Pátek, 26 dubna, 2024
Nezařazené

Tříkrálová sbírka 2017

Tři králové možná v těchto dnech zazvoní právě u vašich domovů. Pokud ne, můžete je potkat v ulicích města a přispět do zapečetěné pokladničky. Sbírka potrvá do 15. ledna a letos se koná již po sedmnácté. 

Motto letošní Tříkrálové sbírky zní: Kdo dává, sám nakonec dostává. Navíc v nepříznivé situaci, kdy budeme odkázáni na pomoc druhých, se může ocitnout kdokoli z nás. Výtěžek poputuje na podporu domácí hospicové péče, všestranného rozvoje dětí a mládeže, na integraci rodin ohrožených sociálním vyloučením, na podporu dobrovolnického centra a na pomoc lidem v sociální nouzi.

„Rodinná politika se zaměřuje v rámci dvou projektů Klub Ratolest a SPONA Blansko na poskytování bio-psycho-socio-spirituální podpory všem rodinám s dětmi. Tuto pomoc zabezpečujeme nabídkou aktivit, které jsou zaměřeny na pohybový rozvoj dětí a zdravý životní styl rodin. Psychologickou podporu nabízíme formou základního, individuálního a odborného poradenství. Podporujeme rodiny ve vzájemném setkávání v diskusních a svépomocných skupinách, ale taky v rámci komunity. Naše činnosti jsou také zaměřené na vzdělávací aktivity a osvětovou činnost. V krizových situacích rodin je také žádána duchovní podpora, kterou nabízíme,“ uvedla ředitelka Oblastní charity Blansko Jana Sedláková.

Výtěžek z loňské sbírky přesáhl 1 800 000 korun a podpořil domácí hospicovou péči, prorodinné aktivity, preventivní aktivity dětí a mládeže, komunitní centrum v Doubravici, koordinaci dobrovolníků a lidi v nečekané krizové situaci. Pětašedesát procent z výtěžku zůstává v regionu, zbytek jde na potřeby Diecézní charity Brno, na humanitární pomoc do zahraničí, na potřeby Charity ČR a na režii sbírky.

Kromě samotného koledování v ulicích a u domovů se bude konat charitativní tříkrálový koncert a divadelní představení. V neděli 8. ledna v 15.30 v kostele v Olomučanech zazní Charitativní tříkrálový koncert scholy Martini Band a jejích hostů. Tentýž den v 18 hodin se v Sokolovně v Boskovicích uskuteční vystoupení divadelní společnosti Tajtrdlík „Dívčí válka“. Dobrovolný příspěvek obou akcí bude započítán do Tříkrálové sbírky 2017. V pondělí 9. ledna od 10 do 16 hodin bude umístěn tříkrálový stánek na Rožmitálově ulici v Blansku.

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..