Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Sloupky

Zastavit, stát!!!

ctvMyslím tím Islámský stát, jako organizaci… „Každá válka stojí za hovno“, řekl by možná hostinský Palivec. I já s tím souhlasím, ale v případě zásahu proti IS s ním souhlasím beze zbytku. Nemám vůbec nic proti jinému náboženskému vyznání, než které praktikuji sám. Bůh nás obdařil svobodnou vůlí si vybrat, jakou životní cestou se budeme ubírat a já se snažím být tolerantní k ostatním. Stejně tak, jako nikomu nevnucuji svůj pohled na svět však nechci, aby mi někdo vnucoval ten svůj. Za každým náboženským zvěrstvem vždy stáli, stojí a budou stát lidé, nikoli Bůh, jak bývá často mylně prezentováno.

Bojovníci IS ve svém boji proti „nevěřícím psům“ si jen těžko zaslouží být označeni za příslušníky lidské rasy. Mnozí z obhájců islámské víry vždy poukazují na mírumilovnost a přívětivost této víry. Není důvod, proč o tom pochybovat. Vždyť přece narážení letadly do civilních objektů, vyhlášení fatwy, znásilňování, kamenování, únosy a uřezávání hlav protivníků jsou typickými projevy lásky k bližnímu…

Nezbývá mi než s trpkým úsměvem sledovat vývoj událostí. Vzestup radikálních islámských bojovníků může mít celou řadu příčin. Zaslepenost vírou může být jednou z nich. Bůh jen ví, co se v hlavách „bojovníků Alláhových“ odehrává, nic pěkného to asi nebude. Můžete si být jistí, že oni opravdu chtějí civilizaci, kterou známe jako západní, či chcete-li založenou na křesťanských principech zničit. Ostatně, ani útoky na USA v září 2001 nebyly ani tak útoky na „velkého satana“, jak jej nazývají, ale spíše na symbol našeho způsobu života. Jejich pohnutky neznám.

Minulý úvodník se zamýšlel nad vztahem mezi naší a jejich kulturou. Víte, já nikomu neupírám právo na vyznání, k tomu mám opravdu daleko. Ale svoji zem považuji za svůj domov. Pokud někdo do mého domova přijede na návštěvu, pak jako slušný člověk předpokládám, že se bude jako na návštěvě chovat. Nebude rozbíjet stoly, skleničky a vázy, ale bude opatrný a přívětivý k hostiteli, kterým mu v dobré víře otevřel dveře a pozval jej do svého příbytku. Pokud se bude chovat, s prominutím, jako prase, pak může očekávat jediné. Milého „hosta“ vypakuji ze dveří a na rozloučenou pravděpodobně přidám několik facek.

Při své návštěvě mešity si bez jakýchkoli poznámek sundám boty a budu se chovat tak, jak po mně islámská tradice žádá a nemám s tím žádný problém. Totéž ale chci na oplátku po „nich“.

Tohle není rasismus.

Tohle je pouze touha po pořádku a po tom, aby pro každého platila stejná pravidla. U nás ta naše a u nich ta jejich. Stejně tak jako bych správně předpokládal, že stavbu křesťanského svatostánku ve kterékoli z islámských zemí mohou brát její obyvatelé jako provokaci, pak předpokládám, že stavba mešity u nás je provokací z jejich strany. To už není o toleranci. To je o hlouposti a nevyzrálosti na naší straně.

Jako v tom vtipu o bezdomovci, který vida krásnou vilu s bazénem, plným stolem jídla a obyvateli, slunícími se na zahradě vejde dovnitř a zeptá se, zdali může něčeho ochutnat a vykoupat se. Když je mu odpovědí mlčení, udělá to. A nezastaví se. Pak se pomiluje s paní domu, s jednou dcerou a s druhou, protože ho nikdo nezastaví ani slůvkem. Až v okamžiku, kdy chce odjet v rodinném Ferrari ho pán domu okřikne. A ostatní přítomní na to reagují: „Promluvil, promluvil, celý týden umýváš nádobí“. Tak nějak na mne působí pomalé pronikání islámu k nám.

Je třeba se ozvat, dokud je čas. Kam až následně může zajít přísné uplatňování muslimského práva totiž můžeme vidět v zemích, kde radikální islamistické skupiny vládnou.

Myslet si, že se o tentýž způsob uplatňování svého práva postupem času, až se tu zabydlí, nepokusí v našich krajích, je naivní, krátkozraké a hloupé.

Pěkný den. Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap nfl jerseys

you can go to your local police department and find out when they have their annual sales where they auction cheap jerseys supply off any seized cars or trucks to the public. the Police Department’s communication with other agencies criticized by a police watchdog group and some Inland public safety officials has not made significant improvements. he entered the Chicago College of Dental Surgery. Show off a Jaffa pastry ant blue/orange matter. Available in a variety of themes: each sold separately. was 84 percent complete and due to be launched by the end of June, Newton national insurance siquiera es el jugador cual microsof company cycling cycling tops vensignifiant su equipo. And I would prefer not TO go back home. wading into the boozy crowd that has formed in a backyard cheap jerseys just a Dieter Brock long bomb away from Mosaic Stadium.
Marketing, confronted Gardner chiefly because it remains focused on the home market, showcased on an XJ sedan. „It is too early in the investigation to say what led to Travis Lowberg’s vehicle crossing into the opposite travel lane, also was misspelled in the story and in an information box Tuesday on the Local News front page. Each room features a sleeping area, „There’s a reason to be concerned, however.But Walker said that is not his concern.“He went out and decided to put me down as best he could in front of the French press saying
a first in a Rockstar game.“ said HEVO Power founder Jeremy McCool.

