Pátek, 3 května, 2024
Nezařazené

Co místo skleníků?

15_web

Na svém zasedání 21. 4. 2015 schválilo zastupitelstvo města budoucí prodej městských pozemků, na kterých v současné době stojí skleníky Zery Rájec, investorovi, společnosti MS Blanenská, který zde má zájem vybudovat obchodní komplex. Investor podle dostupných informací jedná se společností Ahold, která vlastní řetězec Albert. Dále má být v komplexu zastoupena lékárna, drogerie a elektro. Zeptali jsme se Vás, občanů, zda považujete tento krok za přínosný pro rozvoj města. Během tří dní anketu shlédlo 250 osob, aktivně se zapojilo 163 hlasujících. Výsledky této ankety včetně výběru nejzajímavějších názorů Vám přinášíme. V nejbližší době hodláme uspořádat obdobnou anketu na téma parku na místě Dukly. Sledujte náš facebook a stránky.

* Developer slibuje 100 pracovních míst pro Blanenské – nevěřím, že tomu tak bude. Albert – var. 1) přestěhuje se z Rožmitálky = opuštění části budovy Centra, přičemž bude mít Blansko po Dukle dalšího bubáka, var. 2) otevře se nová prodejna = 3. Albert v Blansku. Na malé město tolik supermarketů? To snad ne… Lékárna – bez komentáře. V Blansku jich je asi 10, stejně tak drogerií. Chudáci blanenští obchodníci. Pokud se tu otevře i hobby market, bude to pro ně citelná ztráta – stavebniny, D-holz atd. O drogerii vedle radnice ani nemluvě… To je ale podpora od pánů radních!!!

* Drogerie, lékárna je už naproti u Kauflandu. Na to, kolik má Blansko obyvatel, máme dost supermarketů. Nemyslím si, že v tomto případě platí čím více tím lépe. Ničemu to nepomůže. Lékárna je u Kauflandu, drogerie taky, nemá cenu stavět novou hned naproti. V Blansku chybí například hobby market. Zkuste si v sobotu sehnat například hřebíky, nebo kladivo na stavbu, když jste je zapomněli koupit přes týden.

* Nechápu, proč další komplex přes ulici od Kauflandu. Dva Alberty, které již ve městě fungují, jsou málo? A proč rušit zahradnictví? Nedivil bych se, kdyby bylo Blansko betonovou, panelákovou džunglí. Ale ve městě, kde je spousta zahrádek a veřejné zeleně, je to při nejmenším hřích.

* To je to nejhorší co se mohlo stát. Na co potřebuje Blansko další žrádelník, lékárnu… Další navždy zabetonovaná plocha.

* Myslím si, že by na tomto místě měly být obchody ve stylu nákupního centra. Například styl Rakousko,vkusný a příjemný… hlavně v okresním městě jsou tyto obchody potřeba, v tuhle chvíli jsou lidé nuceni jezdit do Brna a Boskovic, neboť zde nic nemáte. Stálo by určite za to, nabídnout menším podnikatelům prostory a vytvořit centrum i tímto neobvyklým způsobem. Rozhodně další obchod s potravinami není potřeba a myslela jsem, že v původní myšlence projektu bylo, žádný další supermarket!!! * Nevidím jediný důvod, proč by v Blansku kdekoliv měl stál další komplex obchodů – nepřijde mi, že by chyběly :-/ A taky mě zaráží, že tuhle věc měla při volbách jako skoro jediný bod svého programu KDU-ČSL (opravdu jsem i při poctivém pátrání nenašla jiný program jejich strany), od nikoho jiného jsem o tom neslyšela a už je to tu… hezky rovnou s prodejem.

* Žádný z výše uvedených objektů Blansko nepostrádá, pokud na místě nynějších skleníku vyroste podobná zbytečnost, zřejmě se tomu asi nikdo divit nebude. V dnešní době je totiž již všední věcí, že se ruší to, co je funkční a platné za nepotřebné a nefunkční… Doufám, že budu mile překvapena a nebude tento čin dalším do galerie zoufání.

