámku potkat Marylin Monroe, Batmana, Spidermana, Charlieho Chaplina, dohromady přes dvacet postav. V interaktivní místnosti zaujal děti i dospělé Indiana Jones povídáním o jeskynním medvědovi a o archeologických výzkumech. Obelix se snažil od návštěvníků vylákat kus masa, Kráska a zvíře vyzvali příchozí k tanci a děsivým vzhledem lehce postrašili hrdinové ze Star Wars. Kloboučník zas nabízel sušenky, ovšem s upozorněním, že po některých se do rána člověk zvětší a po některých zmenší, což mnoho lidí risklo. Sušenek se rozdalo sto padesát. Ovšem kdo se ráno probudil malý a kdo velký, o tom doposud nemáme žádné zprávy.

„Všechny masky se líbily, každý si našel svoje oblíbené hrdiny. V knize návštěv lidé chválili Krásku a zvíře, Sherlocka a Watsona i Batmana na věži. U Kloboučníka s Alenkou v říši divů ochutnávali kouzelné sušenky, někteří si přišli i šestkrát,“ doplnila Komínková.

[srizonfbalbum id=16]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..