Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Blansko

Kino bude mít bezbariérový přístup

Nové osvětlení, výměna oken a bezbariérový přístup. V blanenském kině bude letos pokračovat postupná rekonstrukce. 

Loni se začalo dělat nové ledkové osvětlení, které by mělo být co nevidět dokončeno. Na letošní rok jsou v rozpočtu dva miliony korun. „Měla by se vyměnit všechna okna a zbudovat bezbariérový přístup,“ uvedl místostarosta Jiří Crha.

Bezbariérový přístup sice v současné době do kina zajištěn je, ale vozíčkáři musejí bočním vchodem najet do první řady. Následně se však nedostanou třeba na toaletu a v případě potřeby musejí komplikovaně objíždět budovu zvenčí.

Nyní by se měla využít poslední řada, z níž se odebere část sedadel a vytvoří se zhruba deset míst, na která půjde najet s invalidním vozíkem. Lidé se k nim dostanou po rampě, která povede na straně od toalet. V současné době se zpracovává projektová dokumentace.

V roce 2010 kino navštívilo 18.694 diváků a tržby byly 1 386 701 korun. Po digitalizaci se návštěvnost zvýšila – v roce 2012 do kina zavítalo 23 513 návštěvníků. Tržby činily 2 669 186 korun. „Rekordní byl rok 2016. Kino navštívilo 32 816 lidí a tržby byly 3 851 378 korun,“ sdělil Crha.

Díky digitalizaci lze promítat premiéry. „Když se ve stejný den hraje premiéra v Brně nebo Praze, můžeme promítat díky digitalizaci i v Blansku. Dříve lidé chodili na premiéry do Brna, a když se hrály po pěti měsících i v Blansku, tak už mnoho návštěvníků nepřišlo,“ vysvětlil místostarosta.

V minulosti se v kině vyměnily sedačky, zřídila kavárna a zrekonstruovalo sociální zařízení.

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..