Pátek, 26 dubna, 2024
BlanskoKulturaVolný čas

Nemocnici ovládne Den pro děti

V sobotu 2. září 2017 proběhne v areálu blanenské nemocnice od 10 do 17 hodin již osmý ročník DNE PRO DĚTI. Stejně jako předchozí ročníky věříme, že i tento vyjde počasí na jedničku. Každopádně program se bude konat za každého počasí a bude opravdu pestrý! 

Tak jako každý rok, i letos bude program opět rozdělen mezi vystoupení na pódiu a atrakce a stanoviště v celém areálu nemocnice. Děti budou plnit úkoly na osmi stanovištích, která opět chystáme ve spolupráci s týmem Cvicsnami.cz. Ta budou opět tematicky propojena a tentokrát to bude DŽUNGLE. Jednotlivá stanoviště prověří děti všech věkových kategorií ve znalosti zvířátek z pralesa i ve sportovních disciplínách. Po absolvování všech stanovišť bude každý odměněn diplomem a sladkostí.

Na pódiu se vystřídá pohádka Divadla Koráb – Princezna na hrášku, exhibice biketrialu v podání mistra světa Vaška Koláře, dětská show s Áňou, pódium rozhýbe zumba i aerobik Cvicsnami.cz, Ledové království a úplně nově i soutěž NEMOCNICE MÁ TALENT!

NEMOCNICE MÁ TALENT
Máš talent? Je ti mezi 6 a 12 roky? Nebojíš se soutěžit s kamarády před zraky diváků? Právě Tebe hledáme! Soutěž talentů v Nemocnici Blansko bude napínavá, zábavná a prověří Tvoje schopnosti hned v několika disciplínách. Vyhraje ten, kdo projeví šikovnost, fantazii, kreativitu, rychlost, důvtip i osobitost. Přihlas se do soutěže NEMOCNICE MÁ TALENT a ukaž, co v Tobě je!

Do soutěže na pódiu se mohou zapojit děti, které něco mimořádného umí – zpívat, tančit, hrát na nějaký nástroj, cokoli! Registrace do soutěže proběhne u stánku zvukaře přímo naproti pódiu, a to v čase 11.00 – 12.30 hodin. Odborná porota během dne vybere 10 finalistů a ti předvedou svůj talent v celkem pěti disciplínách. Již nyní můžeme odhalit finálové kolo! Poslední dva finalisté poměří svůj talent v zhmotnění svého superhrdiny v podobě malby na obličej. K dispozici budou mít jak barvičky, tak i originální modely. Nebude jimi nikdo jiný, než starosta města Blanska Ivo Polák a místostarosta Jiří Crha. Dva finalisté právě na jejich tváře namalují své superhrdiny a již nyní víme, že rozhodování bude pro odbornou porotu velice těžké. Na závěr dne proběhne vyhlášení vítězů.

V areálu nebudou chybět blanenští hasiči se svou kompletní technikou i dynamickou ukázkou zásahu. Přítomna bude i Zdravotnická záchranná služba, Městská policie Blansko a Policie ČR se svou technikou. Malé retro okénko pro pamětníky přinese stanoviště Veřejné bezpečnosti.

Také se představí řada spolků, které nabídnou dětem pestrou paletu aktivit a činností: megahoupačka, lanové aktivity, střelba z luku a hlavolamy pod taktovkou Junák Blansko, výcvikové sdružení Feneček, ukázka vodících psů spolku SONS, Mateřské centrum Paleček, Městská knihovna Blansko, Muzeum Blanenska, Klub stolního tenisu Blansko, Oblastní charita, OA a SZdŠ Blansko s ukázkou maskování a ošetření zranění, Olympia Blansko – baseballový klub, malování na obličej, trampolínky, dětská zumba, trenažer dojení krávy od Teamagency, logopedická poradna a ukázka estetické medicíny – lymfodrenáží Nemocnice Blansko, klouzací hrad Porsche Brno a klouzací hrad Remax, stanoviště soutěží s Ovocňákem o atraktivní ceny a v neposlední řadě Jet Arrows tým a jejich úžasné letecké modely s možností ukázkových letů. K vidění budou i exotičtí hadi. Novinkou bude účast SPŠ Jedovnice a Judo Samuraj Adamov a Bef Home Blansko. Nově se představí i Ulita Blansko. Velkou atrakcí určitě bude traktor Fendt a aquazorbing Vodárenské a.s.

Tím ale výčet nekončí! Pro všechny děti bude zdarma zmrzlina v kavárně Dottore del Café ve vestibulu nemocnice, stejně tak fotokoutek CM Optik, kde si mohou děti i jejich rodiče nechat udělat foto na památku, a to opět zcela zdarma.

Účast charitativního spolku Pečení pro děti, který na naší akci prodejem výrobků za dobrovolnou cenu podpoří nějaké nemocné či znevýhodněné dítě je již samozřejmostí, stejně jako prodej výrobků s růžovou stužkou, kde výtěžek směřuje na boj s rakovinou prsu.

Program podium:

10:00 VELVET – písničky z pohádek

11:00 oficiální zahájení

11:15 NEMOCNICE MÁ TALENT

– zahájení prezentací

11:30 AEROBIK SHOW – cvicsnami.cz

12:00 LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ

– nová živá show

13:00 UKÁZKA ZÁSAHU HASIČŮ – heliport

14:00 DIVADLO KORÁB – Princezna na hrášku

15:00 NEMOCNICE MÁ TALENT – finalisté

16:00 FREESTYLE VAŠKA KOLÁŘE

– mistr světa v biketrialu

16:20 EXHIBICE FINALISTEK DÍVKA ČR 2017

16:40 NEMOCNICE MÁ TALENT

– vyhlášení vítězů

Programem na pódiu bude provázet Radim Koráb.

Na této akci byste rozhodně neměli chybět! Po celý den zábava pro děti i dospělé, soutěže, bohatý program. To je DEN PRO DĚTI v Nemocnici Blansko v sobotu 2.9.2017. Akce se koná za každého počasí, vstupné 40,- Kč, děti pod 120 cm mají vstup zdarma.

-ko-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..