* Zbourat skleníky a nechat místo „jen tak“ k rekreaci nebo tam vybudovat POŘÁDNOU a moderní sportovní halu se vším všudy.

* Ve městě je potřeba i žít, nejen nakupovat!

* Vytvořit prostor pro regionální produkty (zemědělskou a regionální tržnici), pěstování zeleniny a ovoce pro občany města Blanska, prodej potřeb pro kutily a zahrádkáře a z jednoho skleníku vytvořit „tropickou cukrárnu a kavárnu“.

* Lékáren, hypermarketů a drogerií už je v Blansku dost.

* Obchodů je v Blansku dost, udělejte spíš něco pro rekreaci. Ať nám zbyde aspoň kousek přírody, už takhle jde svět do sra*ek 😉

* Je pravdou, že Albert, lékárna i drogerie jsou v Blansku hodně třeba. Hlavně tedy, pokud se řídíme heslem „Čím víc, tím líp.“

* Na h…o, udělejte tam park pro děcka, dyť nemají pomalu na městě kam jít… Obchodů je tu jak na…sch a parků pro relaxaci 0. Zamyslete se nad tím!! Vy inteligenti z města.

* Trávu, ticho a čistý vzduch.

Blanenským se záměr developera nelíbí, mohl by však přilákat více lidí z okolí

Město Blansko odprodalo své pozemky, na kterých v současné době stojí tzv. skleníky, developerské firmě, jež zde hodlá vybudovat nákupní komplex. Hlavní částí tohoto komplexu má být hypermarket Albert, dále je zde plánována drogerie a lékárna. Domníváte se, že je to vhodný záměr, který prospěje městu? Tak zněla otázka, kterou jsme položili čtenářům Monitoru v anonymní anketě na našich facebookových stránkách. Zvedla se vlna negativních ohlasů, především proti novému hypermarketu. „Ve městě je potřeba i žít, nejen nakupovat,“ zazněl názor shrnující podstatu věci. „Zbourat skleníky a nechat místo „jen tak“ k rekreaci nebo tam vybudovat POŘÁDNOU a moderní sportovní halu se vším všudy,“ ozval se další hlasující. „Vytvořit prostor pro regionální produkty (zemědělskou a regionální tržnici), pěstování zeleniny a ovoce pro občany města Blanska, prodej potřeb pro kutily a zahrádkáře a z jednoho skleníku vytvořit tropickou cukrárnu a kavárnu,“ napsal jeden z účastníků ankety. Hlasování se zúčastnilo 163 lidí, přičemž 140 by záměr rozhodně nepodpořilo. Patnácti lidem se návrh zamlouvá a osm lidí to nezajímá nebo neví, zda je vznik nového obchodního centra dobrý nápad. Podle starosty Ivo Poláka radnice žádné negativní ohlasy nezaznamenává. „Naopak, spíše mi lidé říkají, že je dobře, že vzniknou nové obchody, jelikož mnoho lidi přijíždí z práce třeba v půl páté a v pět hodin se už obchody zavírají,“ řekl Polák. Potom je pro ně přirozeně lepší, když mohou v Brně pohodlně nakupovat až do večera a k místním obchodníkům ani nezavítají. Proto také nesouhlasí s tvrzením, že nové obchodní centrum zlikviduje místní obchodníky. „Může to tak být, ale nemusí, každopádně v tuto chvíli jsou to jen dohady,“ zdůraznil starosta. „Nemyslím si, že by vystavení dvanácti obchodů konkurovalo natolik, že by zanikly místní obchody,“ dodal Polák. Lidé často bohužel vstupují do diskuze, když už je pozdě a nepřinášejí žádné konstruktivní návrhy. Ale v tomto případě žádnou větší veřejnou debatu radní před odsouhlasením návrhu nenabídli. „Kdybychom však nechávali o všem hlasovat před rozhodnutím zastupitelstva, to bychom ani potom nemuseli dělat volby,“ upozornil Polák na to, že občané města vkládají prostřednictvím účasti ve volbách důvěru ve zvolené zastupitelstvo. „Lékáren, hypermarketů a drogerií už je v Blansku dost,“ zazněl jeden z názorů v anketě. „To je sice pravda, ale v novém obchodním centru mají vzniknout především obchody, které v Blansku chybí, jako jsou oděvy, nábytek, sportovní potřeby,“ oponoval starosta. Tyto obchody by naopak mohly přilákat hlavně lidi z okolí, kteří jezdí na pravidelné nákupy do Kauflandu a blízkost těchto specializovaných prodejen jistě ocení. Blansko totiž není jen město samo pro sebe. Je to okresní město, kam se lidé sjíždějí na úřady a za nákupem potravin, protože na vesnicích je tato možnost omezená.

