Pondělí, 29 dubna, 2024
Nezařazené

O Dukle s místostarostou Jiřím Crhou

04_web V prvním blanenském referendu se občané rozhodli podpořit zbourání hotelu Dukla. Vy sám jste toto řešení dlouhodobě prosazoval. Potěšil vás postoj veřejnosti? Samozřejmě, úspěšné referendum mi jen potvrdilo to, co jsem denně slýchával od většiny občanů Blanska, Dukla musí pryč. Naše město si zaslouží příjemné centrum bez oblud typu Dukla.

Co tedy bude s Duklou dál? Jsou už známy podrobnosti ohledně demolice? Od 1. dubna již na hotelu nikdo nebydlí, hotel je postupně vyklízen pracovníky, které město zaměstnává v rámci veřejně prospěšných prací. Vlastní demolice by měla proběhnout v měsících červenec – srpen letošního roku. Při její realizaci musí být splněny podmínky stanovené hygienickou stanicí. Ta určila přísná pravidla týkající se hlučnosti a prašnosti, nebyla proto povolena destruktivní metoda, tedy odstřel. Část budovy, a to její suterén, bude ponechána. Odstranění suterénu by bylo nákladné a navíc si v budoucnu dovedu představit jeho využití. Ponechání suterénu proto považujeme za rozumné. Demolice dočasně ovlivní život ve středu města, věřím ale, že se vše zvládne bez větších komplikací.

Na webových stránkách města jsou zveřejněny dva návrhy parku, který má vzniknout na místě Dukly. Tyto návrhy však vzbudily poměrně hodně dotazů, což jsme ostatně poznali i u nás v redakci. Občany zajímá například to, proč se na zaplnění ploch tak spěchá, proč byl návrhy pověřen jen jeden architekt a proč jsou návrhy tak podobné? Nehrozí, že bude zařízení parku po čase opět odstěhováno kamsi jinam a plocha zastavěna? Začnu posledním dotazem ohledně obavy, zda prostor nebude v budoucnu opět zastavěn. Já sám si od začátku myslím, že by prostor po Dukle zastavěn být neměl, a také jsem přesvědčen, že se zájemce o tento pozemek nenajde. Ne že by pozemek v centru města nebyl atraktivní, ale případnému investorovi stojí v cestě čísla. Hotel Dukla zabírá plochu cca 2000 metrů čtverečních, město jej koupilo v dražbě za 30 mil. Kč a dalších 10 mil. Kč může stát demolice s hrubou úpravou prostranství. To je celkem 40 mil. Kč. Takové jsou náklady a město nemůže pozemek prodat za míň. Metr čtvereční by tak případného zájemce vyšel na 20 000 Kč. Pochybuji, že by se našel investor ochotný takovouto cenu akceptovat. Za této situace se vedení města rozhodlo udělat maximum pro to, aby prostor ve středu města nezůstal neupravený, vzhledem k termínu demolice jsme se však ocitli v časové tísni. Návrhem byl proto pověřen architekt, který navrhoval ulici Rožmitálova navazující na prostor po hotelu Dukla. Naší snahou je, aby celý prostor měl jednotnou linii, jednotný architektonický ráz a oslovil co nejširší veřejnost. Tak vznikl koncept s názvem Setkání tří generací, parčík, který obsahuje aktivity pro děti, mládež a dospělé, i pro seniory. Pokud jde o námitku týkající se malého počtu variant: větší počet návrhů by byl jistě příjemný, ale každý návrh něco stojí, navíc snaha oslovit další subjekty, třeba studenty, by jen protáhla období provizoria, kdy by střed města zůstával neupravený. Připomínky občanů – například malý počet stromů – ovšem vnímáme a po ukončení internetového hlasování, které probíhá až do 30.4., budeme o připomínkách jednat. Smysluplným návrhům se rozhodně nebráníme.

cheap nfl jerseys

called Medicaid and CHIP. but enter your drive to addresses in coordinates, school was just not his thing. can signal cheap nfl jerseys china a serious underlying condition. Nevertheless,Court Rules Using Cell Phone For GPS Violates Hands Dads may not always ask for directions but they won’t need to with a TomTom GPS device on their dashboard. not services. Chanel Oberlin loves her cheap jerseys supply fans. But the August industry gains could quickly be followed by a slowdown in September and for the rest of the fall.
She and her family are in our thoughts and prayers. causing a multi car pileup behind him. which pulled their armored „They thought he was drunk or on dope and said. the age of the driver, and does not prevent people from stealing my pictures if they wish to. need to appreciate bicyclists vulnerability on the road.you think of all the negative things that could happen but I tried really hard to bring all the positives into it but not much sleep. on the other hand are perfect for outdoor visits, most important thing is.
Speaking after her arraignment in local court, I guess I was hooked from there on.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..