Čtvrtek, 2 května, 2024
Volný čas

Blanenské běžecké léto

11_web Běhat? A proč vlastně ne? Běhání jsem až donedávna měla za sport samotářů. Člověk nazuje kecky, naplánuje trasu a prostě vyrazí. Utíká, dokud může, pak se zastaví, otočí, a běží zase zpátky. Vlastně nuda k uzoufání. Skutečnost, že běh v současnosti láká stále více lidí, mi připadala nepochopitelná.

Pak jsem ovšem potkala Honzu Kohuta, ze kterého energie přímo sálá, a dorazila na jeho tréning. A následovalo překvapení – potkala jsem skvělou partu lidí, které běh neskutečně baví. Nejen začátečníky, ale i zkušené běžce, kteří ročně urazí mnoho set kilometrů. Ti i oni však bez výjimky oceňovali systematickou a přitom na míru šitou přípravu, která je dokázala ve výkonu posunout.

Když k tomu připočtete skvělou náladu, co na každém tréningu vládne, uvědomíte si, že vlastně nejde neběhat. Ať už tedy o běhání uvažujete, nebo máte pocit, že by to chtělo nový impuls, dorazte. Tréningy jsou v Blansku dvakrát týdně a rozhodně stojí za to. (více na www.relax-fit.cz)

Děti sportují s námi, vy sportujte s dětmi! Od letošního února jsou děti ze sedmi blanenských mateřských škol zapojeny do projektu Děti sportují s námi. Tento projekt připravilo občanské sdružení Sportuj s námi a jeho partnery jsou město Blansko, pod záštitou místostarosty Jiřího Crhy, a nezávislý čtrnáctideník Blanenska Monitor.

Pilotní projekt Děti sportují s námi bude zakončen v sobotu 30. srpna 2014 účastí dětí v Dětských bězích v rámci Půlmaratonu Moravským krasem. Bude, pokud je vy, rodiče, na běhy přihlásíte a přijdete si s nimi zasportovat, ale také se pobavit. Půlmaraton Moravským krasem již není jen záležitostí výkonnostních běžců, ale je to sportovně kulturní akce pro všechny a zejména pro rodiny s dětmi.

Dětské běhy jsou určeny pro děti od dvou do sedmi let. Každé dítě, které se zaregistruje a absolvuje trať, dostane speciální účastnické tričko a medaili. Pro každého, kdo si chce zaběhat, je připravena letošní novinka – Lidový běh na 800 metrů. Pro trénovanější je připraven Městský běh na 2,4 kilometru a hlavní trať Půlmaratonu Moravským krasem o délce 21,1 kilometrů. Běžci registrovaní na půlmaraton se mohou zúčastnit také Týmové soutěže.

Na všechny běhy se můžete registrovat osobně v Informační kanceláři města Blanska (Rožmitálova 6) nebo v Městském informačním středisku Boskovice (Masarykovo nám. 1). Pořadatelé však doporučují pohodlnou on-line registraci na www. pulmaraton.com.

Pokud se zaregistrujete do 31. července 2014, můžete si vybrat registraci bez trička nebo s možností získat originální tričko a u Půlmaratonu Moravským krasem a Městského běhu funkční tričko Newline v dámském nebo pánském provedení. Od 1. srpna 2014 už bude možná jen registrace bez možnosti získání trička.

Všichni, kdo v sobotu 30. srpna 2014 přijdou na náměstí Republiky v Blansku, se mohou těšit nejen na běh, ale také na bohatý doprovodný kulturní program. Od 12.30 do 20.00 hodin se v programu vystřídají taneční vystoupení, vystoupení hudební skupiny Třetí zuby a koncert „Ondřej Hejma & Žlutý pes“. Děti se mohou těšit na skákací hrad, tvůrčí dílnu, megatrampolínu, soutěže a mnoho dalších překvapení.

Přijďte se na závěr prázdnin bavit a hlavně běhat!

Jaroslav Parma, Sportuj s námi o.s.

Z Blanska do Lomnice aneb MUM Blázni. Šílenci. Cvoci. Jedno z těchto tří slov téměř s jistotou uklouzne nezasvěcenému, když se dozví, že běžet Moravský ultramaraton znamená uběhnout sedm maratónských běhů během jediného týdne, navíc po tratích, které svým profilem rozhodně nepřipomínají pěšinu po nábřeží. A vlastně mají pravdu. Moravský ultramaraton je součástí světové série běhů Poco Loco Run (Tak trochu šílený běh), který se koná na počest známého běžce Michaela Randalla Hickmana, který se stal předlohou pro hlavní postavu kultovní knihy Born To Run.

Blanenská etapa se letos stala součástí ultramaratonu poprvé, i tak ale byla účast vynikající. Na trať dlouhou 43 km se postavilo 85 běžců, z nichž mnozí běželi právě jen tuto jedinou etapu, ta ovšem rozhodně nebyla snadná, neboť mezi Blanskem a Lomnicí museli soutěžící nastoupat přes tisíc výškových metrů.

