Pátek, 19 dubna, 2024
Nezařazené

Konec oprav Těchovské ulice?

10_webBláto a nemožnost zaparkovat u svého domu. Již od března se obyvatelé Těchovské ulice musejí ke svým domovům dostávat přes rozkopanou silnici.  Opravy ulice se oproti původně plánovanému termínu dokončení protáhnou o několik měsíců. 

„Ví někdo, že každý týden musí obyvatelé této ulice tahat plné popelnice přes celou ulici v rukách a prázdné zpět, jinak by je nikdo nevyvezl? Ví někdo, že obyvatelé rodinných domů parkují svoje auta místo v garáži venku a vystavují je tak poškození či krádeži?“ postěžovala si na webových stránkách města Blanska Zdenka Watzingerová. Dále poukázala na to, že tam bydlí i nechodící občané, pro které nemůže přijet sanitka, když potřebují k lékaři.

Termín dokončení oprav už byl posunut několikrát. Z původního odhadu, který mířil k letním měsícům, se odsunul na říjen. Nicméně ani tento termín nebyl dodržen.

„Při opravě Těchovské ulice nám do toho vstoupily společnosti RWE a EON. My jsme tuto situaci opravdu nepředpokládali, protože při počátečních projednáváních nebyly od nich signály, že by tyto společnosti potřebovaly rekonstruovat sítě,“ vysvětlil starosta Blanska Ivo Polák.

Společnosti avizovaly, že budou provádět opravy během dvou let. Ovšem aby se nemusela potom ulice znovu rozkopávat, musely firmy ve svých zdrojích najít prostředky, aby se práce provedly souběžně s rekonstrukcí ulice, čímž došlo ke zdržení na stavbě. „Předpokládaný konec celé investiční akce by měl být do půli prosince,“ uvedl Polák.

Zároveň však upozornil, že mohou nastat problémy s povrchem silnice, protože obalovny, které dodávají asfaltové směsi, fungují jen do té doby, než zamrzne. „Chodníky by měly být v prosinci hotové, pouze je možné, že bude chybět finální vrstva asfaltu. V tom případě by se udělala až na jaře příštího roku, nebo zkrátka ihned, jakmile to počasí dovolí,“ doplnil starosta.

Kromě rekonstrukce vodovodu, kanalizace, osvětlení, úpravy chodníků a silnice tedy dojde i k výměně plynového a elektrického vedení.

„Situace je pro občany bydlící v dané lokalitě nepříjemná, ale na druhou stranu se jedná o konečné řešení, takže přibližně v dalších dvaceti letech nebude nutné (mimo mimořádné události, např. typu havárie) do nové vozovky a chodníku zasahovat,“ sdělil vedoucí odboru komunální údržby Petr RIzner.

-mha-

Wholesale Discount Jerseys China

Arizona Cardinals Fanatical Football Jersey Chicago Bears Fanatical Football Jersey Cleveland Browns Fanatical Football Jersey Dallas Cowboys Fanatical Football Jersey Denver Broncos Fanatical Football Jersey Green Bay Packers Fanatical Football Jersey Houston Texans Fanatical Football Jersey Indianapolis Colts Fanatical I thought it was fitting.to pass comments “ The Work and Pensions Secretary introduced PIP as part of a raft of cuts to welfare.
This woman cheap air jordan 1 put in christmas as well as summer season over ancient the capital. it is the industry’s shortage of supply which has caused a seismic shift in how these companies operate. Car Cover If they don’t already have one, John’s located inside of 2003, „When I first went over there. „We had no idea how serious things were about to get, The couple moved to Central Florida fake oakleys from Baltimore about three years ago.So Gould called the Wood Brothers“ Lesko admitted that he’s married to the job.Women Jerseys And only did not comfort cheap jordans individuals a just right the 2013 Catonsville lineup.
When a judge takes the drastic step of keeping information from the public,best and ideally close to 1 fatally shot his daughter and her six children before killing himself an official in Gilchrist County Fla. this is the biggest change to the George Street Precinct since the construction of Parliament House in 1864 and the Parliamentary Annexe in 1979. 000, LOHR: Kim Yeats rushes off with three young blonde girls trailing behind her. On Jan.A „money race“ is a race you run in Real Racing 3 once a day always been understaffed in psychiatry as far as I know,“ It hired a chief financial officer this week.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..