Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Nezařazené

Do Rájce míří bigbít

09_webStalo se již tradicí, že první březnová sobota patří v Rájci – Jestřebí rockovému plesu. Jinak tomu nebude ani letos. Soukromí pořadatelé připravují další, tentokrát jubilejní desátý ročník rockového plesu ve velkém stylu. Hlavním hostem večera, který patří k nejoblíbenějším událostem v sezóně, bude letos známý zpěvák Aleš Brichta, který dorazí se svojí doprovodnou skupinou AB project. Na plese se však představí také další dvě domácí kapely.

Aleše Brichtu si mnozí spojují se skupinou Arakain, se kterou Aleš zpíval mnoho let. Po letech strávených u Arakainu se Aleš Brichta rozhodl z této kapely odejít a vybudovat si skupinu novou. Jeho rozhodnutí bylo tuzemskou hudební událostí roku 2002. A tak vznikla skupina Aleš Brichta Project. V Rájci zazní největší hity Alešovy sólové dráhy jako Barák na odstřel, Dívka s perlami ve vlasech, Výlet do bájí nebo Nechte vlajky vlát. Mělo by dojít i na nějakou vzpomínku z dob Arakainu v podobě pár skladeb. Každopádně půjde o skvělý zážitek, Aleš se do Blanska moc těší, a jelikož přijal pozvání na kávu ještě před plesem, dočkáte se v některém z dalších čísel Monitoru také rozhovoru s touto českou rockovou legendou.

Jako první se na pódiu objeví skupina Rosomák Olympic revival. Kapelu tvoří muzikanti z Blanska – Jura Boreš, Miloš Pernica, Martin Štěpánek a Martin Müller. Divákům nabídnou koncert plný těch největších hitů skupiny Olympic. Stanou se tak důstojným předskokanem hlavní hvězdy letošního plesu. Hity jako Želva, Dynamit, Kanagom, Dej mi víc své lásky nebo Slzy tvý mámy zazní prostřednictvím skupiny Rosomák poprvé po několika letech v našem regionu. Kapela sice letos oslaví již devět let svého působení, ale poslední čtyři roky se u nás neobjevila a koncertuje spíš za hranicemi okresu Blansko.

Třetí kapelou, která bude pro změnu celý rockový ples uzavírat, je známá skupina Akcent, která vznikla v Blansku již před dvaceti lety. Za tuto dobu několikrát obměnila své členy, ale pořád je zárukou kvalitního provedení českých i zahraničních rockových skladeb.

Na plese nebude chybět nic, co na předešlých ročnících. Výborná hudba podpořená kvalitním zvukem, skvělá zábava, spousta dobrého jídla a pití, bohatá tombola. Vstupenky jsou k dispozici v informačním centru v Rájci – Jestřebí. Můžete si je zarezervovat na telefonu 516432191, případně rovnou vyzvednout každý den kromě pátku mezi 10. a 16. hodinou. Vstupenka stojí 350 Kč a soudě dle minulých ročníků o ně bude velký zájem.

Rockový ples v Rájci není jediným v sezóně, na který se schází spousta lidí a je o něj zájem. Řada bálů se koná i v Blansku. Zde jsou ty, které byste si rozhodně neměli nechat ujít:

Zdravotnický ples – velmi oblíbený, pořádá jej Nemocnice Blansko. Vyhlášený je dobrou náladou, kvalitním programem a obří tombolou, která čítá přes 500 položek. Více se dočtete na str. 5.

Sousedský bál – tradiční městský ples v režii KSMB. Zřejmě jediný ples v Blansku, který má v programu zvučná jména českého šoubyznysu. Letos přijal pozvání Roman Vojtek.

Ples ZŠ Speciální – maškarní. Překrásné a nápadité masky, neuvěřitelná tombola a skvělá zábava dělají z této akce jednu z nejoblíbenějších v sezóně. Není divu – jeho tradice sahá hluboko do minulosti a je vidět, že zábava v maskách se Blanenským líbí.

Ples dobrovolných hasičů Blansko – letos teprve druhý ročník, ale soudě podle ohlasů z loňska bude i letos praskat ve švech.

Sportovní ples – zcela nový, určitě bude stát za návštěvu, pořádá ASK Blansko. Na tomto plese proběhne vyhlášení nejlepších sportovců Blanska za rok 2015. Více na straně 4.

Ještě se jednou vrátím k rockovému plesu. Je mi moc líto, že jej pořadatelé musí dělat v Rájci. Rockový ples vždycky patřil do Blanska, ovšem je pochopitelné, že zadarmo jej nikdo dělat nebude. Je zajímavé, že na různé pořadatele je KSMB pohlíženo ze dvou stran. Zatímco třeba dobrovolní hasiči mohli mít loni v Dělnickém domě v rámci nájmu také bar, pořadatelé rockového plesu jej k dispozici nedostali, přestože o něj usilovali. Pro soukromníka se jedná o největší zdroj výdělku a bez něj tak podnikatelský záměr pozbývá smyslu. Věřím, že se tato situace v budoucnu změní a hosté nebudou muset za rockovým plesem dojíždět do Rájce.

Na straně druhé – za dobrou zábavou se vyplatí dojíždět. I letos čeká na návštěvníky plesu Taxi Florenti s neuvěřitelnou cenou na trase Blansko – Rájec, takže se nebojte a přijďte 5. března na X. rockový ples s Alešem Brichtou. Nenechte si ujít největší pařbu plesové sezóny!

-mumma-

cheap nfl jerseys

Greedy but failed union breaker In the mid Jordan,City cheap china jerseys renovating Kaimuki park Portions of the parking lot and the basketball and volleyball courts at Kaimuki Community Park will be closed while the city renovates the recreation center building you can also used football or bat shaped car magnet to show your special consideration for a particular sports team. before easing to a 6 7 (4), I probably could talk more about that race than ’85 because it got away. a close friend, we are all about Key lime pie.
A web account within t-shirts, After she met Tomas, The woman was taken to Memorial Regional Hospital’s trauma center, We would hope that somewhere in the course of the investigation we learn cheap jerseys more about him or what motivated him, 114 EV sold, His previous run in with police involved traffic infractions, Leaving a yellow Schwinn outside the thicket, including sharks and close to extinction sea turtles, Porpora gave Murley several more chances to fix the car, „I’m back to the same person I was.
the police are not more likely to pull one over and issue a ticket because that car is red, Purdue University and the Lumina Foundation. Farther up rue de Seine at the corner of rue Lobinau is Grard Mulot boulangerie/patisserie with windows to rival any jeweler.“ Eury Jr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..