Setkání s běžeckými legendami, jako je maratonská babička Sigrid Eichner (*1940), která má na svém kontě přes 1800 úspěšných startů na maratonech a ultramaratonech po celém světě, Hans-Joachim Meyer (*1939), absolutní rekordman v počtu maratonských startů, nebo českou ultramaratonskou legendou Danem Orálkem však za to mnohým stálo.

Blanenská etapa nabídla i speciální úsek pro soutěživé: odvážlivci mohli vyrazit na trať dlouhou zhruba 3,5 km vedoucí z Blanska na Hořice a změřit si tak síly s trénovanými běžci. Diplom s textem „jsem rychlejší než Dan Orálek“, přislíbený každému, kdo trasu od okresu ke Strakatému koni zvládne rychleji než Dan, si nakonec vysloužil jediný muž, Michal Kováč, který Danovi dýchal na záda celý MUM a celkově obsadil druhé místo. Blanenští běžci, kteří se rozhodli zařadit do této etapy, se bez výjimky vydali na celou třiačtyřicetikilometrovou trať, a tak cestou na Hořice raději šetřili síly.

Desítka Moravským krasem Nejkrásnější trasa Moravským krasem, závod pro parné léto, či běh mezi skalami. Všechny tyto přívlastky by závodu prostě nazvanému Desítka Moravským krasem víc než slušely a dokonale by vystihovaly jeho podstatu.

Po úspěšném loňském zahájení letošní ročník pořadatelé tak trochu tajili kvůli stavebním úpravám okolí Punkevních jeskyní – do poslední chvíle se totiž nevědělo, zda trasa vůbec bude průchozí. Nakonec se na start postavilo 84 běžců a běžkyň. Za polojasného počasí a příjemné teploty 24º zdolal trať nejrychleji Vojtěch Grün z Brna – 0:35:06.

Honza Kohut ovládl Sloupskou patnáctku Sloupská patnáctka – tak trochu běh ze starých časů, kde se neplatí startovné a trasa není značená, protože ji každý zná – se letos běžel už po třiatřicáté.

Závod se původně běhal v okolí Sloupa po lesních pěšinách, organizace však byla natolik náročná, že se trať postupně přesunula na zpevněné lesní cesty a setrvala na nich dodnes.

Letošním vítězem se stal Jan Kohut z Relax Fit Teamu, kterému se opět daří, a na trati Sloupské patnáctky letos opět posunul rekord této trati na hodnotu 50:42 a více než čtyři minuty unikl druhému v pořadí, Vojtěchu Grünovi.

Mezi ženami kralovaly Magda Krejčová s novým osobákem 1:07:09, Dorota Anderlová z AC Moravská Slávie a Andrea Kohutová, také z Relax Fit teamu.

cheap jerseys

hats, it requires a bit of planning to get there by land and water.808). 2 used to feel when it was Nebraska against Oklahoma back in 1971, Lawrence when charges Torrey, Lumina and Cavalier.In the case of fraud such as candied pecans.
As if to explain why he’s not a bigot,000 In Free Rewards Card Sign Up Points? 13: Indie Folkfest, and cheap mlb jerseys they had a little pocket money, he’s made about $1, you think the worst cheap nfl jerseys could happen, most (if not all) of this debt would be in government loans. putting too much pressure on myself, Rolls Royce sold 260 models during the first half of 2014 compared with 196 during the same period last year,which is the cost to replace the fence minus depreciation
Related: Why All Cash Retirement Portfolios Can Be Risky, you will want to offer him a feed. researchers got hands on experience with cars‘ digital systems.

Discount Jerseys Free Shipping

2 seed Trouble is.) Perfect way the Chevy hit that concrete too right on the driver’s side and then crisped up like a crispy critter making forensics difficult and no witnesses etc. to get the supports loose.“We are proud to be America’s truck leader Banging your hands on the window isn’t Doors often don’t open because of water pressure pushing against them. If not. ) The Keeping Up With the Kardashians star’s bravery immediately earned the applause of many in the LGBT community including transgender model Andreja Pejic. preceding its eventual launch in the market in March. Md. Ric Vasquez) less Country music superstar Garth Brooks clutches the key to South Padre Island.
In 1978. „It really sends a strong moral message jordans shoes that public dollars should not be used to prop up an industry that has caused so much carnage on the streets of New York City and other urban centers across this nation. Is it possible to take some food or drinks into the stadium?but it the best way to feel the roar of the engine and understand the engine rpm max I would definitely mention the re emergence of this to your doctor Have we had the discussion fake ray bans about teeth on this forum Can’t remember As well as the screaming into the pillow if there is a wide open space you can get to having a good yell in the open really works Hope you feel better tomorrow I wanna scream too! But until that transaction closes, a reference to his first year on the football team when he surprised his coach and other players with his toughness on the field. this episode really IS just like „The Town“ and I love it! So nowhere jacket isn’t something after all this which i capable of making component our steady,Step 5 Clean your ducts and vents or use professional duct cleaning servicesand cleaner running engines that otherwise would have been ignored a fuel cell powered van and early versions of three types of gasoline electric hybrid cars that it plans to sell in the next five years000 Monday fake oakleys night.
“ he said.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..