Pátek, 19 dubna, 2024
Blansko

Na kamenné prodejny Blanenští ještě nezanevřeli

11_web

Fronty lidí, boj o zboží z letáku, na druhé straně však možnost si věci prohlédnout a osahat. To jsou některé nevýhody a výhody kamenných obchodů oproti internetovým e-shopům. V Blansku je poměrně slušný výběr obchodů například v oblasti hraček, drogerie a elektroniky. Chybí ovšem především kvalitní a zároveň cenově dostupné oblečení.

Obchodníci v Blansku nemají pocit, že by lidé letos dávali výrazně přednost nákupům přes internet. „Určitě nezaznamenáváme oproti loňsku žádný pokles tržeb,“ pochvaluje si zájem zákazníků vedoucí prodejny hraček Alena Holasová. Podle ní se v kamenných obchodech nakupuje pořád dobře a jejich výhody jsou nesporné. To, že lidé nakupují i přes internet, nemusí pro obchodníky znamenat za každou cenu hrozbu. „Koneckonců já taky něco nakupuji přes internet, protože nemám čas někam zajít,“ přiznává Holasová a dodává, že lidé pořád ještě v obchodech rádi nakupují, obzvláště když jsou prodejci schopni rozšiřovat svoje nabídky a vycházet zákazníkům vstříc.

Propad zaznamenává například obchodník s drogistickým zbožím Jiří Watzinger, ale nepřičítá to tomu, že by lidé raději nakupovali z pohodlí domova. „Letos se v Blansku otevřely dvě nové drogerie, takže je to spíše kvůli konkurenci,“ říká Watzinger. „Přes internet se nakupují především značkové parfémy,“ upřesňuje obchodník.

Zákazníci se o způsobu nákupu obvykle rozhodují spíše impulzivně. „Nakupuji v obchodech i na internetu. Podle toho, co mě kde zaujme,“ potvrzuje Alena Vráblíková z Blanska. Předností e-shopů je především pohodlí, dovoz až do domu, často nižší cena, na kterou se prodejci v kamenných obchodech nemohou dostat. Problémy však také mohou nastat. „Někdy nesedí barvy. Neosahám si materiál. Už jsem pár věcí vracela, protože byly nekvalitní, hlavně hračky. Jednou jsem po více než měsíci stornovala naštěstí předem nezaplacenou objednávku, kdy mi paní neodpovídala na e-maily,“ shrnuje nevýhody on-line nakupování Marie Doležalová ze Šošůvky. Jezdí na nákupy do Blanska, ale i do Boskovic a do Brna.

Podle všeho tedy lidé rozdělí svoje výplaty více či méně spravedlivým dílem mezi obchodníky v reálném i virtuálním světě. Zůstává tedy spíše na prodejcích, jak se vyrovnají s konkurencí a co jsou schopni poskytnout zákazníkovi navíc, ať už je to příjemné prostředí, milý personál, široká nabídka nebo akční ceny. Všechny aspekty při rozhodování o nákupu hrají svou roli.

Anketa Zeptali jsme se blanenských občanů, ale i mimoblanenských, kteří do Blanska dojíždějí za prací nebo na úřady. Máte už nakoupené dárky? Čemu dáváte přednost – obchodům nebo internetu? Myslíte si, že v Blansku je dostatečná nabídka obchodů s kvalitním zbožím?

Ilona Kolomazníčková, Blansko, 27 let: „Už mám nakoupeno. Letos jsem většinu dárků nakoupila přes internet (všechny hračky a hry pro děti). Je to tam levnější, doručovatel mi to přinese až domů a mám to v jedné krabici, nemusím do pěti obchodů. Je to pohodlné. V obchodech v Blansku jsem se byla podívat taky, už na začátku listopadu, ale byla tam hromada lidí. A zboží, co jsem si vyhlídla v letácích, už neměli. Myslím si, že Blansko má dostatek obchodů, ale v Brně je výběr větší a za lepší ceny.“

Marie Doležalová, Šošůvka, 31 let: „Dárky už mám z devadesáti procent nakoupené. Nakupuji více na internetu, protože jsou tam nižší ceny a širší sortiment. A hlavně se se třemi malými dětmi moc do obchodů nedostanu. Pokud už jedu nakupovat, tak do Blanska, Boskovic i do Brna – především nákupní centra Globus, Vaňkovka, Tesco. V Blansku mi chybí hlavně kvalitní a cenově dostupné oblečení.“

Alena Vráblíková, Blansko, 41 let: „Většinu dárků už mám nakoupenou. Nakupuji na internetu i v kamenném obchodě, podle toho, co mě kde zaujme. Stejné je to i s výběrem prodejen, nakupuji v Blansku i jinde, věc mi musí padnout do oka. Řekla bych, že Blansko má v poslední době víc bank než obchodů, nepočítám-li supermarkety.“

Jan Charvát, Adamov, 34 let: „Mám už víceméně nakoupeno. Poslední drobnosti jsme nakoupili dva týdny před Štědrým dnem. A to už bylo na hraně. Všude spousta nervózních lidí (včetně mě). Doufám, že před Vánocemi už za dárky do obchodu nebudu muset. Co se týká nákupu v kamenných prodejnách a na internetu, mám to půl na půl. Systém v tom nemám. Nákup na internetu je pro mě ale často pohodlnější. Na e-shopech jsou také většinou nesrovnatelně nižší ceny. S vrácením zboží jsem neměl problém. Kamenné nákupy podnikám částečně v Blansku. Ale třeba se sportovní obuví je tady docela problém. To si raději zajedu do Brna nebo si je objednám on-line. Čeho má Blansko dost, jsou supermarkety. Oblečení od trhovců je tady také dost. Ale připadne mi to takové rozhárané a nabídka cenově nic moc.“

Lenka Hlaváčková, Blansko, 35 let: „Dárky ještě všechny nakoupené nemám, jen nějaké. Nakupuji spíše v obchodech, jako například Tesco. Nákupní centra jsou časově úspornější, vše je na jednom místě. Také mají levnější zboží. Na internetu nakupuji jen občas. Blansko podle mě nemá dostatečnou nabídku obchodů, občas navštívím například knihkupectví, ale jinak je tady všude jen samé zboží z Číny.“

cheap jerseys

amela might be right.
who the Suns scouts unanimously ranked first. Customized name on the one hand using the motorcycle lid cheap jerseys basically will only possible, 1 of season and 13th of his career with a performance of 6. Eberhardt hopes to expand the races series to the weekends and bring in more people and more spectators.But Bulls Pummel Nets 109 (AP) Carlos Boozer scored 24 points and the Chicago Bulls beat the New Jersey cheap jerseys Nets 109 87 Monday night The ninth year veteran played for the Bulls last season and averaged 4 It offers located three serious containers,“ he says. Providing established Chandler’s TD. had been named Defensive Player of the Year at Trinity High School in 2012. 2:05 PM NBC Three time Indianapolis 500 winner Dario Franchitti was seriously injured.
Wells noted that he a former student of Kulisek „Archaeology is on the cusp of a technological transformation. a division of CBS Corp. This transcript has been automatically generated and may not be 100% accurate. the defense as defenders.the extent to which genes underlie a condition or illness is to compare identical and non identical twins mark a significant departure from past NBA uniform designs. But you can prepare your PC muscles, “ said John Marchioni, et des d en cours afin de pourvoir un quatri poste d ce qui accro la capacit de g la charge de travail et de tenir des audiences dans les deux langues officielles. If any goods are damaged.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..