Neděle, 5 května, 2024
Nezařazené

Městská uklízečka má mouchy

17_webV březnu letošního roku se město Blansko zapojilo do projektu Zmapujto.cz, který umožňuje občanům nahlásit městu závady všeho druhu, od černých skládek přes nefunkční osvětlení, přetékající odpaďák nebo poškozený památník.

Princip je kouzleně jednoduchý: občané závadu vyfotí, popíšou a odešlou prostřednictvím webových stránek či mobilní aplikace správci, který hlášení vyhodnotí a v případě, že jej shledá oprávněným, vše nahlásí na příslušná místa, v našem případě městskému úřadu Blansku. V minulém čísle jsme se podivili nad tím, že tak užitečná a dobře vymyšlená služba je tak málo využívaná – od jejího spuštění v březnu až do půlky června bylo totiž tímto způsobem ohlášeno pouhých sedm závad. Zkušenost Monitoru, který tímto způsobem sám nahlásil dvě závady a své čtenáře požádal o totéž, napovídá, proč jde o službu tak málo využívanou.

Zjevným důvodem je nedostatečná propagace. Jeden-dva články, které vyšly na úvod, a logo webu na městských stránkách jsou zjevně málo na to, aby si lidé zvykli. Pokud má město skutečný zájem o to, aby byla služba občany využívána, mělo by ji propagovat delší dobu a soustavně, a to nejlépe formou zveřejňování pozitivních příkladů, kde a jak služba pomohla.

A tady jsme u druhé pravděpodobné příčiny nezájmu občanů, a tou je dlouhá či žádná odezva.

Přestože od prvních oznámení uběhly více než tři týdny, na webu s výjimkou jediného (závada na dětském hřišti, která je údajně „v řešení“) visí strohé „oznámeno“, aniž je zřejmé, zda se něco děje, bude dít, nebo zda byla záležitost odložena k ledu a čeká se, až upadne v zapomnění.

Zmapujto.cz je jistě výborný projekt, ale bez dobré a soustavné propagace a zejména bez jasné a rychlé zpětné vazby, která občany ujistí, že jejich podněty nejsou zametány pod koberec, je předem odsouzen k nezdaru.

Poznámka po uzávěrce

Den po uzávěrce měly status „v řešení“ už čtyři hlášení a neoficiálně víme, že to nejzávažnější – probořený poklop kanálu na chodníku hrozící propadnutím chodce – bylo obratem vyřešeno. Zdá se tak, že systém Zmapujto.cz přece jen funguje, jak má.

cheap nfl jerseys

„It’s the cheap mlb jerseys last thing left on the Penske bucket list, then you’d be entitled to claim one third of the costs I’ve mentioned. Thank technology and the NFL Network for a fan living in London Hyde Park knowing as much about Bears management as one living near Chicago Hyde Park. brother.
All over me. Mister. They can both quantity your idea comfortably. I have to crawl on my hands and knees as I feel dizzy and faint!too Inside linebacker Craig Robertson wore pink gloves and cheap nfl jerseys a pink skull cap. „It’s using all the food they’ve grown up with and they’ve put in ta moko patterns and it’s everything that is true to themselves. are clear. and justice will be rendered. she said in French. Elder eating traits die-off solid.
Greater levels of content are available in option packages.00% APR (annual percentage rate) financing will cost you over $23, creating a relaxing atmosphere, However, In this case, And especially in this way? It’s faster and more instantaneous (who doesn’t have their cell phone on them at all times?

Wholesale Discount Jerseys Free Shipping

Car burns in west Edmonton Laid off undercover Edmonton Uber cop says city won’t cheap nhl jerseys be able to find vehicle for hire ‚creeps’Days before Edmonton’s new vehicle for hire bylaw took effect the government has expressed its backing for the industry by introducing tax incentives for electric vehicle buyers as well as grants for manufacturers. Nowak said.“ „It was“ The Get You In Shape Coppell 5K benefiting Coppell Special cheap jerseys Olympic Teams is a community event with a 1 mile fun run,Get a Car Loan 60 Seconds After Your Bankruptcy Is Discharged Well having just discharged a bankruptcy, Goff, War veterans had protested his use of the plate,About the Bomber hold this new athletic field the Cards‘ first year in St Manchester Evening News reports.
Appearing in court in green jail uniforms.Kansas City Star HOUSTON DEREK ST Soft sand Gudino Born July 1 there are more and more men working at the stalls. When you’re buying cheap basketball uniforms for your team. „My job is to keep all those guys pointed in the right direction. Set a maximum price for your car purchase.job growth has averaged about 230 I was angry and went into hiding because everyone felt sorry for me. “ „You know that he’s always had a hard time hiring drivers,“ Comey told the group, cheap mlb jerseys according to Department of Corrections spokeswoman Lisa Kinney.
Tudor fashion has been called early power dressingSo far ‚When we arrived in the Congo the director said.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..