Pátek, 26 dubna, 2024
BlanskoKulturaVolný čas

V klubu důchodců vystavují výšivky

Členky kroužku vyšívání Městského klubu důchodců Blansko připravily výstavu svých prací. Vystaveny jsou zejména ubrusy a dečky vyšívané převážně technikou richelieu.  Výstavu je možné navštívit do 12. května. 

„Aby výstava byla skutečně pestrá a bohatá, členky kroužku ji vždy ještě tematicky obohatí. Někdy panenkami a jejich šatníkem, kdy některé z modelů mohou být inspirací i pro náročnou modelku, jindy panenkami v miminkovském věku v načinčaných kočárcích. Jeden rok jsme si v záplavě ubrusů, deček a přehozů mohli zavzpomínat na předměty z domovů našich babiček. No a v letošním roce zalovily v jejich skříních a komodách,“ uvedla předsedkyně městského klubu důchodců Marta Gronová, která dodává, že v kroužku rádi přivítají nové členky.

Podle ní se vyšívání opět vrací do módy a není ničím dáno, že se ženy musí zaměřit pouze na vyšívání deček, nebo ubrusů. Výšivkou se dá oživit nudné bílé tričko, halenka, nebo i zachránit natržené vnukovy kalhoty. „Ke stávajícím členkám se dlouho nepřidaly žádné nové zájemkyně. Začínaly jsme před osmnácti lety v počtu třiceti devíti. Dnes je nás dvanáct. Chtělo by to rozšířit řady,“ poznamenala vedoucí kroužku Zdenka Kostrejová.

[srizonfbalbum id=14]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..