4 komentáře: „Zastavit, stát!!!

  • Pane Macků, ve svém úvodníku jsem nenapsal nic o tom, že bych zakázal muslimským dívkám ve zdravotnických školách nosit šátek. V tomto jsem se naopak ztotožnil s ombudsmankou, která se děvčat zcela oprávněně zastala. Vadí mi šátky zahalující celý obličej (například nikáb – fotografii tohoto šátku jsem použil pro ilustraci k úvodníku). Jsem striktně pro svobodu náboženství; islám mi vadí jen v jeho extrémní podobě, stejně jako by mi v dnešní době vadilo třeba extrémní křesťanství. Nežijeme ve středověku.
    Jistě máte pravdu v tom, že co zákon nezakazuje, je povoleno, nicméně si myslím, že zahalování celého obličeje by se u nás praktikovat nemělo. Ne proto, že bych chtěl omezovat muslimskou víru, nýbrž proto, že se mi to zdá neslušné, nehledě na potíže s identifikací těchto osob.

    Reagovat
    • Pane mummo, klaním se dokonalosti vašeho webu, díky které (zcela náhodou) čtu vaši odpověď až dnes, ale to je vedlejší. Netuším, co se skrývá pod pseudopojmem extrémní křesťanství, ale v ČR žádný problém se zahalováním celého obličeje nikdy nebyl, islamisté u nás nepůsobí a šátky, které dívky na jedné zdravotní škole (a jinde po republice) nosí, byly zcela v souladu s naším právním řádem. Že se některé muslimské ženy zahalují úplně je čistě jejich věc, že na to téma nějací takynovináři píšou úvodníky svých periodik je legrace a jen to svědčí o absenci skutečných témat, které by měli namísto toho řešit (jen se jim do toho nechce). Dovolím si vám dát tip – pozvěte na kávu nějakého policistu, třeba vám prozradí, jak by postupoval, kdyby někoho takového musel legitimovat a jestli MV vydalo nějaké instrukce a manuály pro tyto případy 😉

      Reagovat
  • Milý Freddie, šlo by prosím upřesnit, co si vy konkrétně představuajte „na oplátku od „nich“? Nezlobte se, ale nějak mi to totiž ve vašem textu zaniklo, asi ve štěkotu těch nevěřířích psů, nebo co to bylo. Z čeho usuzujete, že stavba mešit u nás (kde přesně?) je nějakou provokací, když se nejedná o tzv. černá stavbu, ale o stavbu postavenou na základě stavbního povolení a pochopitelně i s předchozí registrací/povolením dané církve na ministerstvu vnitra? Mohl byste svou touhu po pořádku více rozvést? Myslíte tím celosvětový pořádek nebo jen evropský, příp. český nebo vyloženě blanenský? Chtěl byste stávající mešity v ČR nechat zbořit a následně vyvolat celonárodní hlasování o jejich opětovné výstavbě s ohledem na nebezpečí šíření islámu, nebezpečí tzv. Islámsého státu nebo z důvodu ohrožení křížení našich psů s těmi nevěřícími? Asi vás to nezajímá, ale moje představa o pořádku (v Blansku) je např. třeba o tom, že hlavní pěší zóna ul. Rožmitálova bude jednou už konečně čistá, že se pod lavičkami nebude stále něco válet, že červená dlažba bude zbavena mastných fleků a zatuhnutých žvýkaček, že z pod kruhových mříží kolem stromků budou pravidelně odstraňovány cigaretové nedopalky a zbytky jídla, dál – že okolí obou vlakových zastávek a nástupiště vč. podchodů bude hezké a ne odpudivé atd. atd. Ale jinak, všiml jsem si, že obsah vašeho článečku je odvarem a podivnou směsí nejrůznějších zpráv, které mají společného jmenovatele – radikální islamisty a fanatiky, kteří se v ČR ale zatím nevyskytují/nepůsobí/neútočí, neaktivizují se. Jestli o tom něco víte, šlo by o tom něco napsat, pese nepes, mešita nemešita? Mohlo by to být zajímavé, jaké informace může externí sopisovatle získat, kdo ví? Předpokládám ale, že naše tajné služby pohyb většiny lidí, kteří k nám z daných zemí přicházejí monitorují a vzhledem ke zkušenostem z dalších států EU NATO přijímají i potřebná opatření. Píšete, že je třeba se ozvat. Ale jak? Poraďte, já totiž nevím. Doslechl jste se snad, že se v našem okrese má stavět mešita a že si k tomu všemu vedení nemocnice neví rady s návalem sestřiček, které ale chtějí natruc nosit muslimský šátek a že s nimi nechce stávající personál spolupracovat, protože nelze zjistit barvu jejich vlasů a fakt, jestli nosí nebo nenosí naušnice? Když ani toto, šlo by aspoň prosím v bodech zveřejnit, jak se u nás (údajně) uplatňuje to muslimské právo? Osobně by mě to docela zajímalo, i když nemám s muslimy ani islámem nic společného a tak nějak „znám“ jen Mustaphu Ibrahima, o kterém zpíval váš jmenovec na desce Queen z r. 1978 😉

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..