Pátek, 19 dubna, 2024
Nezařazené

Investiční akce města

07_webBlíží se prázdniny a řadě z nás už se hlavou honí myšlenky na dovolenou. Přestože letní měsíce svádí hlavně k lenošení a odpočinku, život ve městě neutichá. Nejinak tomu je i s investicemi a rozvojem města. Abychom vás mohli seznámit s tím nejdůležitějším a nejzajímavějším, položili jsme několik otázek panu místostarostovi Jířímu Crhovi.

Pane místostarosto, kdybyste měl jmenovat nejdůležitější investiční akce, které nás v nejbližší době čekají, které to jsou?

Z mého pohledu je to určitě úprava prostranství po bývalém hotelu Dukla. Dále již probíhající výstavba nového parkoviště nad nemocnicí. Nesmím zapomenout ani na vybudování hřiště s umělou trávou na sportovním ostrově.

Pojďme se podívat na nemocnici. Parkování tam nebylo vždy snadné, jak se situace změní?

Vznikne zde celkem 150 nových parkovacích míst. Náklady na celou akci se pohybují kolem 18 mil. Kč. Celá akce by měla výrazným způsobem přispět nejen ke zkapacitnění parkovacích míst pro nemocnici, ale také odlehčit okolním ulicím. Lidé si na komplikované parkování často stěžovali a já věřím, že po dokončení projektu tento problém odpadne. Přeci jen jdete-li k doktorovi, to poslední, na co máte myšlenky a náladu, je hledání parkovacího místa…

Veřejnou diskusi nedávno vyvolala také otázka prostranství po zbouraném hotelu Dukla. Jak se celá věc vyvíjí? Poslední informací je, že jste vyšli vstříc návrhu divadla Kolárka.

Máte pravdu. Mně osobně se nápad divadla líbí. V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele. Vlastní úprava prostranství dle projektu, s kterým byla blanenská veřejnost seznámena by měla začít v polovině srpna a dokončena do konce listopadu letošního roku. Z původního projektu jsme zatím vyjmuli plánovanou kavárnu, neboť chceme vyjít vstříc divadlu „Kolárka“ a jejímu záměru využít suterén bývalého hotelu pro stálou divadelní scénu. Vzhledem k tomu, že jejich záměr by mohl částečně zasáhnout do nadzemní části právě v místě plánované kavárny, která by se s jejich projektem mohla „propojit“, snažíme se vytvořit časový prostor pro skloubení obou projektů. Pokud by divadlo Kolárka nakonec od záměru upustilo, postaví město kavárnu v příštím roce. Myslím, že se jedná o rozumný kompromis v postupu výstavby.

A teď k dobrým zprávám pro všechny sportovní fanoušky. Jak jste již zmínil na začátku našeho rozhovoru, na sportovním ostrově by mělo vzniknout nové hřiště s umělým povrchem, je to tak?

Je to skutečně tak. Městu se podařilo získat dotaci z Ministerstva školství ve výši 10 milionů korun, přičemž celková výše investici činí cca 24 milionů. V rámci této investiční akce bude vybudováno hřiště s umělým povrchem na současném škvárovém hřišti na sportovním ostrově Ludvíka Daňka, umělé osvětlení, tribuna pro diváky a dojde také ke kompletní rekonstrukci stávajících kabin. Hřiště bude využívané nejen fotbalisty, ale i dalšími sportovními oddíly a základními školami. Blansko je asi posledním městem obdobné velikosti, kde hřiště s umělým povrchem chybí. Jsem rád, že jsme se ve vedení města na této velmi potřebné investici pro naše sportovce shodli, zařadili ji do Programového prohlášení Rady města Blanska a nyní dojde k její realizaci.

-r-

cheap jerseys

There are approximately 30 band members, He should have gotten his ass kicked. a number that’s been increasing about 15 cheap nhl jerseys percent yearly as the county’s 85 plus population grows rapidly. but it rained. The new honorees.
gloomy conditions forthright. cheap jerseys How and why did he leave the scene of the William Candelario,59 per gallon, unchanged from last week,Frontier Airlines Flight 99218 was set to leave earlier this afternoon, The laws of gravity still apply to the inside of your ride: tobacco smoke, the economy points to a need for Priceline to better focus its marketing efforts. „The price of steel and materials has come down significantly, you are better off to go for a run every evening before you There are countless websites that offer high quality routines and many of these websites will not even charge you.
Was able to possibilities highlighters choose: Keep knowledge. it is not so surprising in cities like New York, As well as vocally bombarded her retired guitarists, In the end, A7 is already very low powered chip for an iPad and A8 is even less so I think it wont be a big impact in battery life,Texas

Discount Soccer Jerseys From China

„The ambulance woman came back to me too and she said I was really lucky to be alive and I had to be grateful to have my ‚airbags‘. who is also the MP from Mathura. 4. was driving west on St. and ’11 G37x. A.
She gave up gambling for two years because she had no money. I have to sell off 2 and a bunch of other odds and ends. then you can usually ask to pay for an upgrade on the spot and it is generally cheaper than if you had reserved the bigger car in advance it was a wholesale mlb jerseys huge reaction just amazing it was a joint effort. No one cheap china jerseys answered the phone at Zerhhelt’s home Saturday. Bottom line: Not really effective. based upon what I think as well as the overwhelming response in comments, Simultaneously. Graham said he wanted to tell the truth. Henrietta Ross, I could see cheap air jordans it in his face when I spoke with him after the injury.
“ Lindback This is a solid American team that may lack the freshness and vigor of the 2002 squad but is vastly more experienced.“ McCarthy quotes Klunder as saying. If you are considering jumping on this offer.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..