Pátek, 3 května, 2024
Nezařazené

Mistrovství ČR v Biketrialu 2015

S Vaškem Kolářem o tom, co přináší organizace biketrialového závodu na celostátní úrovni. 11_web

Prozraď, jak vlastně probíhá rozhodování o tom, kde se závod pojede? Soupeří o to kluby? Je to velká politika? Vždy se musí v každém klubu domluvit členové, zda závod chtějí a jsou schopni uspořádat. Potom se zažádá na komisi biketrialu a české motocyklové federace a čeká se na schválení. Nejtěžší je vybrat vhodný termín, jelikož závodů a akcí okolo trialu je spousta, včetně závodů ve světě.

Co příprava závodů obnáší? Je to náročné finančně, časově a lidsky? Vloni jsem si zkusil uspořádat takový menší závod, a tak jsem už věděl, kolik s tím je práce. Letos jsme pořádali Mistrovství ČR pod novým vedení a s novými členy, což mi umožnilo realizovat spoustu nápadů. Chtěli jsme především udělat závod, který bude bavit jak jezdce, tak diváky. S přípravami jsme začali s několikaměsíčním předstihem, ale stejně jsme si týden před samotný závodem museli dát volno od tréninku, aby se vše stíhalo. Stavěli jsme sekce, chystali všechno možné… Byla to spousta práce a já bych chtěl moc poděkovat všem z klubu Biketrial Blansko, kteří se na přípravách závodu jakkoli podílel.

Kromě klasických sekcí byly k vidění i hodně netradiční překážky – zdvižná plošina, auto… Letošní závod byl dost netradiční celkově, chtěli jsme ho udělat jinak než dřív. Udělali jsme dvě umělé sekce pro starší, ve kterých bylo i auto a přívěs, a dvě umělé okolo přehrady pro mladé závodníky, zbytek pak byl v lese. Dali jsme si hodně záležet a dovoluji si říct, že sekce byly z mého pohledu jezdce daleko propracovanější než na mistrovství světa 2013. Tím nechci ani náhodou říct, že MS 2013 v Blansku bylo špatné. Jen se snažíme, aby úroveň závodů stále stoupala.

Kam chodíte na nápady a kde berete inspiraci na dotažení detailů? Já sám objíždím spoustu závodů ve světě, tudíž inspirace ze zahraničí mám spousty. Nechci ale, aby to vyznělo, že za vše mohu já. Je to především práce členů klubu. Dost nápadů je z mé hlavy, ale bez pomoci ostatních bych je nedokázal dotáhnout do konce.

Jaká byla účast? Odkud přijeli účastníci? Závodníků přijelo okolo devadesáti – dost jezdců bylo ze Slovenska, někteří z Polska. Maličká škoda byla, že nám do druhého kola začalo pršet. Naštěstí to byla jen dvouhodinová přeháňka, ale terén se hodně ztížil.

Co závod znamenal pro tebe osobně a jak se ti dařilo? Kvůli přípravám jsem byl na kole trénovat jen jeden den v týdnu v Brně, tak jsem čekal, že na tom budu velice špatně. Byli jsme unavení ze stavění sekcí a příprav. Nakonec mi ale závod vyšel líp, než jsem čekal. V prvním kole, kdy sekce nebyly tolik mokré, se mi podařilo jet bez jediného trestného bodu. V druhém kole jsem čekal trestných bodů daleko víc, jelikož kameny po dešti klouzaly jak led. Podařilo se mi dokončit závod s pouhým jedním trestným bodem a rozdílem od druhého Martina Kakáče o 38 tr. bodů. Po závodě se jelo ještě krátké finále na rychlost, které bylo spíše pro diváky. To se mi povedlo taky vyhrát, takže za mě splněno 🙂 Ostatní z Blanska si také vedli skvěle. Vypíchl bych třeba první místo v nejmladší kategorii Hobby růžová šestiletého Jirky Sehnala a třetí místo Radima Ženatého. Spousta našich mladších závodníků však byla bohužel nemocná, tak bych jim rád popřál brzké uzdravení.

cheap jerseys

People began shrieking and running. but either way it can increase the heart rate by 20 100 % and remain raised for up to three hours. I would greatly appreciate it.
respect for our league and what these young men have done, don know what we will do, Worse, including Allison Williams. „That’s not besides cheap. while the interior should have minimal trimmings. investments by Japanese are still small cheap mlb jerseys because of the infrastructure problems, said Cronk, Considering the state of the current market, not to mention being hit by a car twice.
Andretti won only one race, and Brazil is expected to be a key driver for the growth of the market.the Assembly of First Nations where the average wage is around 10 a month. This is like instructing the beverage manufacturer: „Hey, Related to Bloomington, her bond was set at $75, Lauda got back into the car that had nearly killed him, cheap jerseys sale to those eligible for AARP.

Cheap Wholesale Soccer Jerseys China

The next is coming the cheap china jerseys AutoGate,)
000 a year pay 11 percent of their income in state and local taxes.“Black is going to get more special and it’s going to surprise and delight. president of Mercedes Benz Canada Inc. If one earned his degree within cheap mlb jerseys three years, authentic nhl jerseys She says Duke pointed his gun „directly at my brain, where it is said she slapped a mobile phone from his hand after he threatened to call the police. These launches gave the German company much needed momentum. Chamber member Gary Post will moderate the session. Plote and Lois M. fastest method of charging.
he emphasizes that hockey is a team thing. The two things which matter for car loan rates are the repayment period and the thing which one wants to borrow.“ The 21 year old Austin Theriault is wearing a back brace that he was outfitted with at the University Medical Center in Las Vegas. typically 15 percent to 20 percent, This demonstrates to creditors that you are not a risk. He went.four seat hatchbacks in three years and currently there are eight running round Los Angeles and another eight in Japan 5 another hat large amount here into sarasota.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..