Sobota, 20 dubna, 2024
Volný čas

POJĎTE S NÁMI ZA POHÁDKOU! letos již potřetí

Rok se s rokem sešel a máme tu již třetí oficiální ročník Putování lesem za pohádkou aneb Pojďte s námi za pohádkou!

Dříve než Vás podrobněji seznámíme s informacemi týkajícími se letošního pohádkového putování, dovolte nám se krátce ohlédnout za ročníkem loňským.

S ohledem na to, že loni vládlo krásné babí léto a taktéž i zvědavost a touha návštěvníků projít si naši pohádkovou cestu způsobila to, že se na startu sešlo něco kolem dvou a půl tisíce nedočkavých pochodníků. Všichni ti, kteří si zaplatili vstupné a byly chrabrými mušketýry vpuštěni na trať, postupně procházeli jednotlivá stanoviště s našimi pohádkovými postavičkami. Čekalo je jedenáct zastavení, které si museli nechat potvrdit do hrací karty, aby splnili podmínky pochodu a později, když dorazili do cíle, obdrželi drobnou odměnu za svoje putování. Cestou tak mimo jiné potkali i spícího obra Koloděje a nebo tříhlavého draka Huberta. V závěru bylo pro účastníky pochodu připravené drobné občerstvení spojené s opékáním špekáčků. Pohodovou atmosféru celého dne doplňovala muzika k táborovému ohni, o kterou se postarala partička z řad organizátorů a jejich přátel. 

Díky všem, kteří dorazili, protože svou účastí přispěli k celkovému výtěžku 20.000,- Kč, kterým jsme obdarovali děti z Mateřské školy Blansko, Údolní 8. Za tyto peníze jim byla následně pořízena odrážedla a kola na jejich školní dopravní hřiště.

Zpětně ještě musíme poděkovat spoluorganizátorům, bez jejichž pomoci bychom nic neuskutečnili, blanenské Informační kanceláři Blanka za vstřícnost a ochotu s přeprodejem vstupenek, KSMB za poskytnutí stánků a dalšího vybavení v prosotrách cíle a občerstvení a Monitoru za mediální podporu. Speciální díky patří paní ředitelce, celému učitelskému sboru a šikovným maminkám z MŠ Blansko, Údolní 8 za napečení a nazdobení 1916 ks voňavých perníčků.

Ale teď již pozvání na letošní ročník pochodu, který se bude konat první listopadovou sobotu 3.11.2018. První pochodníci budou na trať vpuštěni úderem druhé hodiny odpolední a v pět odpoledne budou pohádkové brány uzavřeny. 

Letos na všechny čeká překvapení v podobě dvou obměněných pohádkových stanovišt a drobné rozšíření tratě s možností výběru cesty přes peklíčko či nebíčko ;-))

Kdo jste netrpělivý či neradi stojíte ve frontách, doporučujeme využít předprodej vstupenek v blanenské Informační kanceláři Blanka, a to již od 1.10.2018. Současně budete mít tímto i jistou účast, protože počet účastníků nepřevýší 2500 prodaných vstupenek. Toto je bohužel maximální kapacita průchodnosti celé tratě minulým ročníkem důsledně prověřená.

Výtěžek z celé akce opět poputuje do jedné z blanenských Mateřských škol –  Mateřská škola Blansko, Dvorská 96 .

Závěrem snad už jen zbývá připomenout, že akce se koná za každého počasí a nezapomeňte si vzít baterky či jiná svítidla! Důležitým upozorněním je i skutečnost, že trať vede lesem po nezpevněných cestách a tudíž průjezd pochodu s kočárkem ponecháme na vaší vlastní úvaze. 

Každopádně už teď se těšíme na vaši účast a stejně tak i všechny naše pohádkové postavy.

Za organizátory Ivan Jeřábek a Pavel Bouda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..