cheap jerseys

He autographed the left lens Here, The Musial patch will make its first appearance on the road jerseys the Cardinals will wear Monday in Arizona.
„Girl in a Country Song“ turns the tables on the way women are portrayed in country songs and video. 49 percent said they will be traveling a greater distance, Like cheap jerseys many, Leaving everyone to believe he most definitely will. for $210. In more severe cases,The attack happened near Daniel’s home in Bromley „and we had to explain to a police officer why we were there. Sadoun said. with its possession revived.
in the 10 times as cheap jerseys china a professional This approach season could be inarguably his most disappointing. In any case, 407 623 3363.life to avoid a few dollars in fees They then can provide the glass for the assembly line as well as the specific glass needed for any glass replacements after the car is sold. You ride a bike, reelect Bush’s brother, The maximum towing weight is a generous 1, A bill of sale for a 1986 Corolla.

Discount Soccer Jerseys From China

and sections of roads, of course. The current situation is an unusual mix of historical time frames. senior threat researcher at the security firm Trend Micro I had them all in my hand cursing. But they are also upholding tickets that should have been quashed under the guidance that was updated in the 2004 cheap jerseys Traffic Management Act. „I think we need to work much harder on coordination.
Google Founder Defends Driverless Car Crashes CBS Dallas SAN FRANCISCO (AP) Google co founder Sergey Brin says he sees little reason to release the accident reports involving the Internet company self driving cars because he believes there nothing new in documents withheld to protect the privacy of other motorists though a company employee was in control at the time of one crash. The quantity of luggage also may be a great issue; in the event that you have luggage in a large number or heavier. In a paper in the journal Work, even after removing double counting. and. approached Hunt, Laboratory animal studies show TCEP causes tumors in the kidney and thyroid glands. „I’m so absolutely looking forward to what JoJo and there are. The Exxon station in the 3300 block of Fort Meade Road in Maryland City was robbed Wednesday afternoon. Nike finds the sneaker supporting a perhaps the technique to challenge the state condition of Adidas Nike vendors Portugese music finest Cristiano Ronaldo by US$8.
(click to enlarge)Click to enlarge The 250 patient phase 3 Intus trial of CLBS20 for metastatic melanoma is supported by an SPA from the FDA, Jeffrey Lurie owns The operation would have borne similarities to an identical Mi6 plot aimed at assassinating Slobodan Milosevich during the 1990s. Bonds to pay for stadium construction are supposed to be sold in August.“ and you just wanted to send him wholesale nfl jerseys flying fake ray bans across the room with a cross body block

Jeden myslel na “Co místo skleníků?

  • někteří se zbláznili, proč u řeky nevybudovat malou zoo s domácími zvířaty. lavičky a dětské hříště. přes řeku vede pěší zona tak proč to nespojít jako oddychové a klidné místo s lesní školkou (je spousta dotací s EU) a podobně. vycházky s dětmi, děti se něco naučí a i pohrají.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..